Ljusa stunder.


 

19-21 december     -     Bjursås med Tobbe









 


22 december     -     Middagsdate med Cassandra










23 december     -     Julgranspyntning och bubbelbad.










24 december     -     Julafton








Och imorgon bär det av till Bjurs med Niklas och Carro. Härligt.

Vart är världen på väg?

Sjukt: På mindre än en timme har jag nu hunnit med att få tre samtal från pappa, ett från mamma, två från Cassandra och ett från Amanda. Förutom detta har det även blivit en del sms. Vad är grejen? Jag brukar aldrig bli uppringd av folk. Märkligt.

Det är så lätt att vara bitter.

Bajs: Amanda är sjukt och kommer inte kunna delta i vår mysiga julmiddagsdate. Sjukt surt måste jag säga. Men jag får väl vara ändå för jag får i alla fall en mysig eftermiddag och kväll med Cassandra. Det går inte direkt av för hackor.


Jag skulle bara vilja förstå hur du tänker.

Just nu: Har precis haft julklappskonferens med mamma och pappa över telefon. Allt inleddes med att mamma ringde mig från Norrtälje för att undra vart jag var samt vilket spel det var som jag önskade mig. Efter att ha svarat på mammas frågor undrar jag självklar vad hon gjorde för något. Det visade sig att människan gick runt och tittade på klockor. Jag får givetvis panik då jag köpt en klocka i julklapp till henne så jag avrundar samtalet fortare än kvickt och ringer upp min far snabbt som ögat. Jag frågar pappa om mamma sagt någonting till honom om att hon önskar sig en klocka och han svarar förvirrat ja. Det visar sig då att pappa sagt åt mamma att välja ut en klocka som hon vill ha eftersom pappa inte är så bra på sådant. Jag blev självklart väldigt upprörd över detta, men pappa kontrade med att jag inte berättat någonting om någon klocka. Efter en kort stunds överläggning kom vi i alla fall fram till att pappa skulle ringa upp mamma och säga att han skulle in till stan i eftermiddag och titta på julklappar, däreför fick hon inte handla någon klocka. Komplicerat och invecklat och jävligt uppenbart. Bajs.


Eftermiddagen: Ska bege mig upp till Norrtälje om några timmar för att hålla Cassandra sällskap då hon ska julhandla. Vid klockan sex kommer Amanda göra oss sällskap och vi ska därefter bege oss till någon restaurang för att äta middag tillsammans och ta ett glas vin. Vi har nämligen bestämt oss för att inte ge varandra några julklappar, utan ha en myskväll istället. Känns som ett väldigt bra beslut tycker jag. Ska avrunda kvällen hemma hos min bror, tänker nämligen lägga beslag på hans soffa inatt. Imorgon ska jag ned på stan och leta efter en svart skjorta, därefter bär det av hemmåt för att packa och klä granen och en massa annat stök.

Det är ganska tröttsamt.

Helgen som gått har varit helt underbar. Jag och Tobbe kom upp till Bjurs någon gång kring halv sju i fredags och vi möttes av snö, snö och än mer snö. Vi packade ur bilen och därefter fick Tobbe lov att skotta en gång fram till husvagnen. Kvällens spenderade vi framför tvn, vi åt jordnötter, drack öl och julmust och tittade på Göta Kanal 2. Vi kröp till sängs någon gång mellan elva och tolv.

På lördagen vaknade vi till liv strax innan klockan tio. Vi åt en mysig frukost och åkte därefter in till Bjurs för att handla middagsmat. Efter att ha vimsat runt på Tempo allt för länge hade vi lyckats samla ihop lagom mycket mat, så vi återvände till campingen. Dagen spenderades därefter uppe i skidbacken. Vi var båda nervösa innan första åket, men lyckligt nog gick det bra. Vi hade inte glömt hur man gör. Efter ett par åk blev det dock för jobbigt med den täta dimman och snöfallet, så vi gav upp och vandrade hemmåt. Vi slog oss ned i husvagnen, tittade på Jalla Jalla och åt skinkmackor. Eftermiddagen bara flög iväg och helt plötsligt var det kväller. Vi åt middag, tittade på Dansbandskampen och Svensson Svensson och drack vin. När de bra programmen var slut på tv gav vi oss ut på en lite promenad. Vi promenerade bort till skidbackarna där vi satte oss och pratade. Det blev ett långt samtal om nyår, tyvärr ledde det som vanligt ingen stans. Vi avrundade kvällen med en gemensam dusch. Tobbe var busig och smet in på damernas, men
eftersom klockan var så mycket blev han inte upptäckt.

På söndagen vaknade jag till liv strax innan halv tio. Jag slog då igång tvn och upptäckte då att de visade Nalle Puh på tvåan. Jag blev givetvis jätte glad. Degade i sängen fram tills klockan tio, då det var dags för frukost. Förmiddagen ägnades därefter åt att packa, diska och fixa med diverse saker. Jag passade även på att ta en massa fina foton då det var en helt underbart solig dag. Vid halv ett hoppade vi in i bilen och begav oss hemmåt. Längs vägen stannade vi i Valbo för att julhandla, jag som är färdig med julklapparna införskaffade en röd klänning som jag ska ha på julafton. Myspys. När vi väl kom hem var det matdags, därefter tittade vi på Erik och Mackan, Parlamentet och Heartbreak Hotel.


Helgens bästa: SNÖN.
Helgens värsta: Min älskade mp3 avled igår då jag råkade tappa den i toppes McDonaldsläsk. Jag lider nu av en otrolig hjärtesorg då min rosa mp3 var min favoritpryl. Jag hade hallre blivit av med hela sminkväskan. Allvarligt alltså. Det säger väl något tycker jag.

Det suger.

Orkar verkligen inte börja packa, det är ju så sinnessjukt tråkigt. Jag lyckas alltid packa antingen på tok för mycket eller på tok för lite. Usch.


Det finns så mycket mer.

Gårdagen: Pappa kom förbi och hämtade mig strax efter klockan ett. Jag hoppade som vanligt in bakom ratten och styrde bilen hemmåt. Väl hemma slog jag mig ned framför datorn för att bränna en skiva till pappa och det tog sjukt lång tid eftersom jag inte kunde bestämma mig för vilka låtar som skulle vara med. Efter mycket om och men hade jag slutligen lyckats fylla skivan och klockan hade då blivit närmre fyra.

Eftermiddagen spenderades framför tvn, därefter var det dags för mig att börja med middagen. Jag gjorde köttfärsås och mamma hade stora problem med att hålla sig ur vägen. Turligt nog fick min köttfärsås väl godkänt av hela familjen så nästa gång kanske mamma kan hålla sig undan. Jag är ju faktiskt van att laga mat nu så jag förstår inte varför hon är så orolig.

När vi var mätta och belåtna böt jag och Tobbe om till badkläder och kilade sedan ut till baljan för att inviga den. Det var galet skönt att sitta under stjänorna och bubbla och lyssna på musik. Allt som fattades var lite champange. Tiden rann iväg och efter en timmes bubblande kände vi att det fick vara nog. Vi gick in och slängde på oss lite kläder, därefter begav vi oss hem till Tobbe.


Idag fredag: Idag bär det äntligen av till Bjurs. Vid klockan två ska jag möta Tobbe i Norrtälje och därefter är det road trip som gäller. Ska bli så galet skönt att komma ifrån, om så bara för en helg. Imorgon blir det bräda och på söndag blir det julshopping i Valbo. Mys!

Innan jag vandrar ned till bussen som går 13.20 ska jag hinna med att packa ihop lite kläder, några filmer, några cd-skivor och lite mat. Dessutom måste jag försöka leta reda på mina vantar som försvunnit. Om tiden räcker till ska jag även sminka mig lite, dagen till ära.  

The best is yet to come.

Gådagen: Jag har verkligen ingen aning om vart onsdagen tog vägen. Jag vet att jag gjorde ischoklad och tog en promenad i regnet sen var klockan helt plötsligt sex och jag stod därmed bänkad framför spisen för att laga mat. Efter middagen åkte Tobbe och jag hem till honom där vi hann med en snabbdusch innan det var dags för Bonde söker fru. Vi degade sedan framför tvn fram till läggdags. Vi hann traggla oss igenom Bonde, Efterlyst och Insider. Kvällen avslutades med en urspårad pratstund i sängen.

Idag torsdag: Jag har än så länge inte fått ut så överdrivt mycket av denna dag. Har tittat på tv, gjort julgodis och haft nyårskonferens över telefon. Vad som står härnäst på mitt schema är nog en promenad i det vackra vädret, därefter ska jag försöka ta mig an disken som står staplad på diskbänken. Ska även sätta igång en tvättmaskin, packa inför morgondagen och slutligen åka hem till mig för att inviga nya baljan. Kvällens måsten är att titta på sista avsnittet av Bonde samt titta på dagens film från Lovefilm.

Allting är så skört.

Onsdag: Sjukt meningslös dag. Jag känner mig allmänt trött och oinspirerad vilket är ganska konstigt med tanke på att jag har ovanligt mycket att se fran emot. Har än så länge inte fått ut någonting vettigt från denna dag, bortsett från att jag gjort ischoklad. Egentligen brukar mamma och jag göra det tillsammans men mamma är sjuk och orkar därför inte. Lite tråkigt att göra det själv, men turligt nog har jag Kalle som gladerligen håller mig sällskap i allt jag gör. Just i detta nu envisas han faktiskt med att få lägga sig på dator, rätt över tangentbordet. Han förstår inte riktigt grejen med data tror jag.

Saker att se fram emot:
- Premiärbada i nya baljan.
- Åka till Bjurs med Tobbe i helgen.
- Middagsdate med Amanda och Cassandra på måndag.
- Julafton.
- Jobba på Mobergs på juldagen.
- Åka till Bjurs med Tobbe på Annandagen.
- Nyår, Bjurs eller hemma. Återstår att se.

Verkar som att det kan bli en rätt fin avslutning på detta år trots allt.





Frihet.

Det finns för många orsaker.

Just nu: Ligger i soffan och tittar på en av mina favoritfilmer, nämligen Notting Hill. Är alldeles nyduschad och luktar därmed starkt av honung eftersom både mitt balsam och min ansiktsrengöring innehåller just honungsextrakt. Försöker utan störra framgång få tag på min käre pojkvän för att få reda på om han tänker komma hit ikväll eller inte. Antar att han är helt uppslukad av att spela tv-spel med Niklas. Tack gode gud för att jag var klok nog att åka hem idag så att jag slapp lyssna på deras spelande eller alternativt ligga i sovrummet och dega i sängen med en film. Har det betydligt bättre här hemma med mor och far.

En stund bara för oss själva.

Just nu: Har precis varit ute och pillat på spabadet. Jag är galet badsugen, men än så länge håller det på att värmas upp, så det lär inte gå att bada förns imorgon. Well, jag får väl helt enkelt försöka vara tålmodig, även om jag inte är speciellt bra på det. Vad jag ska göra av denna kväll är oklart, men en kopp te och något trist tvprogram får väl duga fram tills klockan nio då Titanic börjar. Är dock lite velig över ifall jag faktiskt ska se på Titanic eller om jag ska se Bodyguard på femman. Ett jävla dilemma alltså.

En stund bara för oss själva.

Just nu: Har precis varit ute och pillat på spabadet. Jag är galet badsugen, men än så länge håller det på att värmas upp, så det lär inte gå att bada förns imorgon. Well, jag får väl helt enkelt försöka vara tålmodig, även om jag inte är speciellt bra på det. Vad jag ska göra av denna kväll är oklart, men en kopp te och något trist tvprogram får väl duga fram tills klockan nio då Titanic börjar. Är dock lite velig över ifall jag faktiskt ska se på Titanic eller om jag ska se Bodyguard på femman. Ett jävla dilemma alltså.

En stund bara för oss själva.

Just nu: Har precis varit ute och pillat på spabadet. Jag är galet badsugen, men än så länge håller det på att värmas upp, så det lär inte gå att bada förns imorgon. Well, jag får väl helt enkelt försöka vara tålmodig, även om jag inte är speciellt bra på det. Vad jag ska göra av denna kväll är oklart, men en kopp te och något trist tvprogram får väl duga fram tills klockan nio då Titanic börjar. Är dock lite velig över ifall jag faktiskt ska se på Titanic eller om jag ska se Bodyguard på femman. Ett jävla dilemma alltså.

Om jag fick veta sanningen skulle jag vara nöjd.

Gårdagen: Jag spenderade större dagen i soffan då jag var på tok för seg för att göra någontign vettigt. Min hals kändes dålig och jag var alldeles tung i huvudet, så det blev många avsnitt Vänner. Lyckades i alla fall diska upp två fulla diskställ, men det var också allt. Lagade mat när Tobbe kom hem och fortsatte därefter dega framför tvn fram tills det var dags att gå ned och fika med två av hans släktingar. Vid klockan nio var fikastunden slut och vi återvände upp till oss för att titta på Arn. Kvällen avrundades därefter med en dusch innan det var dags att krypa till sängs.

Idag tisdag: Känner mig ännu segare än igår. Tror att mina ögon är det som är jobbigast faktiskt, dom är nämligen galet torra. Jag menar at halsen gör ont är någonting jag är väldigt van vid och huvudvärken är uthärdlig, men ögonen är riktigt störande. Jag måste gnugga mig i dem hela tiden. Hur som helst tänker jag inte göra någonting vettigt idag. Ska bege mig hem när pappa slutat jobbet, passa på att ratta lite bil mest för sakens skull. Tänker även titta på Titanic på trean ikväll. Nog för att jag har den, men det är en annan sak att se filmer när de visas på tv. Känns som att man måste se dem.


Fan, fan, fan!

Tankar: Hur ska jag någonsin kunna bli lycklig när jag inte vet vad som krävs för att bli det?

Självklart är jag bitter.

Idag måndag: Känner mig förkyld och jävlig. Ögonen är helt paj och halsen lika så. Men vad spelar det för roll egentligen när man bara går runt hemma och degar? Nåväl, jag klev ur sängen lite senare än vanligt, kring tio tiden faktiskt. Såg då slutet på Top Model och avnjöt en skål filmjölk med banan. Har än så länge inte gjort någonting vettigt, men ska väl försöka ta mig i kragen och diska lite om en stund och eventuellt dammsuga. Det beror liksom på om mitt huvud orkar med det oljudet. Skulle egentligen vara allra skönast att bara bädda ner mig i soffan, dricka en härlig kopp te och titta på en film. Men jag får ingen ro i kroppen. Känner hela tiden att jag måste göra någonting, typ städa eller tvätta. För jag förtjänar liksom inte att bara dega.

Lycka: Jag längtar till fredag. Då bär det äntligen av upp till Bjurs. En myspys helg i Dalarna med min älskling. Vi ska åka snowboard, leka i snön och ha det allmänt bra. Hoppas innerliget på vackert väder och några minusgrader. Då blir det helt perfekt.  Jag och Tobbe funderar även på att fira nyår där uppe. Än så länge vet vi ingenting säkert. Vi hade egentligen tänkt att ha nyårsfest hemma här, men än så länge är det bara Carro och Niklas som tycker om oss tillräckligt mycket för att vilja fira in det nya året tillsammans. Eller rättare sagt är det bara dom och Angie som varit artiga nog att svara på mitt sms om nyår. Fett dålig respons alltså.

För du är så jävla bra.



GRATTIS TILL KÖRKORTET ANGIE!
SÅ JÄVLA BRA!


Hur tänker du egentligen?

Fredag: Jag inledde min dag med att äta frukost samt titta på några avsnitt Vänner. När jag var mätt, nöjd och nysminkad vandrade jag ned till bussen. Det var först när jag klev utanför dörren som jag insåg att det regnade ute och eftersom jag för en gångs skull inte var ute i god tid så hann jag inte gå in igen och leta efter ett paraply. Jag hann hur som helst i tid till bussen och började då skumpa upp till Norrtälje. På dagens schema stod nämligen julshopping.

Väl framme i Norrtälje började jag vandra runt lite planlöst men efter att ha fått tag på en cd till min far blev allting mycket enklare. Jag lyckades hitta en fin tröja till mamma och en ännu finare till pappa samt en massa småprylar till Tobbe. Eftersom jag varit så duktig kände jag att det var dags att belöna mig själv med en kopp te på Pelikan. Jag hade givetvis laddat upp med Aftonbladet och njöt därför i fulla drag av min fika. Dessvärre rann tiden iväg och jag var tvungen att hitta de två msista presenterna till Tobbe innan han slutade jobbet. Det innebar att jag hade drygt en halvtimme på mig. Men eftersom jag visste vad jag skulle handla till honom hann jag färdigt med god marginal.

Jag mötte upp Tobbe och vi gick då till Pelikan för att ta en fika samt prata med Fia. När vi fikat färdigt vandrade vi upp till Systemet, eftersom Tobbe skulle handla inför kvällen. Jag å min sida passade på att ta en sista vända in på HM. När vi var färdiga på stan åkte vi upp till Flygfyren för att handla mat samt spännande groggvirke. Jag tappade dock humöret efter en stund och återfick det inte förns efter middagen.

Strax efter klockan nio trillade våra gäster in, och hedersgästen var givetivs Niklas som fyllde år. Jag hade då sippat i mig ett flertal coctails och var därmed på ett väldigt gott humör. Under kvällen hann vi med att spela spel, prata, röka och titta på Tobbe och Niklas fina danser. Vi fick även sällskap av Fredrik, Fia och Cribbe.

Kan även konstatera att jag är sämst på Twister. Till och med sämre än Cribbe vilket bevisades under vår jumbomatch.


Lördag: Jag vaknade kring halv elva tiden efter att ha sovit i blott fem och en halv timme. Jag slog mig ned framför tvn med en kopp te och lite filmjölk och efter en stund fick jag sällskap av Tobbe. Vi degade framför tvn fram till klockan två, då jag insisterade på att få åka hem till mig. Efter en del gnäll från Tobbe lyckades jag få min vilja fram.

Väl hemma hos mig blev det filmtittande, julklappsinslagning och degande. När det var middagsdax var det ingen som kände för att laga mat. Mamma var sjuk, jag var trött, Tobbe var trött och pappa kan inte laga mat. Därför gjorde vi det enkelt för oss och köpte hem pizza.

Efter middagen blev det en snabbdusch för mig och Tobbe innan det var dags att bänka sig framför tvn för att titta på Harry Potter.


Söndag: Vi vaknade vid halv tolv och hade då sovit i tolv timmar. Helt sinnesjukt. Hur som helst fick jag tokångest då jag insåg att klockan var så mycket så jag for upp ur sängen på några sekunder. Vi åt frukost och pratade lite smått om vad vi skulle göra av dagen. Efter en kort disskusion kom vi fram till att vi skulle bege oss till Norrtälje eftersom Tobbe behövde julhandla.

Dagen spenderades med att fladdra runt i en mängd olika butiker. Vi strosade nere på stan, vimsade runt på Knutby torg och fikade på Flygfyren. Väl hemma konstaterade vi att vi lyckats handla två julklappar var, samt en hel del mat. Så överlag var vi trots allt ganska nöjda.

Kvällen spenderades som vanligt med att titta på Erik och Mackan samt Wallander. Vi drack te och tände våra adventsljus. Myspys alltså.

Du ser bara det du vill.

Just nu: Sitter hemma hos Tobbe och har precis fixat en julklapp till farmor, från mamma och pappa alltså. Då de är på tok för dåliga på att använda datorer så ber de alltid mig om hjälp så fort någonting behöver fixas, och eftersom jag inte har så överdrivet mycket annat för mig så hjälper jag gärna till. Funderar nu lite smått på att stänga av datorn och göra något vettigare, så som städa eller lägga en ansiktsmask.

Imorgon kommer det folk hit, vilka och hur många är ännu oklart, men i vilket fall som helst ska vi fira Niklas som fyller 19 år. Kommer nog att bli trevligt, brukar ju bli det.


Notis: Det är fruktansvärt lätt att vara biter.

Ingenting är helt säkert.

Gårdagen: Jag klev ur sängen strax innan klockan nio och slog mig då ned framför tvn för att ära frukost. Efter en liten stund fick jag sällskap av Tobbe som var hemma från jobbet på grund av sjukdom. Vi tittade på Vänner och hade en mysig morgon, men när klockan blev tio var det dags för mig att vandra iväg till bussen. Vi pussades alltså hejdå i hallen, därefter gav jag mig ut i det trista decembervädret.

Jag tog bussen hem till Cassandra, därefter blev det bil resten av vägen. Vi inledde vår dag tillsammans med att strosa runt på Knutby torg. Vi snålshoppade på ÖB och fortsatte sedan på Rusta. När klockan passerat ett kurrade våra magar rätt ordentligt och vi styrde därför bilen till Norrtälje pizzeria där vi avnjöt en varsin sallad. Vår lunch blev väldigt lång och vi hann med att prata om en hel del viktiga saker, så som förhållanden, skola och gamla beslut. Vid halv tre kände vi att vår lunch var avklarad, så vi styrde bilen ned mot stan för att fortsätta uträtta ärenden.

Vi spenderade de följade två timmarna med att handla julklappar till folk samt gå loss inne på Treat. Jag köpte en underbar serie med duschcreme, lotion och handcreme till mig själv, samt lite smink, ett nagelllack och lite annat småplock. Jag var lycklig som ett barn när vi klev ut från Treat, kunde omöjligt sluta pilla på mina nyinöpta ögonstenar.

Strax efter halv fem sade vi hejdå till varandra och jag vandrade då in på Flygfyren för att träffa Tobbe. Jag handlade upp halva frukt och grönt avdelningen samt halva juice avdelningen, men var sen märkbart nöjd då vi styrde bilen hem till mig. Väl hemma hos mig plockade jag ihop lite prylar och tittade på badet som kommit hem, därefter var det bara till att hoppa in i bilen igen och åka hem till Tobbe.

Kvällen spenderades framför tvn. Vi tittade på "PingPong Kingen" och fick sällskap av Niklas ett par timmar. Som vanligt avslutades kvällen med en dusch innan det var dags att krypa till sängs.

Come what may.

Positivt: Imorgon stundar en mysig lunchdate med Cassandra och förhoppningsvis Amanda. Med lite tur ska vi även spana efter julklappar, men om jag känner mig själv rätt kommer jag inte handla någonting utan bara vela. Hur som helst ska det bli superduper mysigt.

Jag fokuserar på de få glädjeämnen livet erbjuder.

Hur tänker du egentligen?

Gårdagen: Jag ägnade större delan av dagen åt att julpynta övervåningen. Jag började ju med julgradiner och dukar vid första advent, men igår lät jag tomtarna komma fram och lite annat myspys. Jag pressade julmusik hela dagen och var därmed på ovanligt bra humör. När Tobbe kom hem från jobbet satte jag igång med middag samt läste Aftonbladet.

Kvällen spenderade jag och Tobbe tillsammans med Niklas. Vi pratade om allt möjligt, så som flytta hemifrån, nyår och en eventuell skidresa. Någon gång kring tio tiden begav sig Niklas hemmåt och jag hoppade genast in i duschen, därefter blev det sängen.

Idag tidag: Tobbe är hemma från jobbet idag då han åkt på en redig förkylning. Vi har därför fått en bonusmorgon tillsammans som vi spenderat framför tvn. Jag har tvingat i honom te i hopp om att han ska bli bättre, dock låter han fortfarande rosslig och jävlig. Vad denna dag kommer bjuda på är ännu oklart, men så vitt jag förstått ska vi upp till Norrtälje ikväll och gratta Tobbe storebror som fyller 25. Dessutom ringde min far och undrade om jag och Tobbe kan hjälpa till att bära upp spabadet ikväll. Men att bära ett tungt bad är nog ingen bra idé eftersom jag är überklen och Tobbe är sjuk.


För det är som det ska vara.

Nu är en ny vecka här och det känns faktiskt helt okey. Har egentligen inga direkta planer för denna vecka, men det ska nog ornda sig. Ska verkligen börja sätta fart med mitt julhandlande. Har äntligen lyckats komma på vad jag ska köpa till Tobbe. Det blir ingen enaståeende julklapp, men i alla fall en ganska personlig sådan. Hur som helst ska jag väl passa på att skriva lite om helgen som gått.

Fredag: Pappa hämtade upp mig hos Tobbe vid halv ett så jag kom hem strax innan ett. Jag ägnade dagen åt att leka med datorn samt prata med far. Det var middag vid sex tiden och därefter hoppade jag in i duschen. När Idol började var jag ren och nysminkad och därmed redo för en natt på teatern. Vid kvart över nio hoppade pappa och jag in i bilen och en halvtimme senare var jag framme i Norrtälje. Det kändes faktiskt förvånandsvärt bra att vara tillbaks i min gamla goda garderob. Hade faktiskt glömt bort hur roliga fulla människor kan vara.

Vid halv två kom Tobbe in till mig. Han hade då varit på julmiddag med sitt jobb och var märkbart berusad. Eftersom jag slutade halv tre var han välig nog att vänta på mig. När jag arbetat färdigt styrde vi stegen mot Statoil eftersom Tobbe var sådär lagom fyllehungrig. Han slog till med en mosmeny som han otroligt nog lyckades få i sig utan att spilla.

Klockan hade hunnit bli närmre fyra innan vi tassade in hos Stoffe för att spendera natten på hans soffa. Det var trångt och jävligt, men väldigt mysigt.

Lördag: Jag vaknade första gången vid klockan åtta då Stoffes alarm drog igång. Människan använder sig av tre olika alarm, ett på mobilen, ett på klockradion och en vanlig väckarklocka. Jag blev ursinnig då han inte hörde väckarklockan och därmed lät den ringa i drygt tio minuter. Efter mycket om och men klev människan ur sängen och stängde då av sina alarm och jag kunde nöjt somna om.

Nästa gång jag vaknade var klockan halv tolv. Jag klädde då på mig och borstade tänderna, därefter väckte jag Tobbe. Vi vandrade upp till Gustavslund där han höll mig sällskap vid bussen. Jag kom hem vid kvart över tolv och var då galet trött, trots att jag sovit lagom många timmar. Tror att tröttheten berodde på att jag inte är van att vara vaken till klockan fyra på natten.

Hur som helst ägnade jag lördagen åt att baka pepparkakor med mamma, titta på tv och leka med datorn. Vid klockan åtta tittade jag på Dansbandskampen med mamma och pappa, och det var faktiskt ganska sevärt. Vid kvart över tio hoppade jag,mamma och pappa in i bilen för att bege oss till Norrtälje.

Natten spenderades på Teatern. Antingen var det en ovanligt stressig afton, eller så är det bara jag som blivit dålig. Hur som helst var det väldigt trevligt och det kom många människor som jag kände. Vd halv fyra hade jag jobbat färdigt och begav mig då ut på Norrtäljes gator. Mina fötter gjorde stört ont, varje steg hem till Stoffe var en ren plåga. Dessvärre får jag nog skylla mig själv eftersom jag arbetat två nätter i rad i mina stövlar.

Söndag: Jag vaknade av att min mobil ringde och det visade sig då att klockan var tjugo i ett. Jag fick tokångest över att ha sovit bort hela dagen. Jag ringde genast Tobbe för att be honom kolla upp hur bussarna hem gick. Turligt nog för mig gick en buss fem över ett, så jag var hemma innan halv två vilket kändes skönt.

Söndagen blev en übermysig dag. Jag och Tobbe bakade pepparkakor, lyssnade på julmusik, tände våra adventsljus och drack julmust. Dock råkade vi bränna första plåten med pepparkakor, vilket var mindre roligt eftersom vi älskade alla våra figurer. Kvällen spenderade vi framför tvn. Vi tittade på "This is Egland" och "Wallander". Därefter kröp vi till sängs. Jag hade sjukt svårt att somna eftersom jag inte varit vaken speciellt många timmar. Men efter mycket om och men kom John Blund till mig.

Little Kwitter.

Sjukt: Jag har som bekant alldeles för mycket tid, så ofta försöker jag fördriva en stund framför datorn. Visst är det ganska trevligt då man ibland hittar roliga hemsidor eller annat kul. Men det jag hittade för några minuter sedan är något av det sjukaste ever. Ett sorts träningskit för hur man ska lära sin katt att använda en riktig toalett. Helt sjukt!


Smart.

Yay, jag är ett geni! Jag har nu lyckats med att betala en räkning via internet banken, för första gången helt på egen hand. Jag, som är relativt oteknisk, känner mig med all rätt väldigt stolt.

Vardagens små glädjemoment.

Det är så lätt att vara bitter.

Gårdagen: Jag sov lite längre än vanligt, ända fram tills klockan tio. Då masade jag mig ur sängen och in i duschen. När jag var ren och fin slog jag mig ned i soffan för att äta frukost. Förmiddagen degades bort, jag tittade på tv och sminkade mig och gjorde andra meningslösa grejer. Vid klockan ett vandrade jag i alla fall ned till bussen för att bege mig in till Norrtälje.

Väl inne i Norrtälje strosade jag runt och försökte verkligen komma på vad man ska köpa i julklapp till folk. Fick äntligen lite idéer kring vad jag ska ge Tobbe, men jag måste fundera lite till. Efter en stund på stan blev jag rastlös och gick då till Pelikan för att ta en kopp te. Jag slog mig ned och läste mitt Aftonblad och pratade med Fia som jobbade. Som vanligt satt jag på cafét på tok för länge, ungefär två timmar alltså.

När Tobbe slutade jobbet vid fyra åkte vi upp till Willys för att handla lite mat. Köttfärsen var superbillig och det resulterade i att vi köpte med oss tre kilo hem. Helt sannslöst. Kvällen ägnade vi hur som helst åt att äta världens godaste köttfärsås och titta på Asterix och Obelix.


Idag fredag: Klev ur sängen för ett par timmar sedan och har än så länge ägnat morgonen åt att sega. Ska åka hem till mig idag, så fort pappa slutat jobbet. Dagen lär bli väldigt händelselös, men det är okey. Ikväll ska jag jobba på Teatern, ska stå i min gamla garderob precis som förr i tiden. Ska även spendera lördagen där. Känns väldigt trevligt att ha någonting att göra, och det känns ännu bättre att Amanda ska jobba där båda kvällarna. Mys. Blir alltså två nätter utan Tobbe. Senaste jag sov utan honom var nog i somras, så det blir nog hälsosamt att vara utan varandra. Bara så att man vet att vi fortfarande klarar av det.

De saker som jag måste göra idag är att betala en räkning, leta reda på nyckeln hem till min bror, samt berätta för honom att jag tänker sova där. Lagom mycket att göra på en hel dag.


Notis: Som de flesta vet är min pappa lite av en prylfantast. Det ska vara båtar och skotrar och husvagnar och gud vet vad. Och många gånger har jag suckat över hans dumma idéer och hans sjukliga prylmani. Men den här gången blir det inga suckar från min sida, utan bara glädje och tacksamhet. Äntligen ett bra val.

Pappas nyaste leksak.
Eller egentligen mammas, eftersom det är pappas julklapp till henne.


Om du bara visste.

Ny plan: Tänker bege mig hemmåt idag, för jag ska fan övningsköra. Idag är det dags för mig att lära mig backa. Det är tyvärr nästa steg, jag kan inte undvika det hur länge som helst. Backa och parkera är de två stegen som återstår, sen ska körningen finslipas lite. Men annars är jag faktiskt på väg nu, sakta men säkert. Men jag kommer aldrig känna mig helt redo. Jag är egentligen ingen bra förare. Men det finns många med körkort som kör sämre än mig, så det känns lite hoppfullt.

Nu blir det till att ringa far och berätta att jag vill åka hem med honom i eftermiddag.

Jag förtjänar visst att vara lycklig.

Tankar: Efter min date med Cassandra och Amanda igår fick jag mig en ordentlig tankeställare. Jag har nu funderat en hel del och kommit fram till att jag inte orkar vara olycklig längre. Jag orkar inte känna mig värdelös och dålig, det räcker nu. Från och med idag tänker jag gilla läget, jag tänker sluta lyssna på min hjärnspöken och jag tänker sluta lyssna på dom personerna som väcker mina spöken. Jag tänker göra allt jag kan för att mota bort alla de negativa känslorna som fyllt mig så länge nu. Jag vill hitta tillbaks till mig själv, hitta tillbaks till glädjen och livslusten. Jag tänker tillåta mig själv att njuta av livet trots att jag är arbetslös, för ingenting blir bättre av att jag straffar mig själv dagarna i ända.

Med er vid min sida är jag alltid säker.

Gårdagen: När jag lekt färdigt med datorn fortsatte jag diska och det tog sinnessjukt lång tid. Fick en väldigt otrevlig överraskning då jag såg att ananasen börjat mögla i sin skål. Sjukt äckligt. Hur som helst fick jag en hejdundrandes huvudvärk när jag var färdig med disken och somnade på soffan. Jag vaknade strax efter klockan tre och tänkte då ta mig i kragen och faktiskt städa det röriga badrummet. Dessvärre blev det inte så för min mobil ringde och ändrade mina planer. Det var Cassandra som undrade om jag ville följa med hem till hennes bror och fika med henne och Amanda. Självklart tackade jag ja, så det var bara till att dra på mig jeansen sen bar det av.

Det var supermysigt att träffa Amanda och Cassandra igen. Vi pratade om allt möjligt, så som katter, pojkvänner, jobb och gamla gubbar. Vi drack te och coca cola och det kändes så bra att bara sitta där, med mina två bästa vänner och bara prata om allt. Vid klockan nio kände vi dock att det började bli dags för oss att åka hem, så vi vandrade ut till Cassandras bil och rullade iväg.

Kvällen avslutades med att jag och Tobbe åt middag tillsammans och tittade på "The Pianist". Jag drack även mitt första glas julmust för i år och det smakade precis så där mysigt som jag föreställt mig. Inte gott, utan mysigt.


Idag: Min morgon har sett ut precis som alla andra, dvs tittat på Okänd Diagnos och Top Model. Jag har även hunnit med att ta en dusch samt läst gårdagens Aftonblad. Försöker nu samla ork för att ge mig på badrummet, men det är sjukt jobbigt. Hatar verkligen att städa det rummet, men jag vet att jag måste. Får väl sätta på julmusik på hög volym för att försöka få lite myskänsla i alla fall. 

Ikväll ser jag fram emot Bonde söker fru. Tobbe ska spela innebandy så jag blir helt solo. Känns ganska bra för då slipper jag höra hans ständiga komentarer om alla deltagare. Visst kan han fälla roliga komentrare ibland, men det blir lätt irriterande efter en stund.


Jag kommer alltid försöka.

Tankar: När jag var uppe i Gävle och träffade släkten i helgen så var det flera personer som frågade om jag och Tobbe bor ihop och herregud vilket luddigt svar de fick. Givetvis har andra männsikor frågat detta förut och alla har fått samma otydliga svar. För jag vet verkligen inte vad svaret är. Vi sover tillsammans sju dagar i veckan och jag har alla mina filmer hemma hos honom, och min dvd och en hel del kläder och en massa annat. Och jag handlar saker hem till honom, lampor, blommor, tallrikar och liknande. Men bor jag här? Nej, jag tycker inte det. I mitt huvud kommer jag aldrig säga att vi bor tillsammans förns vi har en egen lägenhet, som vi skaffar tillsammans, där vi kan bygga upp något eget från grunden. Just nu så är vi bara med varandra hela tiden, vi delar vardagen och vi delar varandras hem. Men nej, vi bor inte tillsammans. Eller gör vi det?

Lagom luddigt.


För kärlekens skull.

Gårdagen: Mina dag blev inte alls som jag planerat. När jag stängde av datorn fick jag syn på ett sms från Angie, hon undrade om jag ville komma inte till stan och fika med henne, och självklart ville jag det. Det blev alltså till att sätta igång datorn igen för att kolla hur bussarna gick. Vid halv tre var jag hur som helst inne i stan, då hade jag skumpat runt på 620an och Roslagsbanan och eftersom jag finner det väldigt avslappnande att åka komunalt så var jag väldigt nöjd när jag kom fram.

Vi ägnade eftermiddag åt att fika samt uträtta ärenden. Eller egentligen var det Angie som uträttade ärenden medans jag mest skrattade åt hur krånglig och omständig hon är. Dagens roligaste var utan tvekan då Angie skulle köpa Moonboots (stavning?). De sålde cirka 5-6 olika par moonboots på Belle Shoes för så lite som 99 kronor paret och detta skapade givetvis problem. Angie kunde omöjligt bestämma sig för vilka hon skulle välja. Efter mycket om och men hade hon dock lyckats bestämma sig för två par, ett par helt svarta och ett par svartvita. Att komma fram till det beslutet hade då tagit runt en halvtimme och jag höll på att dö av värmeslag. Men kul var det.

Strax efter halv åtta hämtade Tobbe mig vid Ledinge och vi skumpade hemmåt. Vi tog en mysig dusch tillsammans och slog oss därefter ned framför tvn för att titta på julshow på fyran samt lite annat. Eftersom det var första december passade vi även på att ta oss en varsinn kopp julte.


Idag: Precis som vanligt klev jag upp strax innan klockan nio och inledde dagen med att titta på Okänd Diagnos samt Top Model. När mina program var slut var det dags för mig att ta mig an diskberget. Hela köket var täckt med disk, disk som vi samlat på oss sedan i fredags. Sjukt äckligt. Hur som helst har jag hunnit med hälften nu, så när jag är klar vid datorn ska jag tömma diskstället och fortsätta diska upp resten. Förhoppningsvis tänker jag även ta mig an badrummet idag eftersom det inte blev av igår. Dock avskyr jag att städa badrummet, för det är så äckligt. Usch usch. När övervåningen är ren och fin tänker jag fortsätta julpynta och göra mysigt. Än så länge har jag bara hängt upp julgardiner och ställt fram ljusstakar.

You make me sick.

Helgen som gått: I lördags bar det av upp till Gävle för den sedvanliga adventsmiddagen med släkten. Mamma och pappa hämtade upp mig och Tobbe strax efter klockan tio och jag passade på att övningsköra så gott som hela vägen. Gick överlag ganska bra, jag fick dock stört ont i ryggen samt höll på att dö av värmeslag. Jag kunde nämligen inte ta av mig jackan eftersom det var motorväg hela vägen, och jag är inte riktigt redo att klä av mig samtidigt som jag kör. Hur som helst spenderade vi eftermiddagen i Sjötorp. Vi tittade på tv och gjorde oss vackra och när klockan blivit halv fem hoppade vi in i bilen för att åka hem till Stefan.

Kvällen spenderades då alltså hemma hos Stefan som är min gudfar och pappas kusin. Vi åt god mat och pratade om allt som hänt det senaste året. Var väldigt trevligt att träffa hela släkten igen. Tobbe blev väldigt omtyckt och alla i min släkt räknar nu med att han kommer nästa år också. Kvällen avrundades någon gång fram på små timmarna, troligen starx efter klockan två men ingen vet säkert. Kvällens höjdpunk var nog då Tobbe tog en sväng om med Stefan, en riktig tryckare.

Gårdagen spenderades i Sjötorp. Vi tittade på tv och segade fram tills klockan fyra, då kände vi att det var dags att fara hemmåt. Kort sagt var dagen väldigt händelselös. Vi stannade i Uppsala för att äta mat, blev snabbmatsmiddag på Max. Därefter dumpade mamma och pappa mig och Tobbe hemma hos honom och jag slog mig då ned framför datorn medans Tobbe spelade tv-spel. Vid klockan nio var det dags för kvällens höjdpunkt, nämligen Wallander. Tobbe blev supertrött men lyckades i alla fall hålla sig vaken genom hela filmen.


Just nu: Klev ur sängen för någon timme sedan. Har än så länge tittat på ett avsnitt Top Model samt funderat på vad jag ska göra denna dag. Har kommit fram till att jag borde storstäda badrummet eftersom det är kaos. Dock avskyr jag att stöda badrummet eftersom det är så äckligt. Tyvärr har jag inget val eftersom ingen annan kommer städa det och det blir bara äckligare för varje dag som går. Förutom att städa badrummet bör jag även dammsuga övervåningen, fortsätta julpynta och tvätta. Jävligt meningsfulla uppgifter. Får dock glädja mig åt att jag får öppna första luckan i min chokladkalender idag. Alltid något.


RSS 2.0