This planet looks so cute but it's cold

Sweet summer - Snart är vi där igen

image186


Banansaknad

Just precis nu insåg jag hur mycket jag saknar Angie. Jag känner verkligen hur gärna jag vill ha en stund ensam med henne, då vi kan prata och promenera tillsammans. Jag tänker tillbaks på höstlovet då hon var här ute, då det bara var hon och jag. Då vi vandrade runt hela Norrtälje och bara pratade. Bara hon och jag.

image185

Hallelujah, my new found lover

Nu är två av veckans fem skoldagar avklarade och det känns kalasfint. Imorgon blir det en heldag i Stockholm tillsammans med våra besökare från Lanzarote. Vi ska besöka Vasa museét, få en guidad tur i gamla stan sen ska vi till Ice bar. Jag känner på mig att det kan komma att bli en ganska skön dag, jag tycker visserligen att alla dagar utan lektioner är bra dagar så det kan bero på det. På fredags blir det utgång i Stockholm för att fira Carro som fyller 18 år, känner mig riktigt sugen på utgång faktiskt. Den här veckan känns hoppfull.




I couldn't feel love,
and I couldn't think straight.
Couldn't feel trust,
and I couldn't trust fate.
Hallelujah, my new found lover.

I will ease your mind

Igår kväll hade jag och Tobbe planerat att ha en lugn kväll framför tv, äta chips och titta på Göta kanal. Det blev inte som vi tänkt oss. Inte alls som vi tänkt. Istället blev det myskväll med Amanda och Cassandra. Och Tobbe. Vi inledde med pizza och sallad från Rays, sen korkade vi upp en flaska vin och sen var kvällen igång. Det blev dans och kissande hundar, skitsnack och pyramider. Men det som dominerade kvällen var nog framförallt skratt.


Like a bridge over troubled water
I will lay me down


image164







Stolt

Jag är så stolt över mig själv. Under de senaste 25 dagarna har jag bara rökt en enda kväll och då bör det nämnas att det var alkohol inblandat och då är det okey. Jag har kommit till en riktigt härlig punkt nu, jag saknar inte längre cigaretterna. Eller jo, klart jag gör. Men jag saknar dom inte varje dag i alla fall. Jag är så äckligt nöjd över hur bra det går, över hur duktig jag är. För första gången på länge känns det som att jag lyckats med någonting.

Men jag kommer nog alltid sakna att vara en rökare. Oavsett vad man än säger så kan man inte komma ifrån att det är mysigt att röka tillsammans med någon annan.

Never let me go

Igår kväll var det kvalitetstid med Cassandra. Vi drack te och fantiserade om framtiden. Vi föreställde oss hur det vore att få öppna en egen bar, eller en te-shop. Även om jag aldrig förr drömt om att starta något eget, och även om jag vet att jag aldrig kommer göra det, så trodde jag att allting var möjligt igår. Jag trodde på fantasin. Det var härligt att för en kort stund fly verkloigheten och strunta i alla begränsingar, jag kände mig så fri.

Nu för tillfället sitter jag i soffan och funderar på att ta en dusch. Är egentligen i akut behov av att tvätta håret, snart kan det stå rakt upp av sig själv. Och mina ögonbryn skulle behöva noppas, tyvärr har jag tappat bort min pincett så jag får se hur jag ska lösa det problemet. Skulle kanske satsa på att försöka snygga till mina naglar, det händer inte allt för ofta.

Dancing in the moonlight

Ikväll ska jag laga pannkakor till middag. Har inte ätit pannkakor på evigheter känns det som, så idag är det helt enkelt dags. Dessutom ska jag övertala Tobbe om att vi ska bli medlemmar i Lovefilm.se. Imorgon är det fredag vilket innebär att Tobbe slutar tidigt, superduper.

För det är vad det är

Dagens väder suger. Igår var det härligt snöigt och kallt, sådär så det bet i kinderna då man var ute. Men vad fan ska dagens väder föreställa? Nog för att det slutat regna nu, men det är ändå blött och jävligt ute och man tror ta mig tusan att man ska blåsa bort. Ska det vara för mycket begärt att låta snön ligga kvar på marken, en vecka i alla fall?! Det är januari, det ska vara vinter!

The best is yet to come

Idag är det underbar torsdag och jag är ledig. Så otroligt skönt då jag vaknade imorse och insåg att jag inte behöver masa mig till skolan förns nästa vecka. Dessvärre blev det ingen direkt sovmorgon  imorse, jag vaknade runt halv nio och var kalaspigg, så det var lika bra att kliva ur sängen då. Men men, det sköna är inte att sova länge utan att få vakna av sig själv och inte av någon skrällande väckarklocka.


Den här veckan har varit riktigt bra. Måndagen inleddes med en religionslektion, därefter stundade matte B. Tyvärr var jag inte på mitt ambitiösaste humör så jag struntade i matte lektionen. Vid halv fyra tiden bar det av in mot stora staden för att hämta hem Tobbes nya, fina bil. Många papper skulle skrivas under och när allting äntligen var klart stundade en riktig utmaning. Jag, Tobbe och Niklas skulle hitta hem från Vårberg. Med bil. För somliga kanske inte detta låter så svårt, men för det första hade ingen av oss varit i Vårberg tidigare. För det andra tog vi oss dit kommunalt vilket är betydligt enklare. Och för det tredje har min käre pojkvän aldrig kört bil genom Stockholm förut. Det var med andra ord inte speciellt mycket som talade för oss. Men otroligt nog lyckades vi ta oss upp på motorvägen, och där rullade vi fram i sisådär 30 kilometer i timmen, max. Det hade tydligen hänt någon olycka någonstans så trafiken rörde sig ytterst långsamt. Någon gång kring klockan sju kom vi hem och då blev det middag. Kvällen avrundades med några avsnitt Desperate Housewives.


Tisdagen var en lugn. Skoldagen inleddes med en kort svenska lektion sedan bar det av mot Arninge för att uträtta ärenden till den stundande UF-mässan. Väl tillbaks i Norrtälje hade jag missat 12.30 bussen och var då så illa tvungen att vänta på 14.30 bussen. Kommunikationerna här på landet är verkligen enastående. Jag fördrev tiden genom att vandra runt på H&M och det var där jag fann min underbart fina bh. Tisdagkvällen var dock aptråkig eftersom käraste Tobias var fast besluten om att se på handboll och jag vägrade hålla honom sällskap. Jag hängde min tvätt och gick och la mig istället.


Onsdagen var i stort sett händelselös. Klev upp senare än vanligt och fick därför skippa frukosten. Hoppade på bussen och försökte hålla mig vaken. Vid busstationen i Norrtälje hoppade en kvinna på bussen och satte sig bredvid mig. Jag passade då på att tjuvläsa hennes tidning och fick då reda på att Heath Ledger dött. Så fort jag klev in i skolan meddelade jag alla om hunkens tragiska bortgång, folk blev självklart chockade. Vid klockan 11 slutade jag för dagen, men stannade otroligt nog kvar i skolan och pluggade. På kvällen åkte jag och Tobbe hem till mig och tittade på Anne Franks dagbok som jag lånat på biblioteket.

Ohh baby, it's a wild world

Just nu sitter jag i skolan, trots att jag slutade för sisådär 2 timmar sedan. Funderade en stund på att ta 12.30 bussen hem, men så blev det inte. Istället för att åka hem och titta på Desperate Housewives stannade jag kvar här i skolan och pluggade. Två hela uppgifter är klara på en jäkla förmiddag/eftermiddag och det är dubbelt så mycket som jag brukar göra färdigt på en termin ungefär. Jag är fruktansvärt stolt över mig själv nu, för jag är verkligen inte en sådan person som pluggar. Tyvärr. Nu känns det faktiskt som att jag kan åka hem och njuta av min lediga torsdag och fredag med riktigt gott samvete. För jag är ledig, ledig, ledig nu!

En annan glädjekälla är att jag köpte världes snyggaste bh igår. Jag är fortfarande sjukligt beroende av underkläder, på gott och ont. Jag älskar underkläder, enda problemet är att det bara är jag och en person till som får se mina fina set.

En annorlunda känsla

Nu är torsdagen avklarad och förvånandsvärt nog så har detta varit en riktigt bra dag. För första gången på typ flera år kände jag mig sugen på att göra någonting i skolan, jag kände ett intresse jag inte känt sedan högstadiet. Turismlektionen var inte så rolig i sig, men trots det var det någonting som vaknade till liv inom mig, jag ville liksom få någonting gjort. Häftig känsla.


Vi som inledde 2008 tillsammans

Hittade mina bilder från nyår. Blev inte mycket foton tagna den kvällen men jag passar ändå på att dela med mig av de få kort jag lyckades knäppa.





Jag har rätt mycket med mig själv

Den här onsdagen har varit skit, redan från det att jag gick upp imorse visste jag att den här dagen skulle bli pest och pina. Men trots att jag sitter och både ser ut ocjhkänner mig som en riktig jävla rishög så har ändå ett hopp blossat upp inom mig. Ett hopp om en ljusare framtid. Jag kan inte riktigt förstå sjäkv vad det är som tänt detta hopp, men någonstans innerst inne känner jag att jag kanske kan vara på väg någonstans. Kanske är jag snart på väg ut ur mitt hamsterhjul.

För att försöka se saker och ting lite positivt fokuserar jag på helgen. 2 skoldagar kvar till ledighet, inte mycket alls, speciellt inte då man har mitt fina schema. På lördag ska jag och älsklingen och titta på ny bil. En fin bil. Jag skulle bli så glad om jag fick slippa hans nuvarandra Volvo, jag har svårt att komma på någonting med den bilen som jag faktiskt tycker om.

The best is yet to come

Jag är verkligen sorgligt jävla trött på allting. Det känns verkligen som att jag bara maler på. Varje dag är den andra lik, känns som att jag springer, eller snarare lunkar, runt i ett hamsterhjul. Om jag bara visste vad jag skulle göra för att förändra den här ihållande känslan så skulle allting vara enkelt, men dessvärre är det som så att jag inte har den minsta aning om varför jag känner så som jag gör. Jag är ju nöjd med tillvaron, eller inte mer missnöjd än vad jag brukar vara i alla fall så jag förstår verkligen inte vad det är som utlöst den här känslan.

This shoes are made for walking

Nu har jag suttit och spanat in en massa läckra partyklänningar på en massa olika hemsidor och jag har kärat ner mig i flera stycken. Tyvärr är alla klänningarna alldeles för korta, för tajta eller för glittriga för att jag någonsin ska kunna ha dem. Men om jag någon dag skulle lyckas bli av med det hull jag samlat på mig skulle jag fira med att dra på mig en sån där kalaskort och übertajt klänning, hell yeah. Jag hittade ett flertal skor också, vilket jag personligen tycker är ännu roligare än klänningar. Vill verkligen att det ska bli varmare ute så att man kan få klä sig i fina skor och lätta kläder.



The best is yet to come

Detta är en alldeles underbar tisdag. Sitter hemma hos älsklingen eftersom jag inte kände något större behov av att gå till skolan idag. Den enda lektionen skulle ha varit en timme företagsekonomi och jag är inte så jäkla seriös att jag masar mig in till skolan för en endaste lektion. Under denna härliga morgon har jag lyckats avverka fyra avsnitt Desperate Housewives, har börjat om från säsong ett nu. Igen. Med lite tur borde avsnitt elva från säsong fyra finnas tillgängligt på internet inom en väldigt, väldigt snar framtid så att jag kan uppnå själslig ro.

När Tobbe kommer hem från jobbet i eftermiddag bär det av hem till mig, på min begäran. Har drabbats av en enorm ångest över att jag är hemma så jäkla sällan. Problemet är bara det att det är så mycket bekvämare att ta sig någonstans om jag är hemma hos Tobbe. Hemifrån honom kan jag faktiskt ta en senare buss då jag har sovmorgon och jag kan ta tidiga bussar hem. Och visst, självklart tycker jag om att vara här, men trots allt saknar jag i alla fall mitt hem med mamma, pappa, Molle, Kalle och mitt rum och badrummet och.. Ja det mesta.

Jag antar det finns nån du skulle ringa om jag inte fanns

Okey, jag har fått en stark  längtan efter vår nu. Har precis suttit och kollat på kläder på lite olika hemsidor och herregud vad jag är sugen på att få slippa dessa tråkiga höst och vinterkläder. Har hittat en alldeles underbar sommarklänning som jag bara måste ha, det är verkligen en riktig liten smällkaramell. Och sommarskor, gud vad jag saknar sommarskor. Så fort det blir över 10 grader varmt ute tänker jag ta mig sjutton börja trippa runt i mina små ballerionor igen, va så säkra.

image143image146

Dålig disciplin?

Jag borde verkligen få pris som Sveriges sämsta pluggare. Jag vet inte om det är koncentrationen eller disciplinen som brister, men någonting är det i alla fall som verkligen inte fungerar. Om jag väl sätter mig ned vid datorn för att plugga tar det först en halvtimme innan jag sätter igång, sen skriver jag ett par rader och sen tröttnar jag och påbörjar någonting annat, någonting helt meningslöst, blogga tillexepel. På ungefär en halvtimme har jag lyckats knåpa ihop en halvsida engelska, det suger. Jag blir så arg på mig själv, för jag vet att det skulle gå jäkligt snabbt att få uppgifterna gjorda om jag bara klarade av att sitta still och skriva tills det blev klart, itstället för att vimsa runt och hålla på med en massa annats.

14 dagar utan cigaretter.

Det som hänt

Nu har då ännu en helg passerat och den har till största delen spenderats tillsammans med min älskling. I fredags blev det mys framför Lets Dance, Linda Lampenius var fett bra och ja, Karl Petter var ett riktigt charmtroll även om själva dansen kanske inte var den allra bästa. På lördagseftermiddagen begav sig Tobbe iväg till Kim för att byta sitt avgasrör, så jag roade mig på egen hand med att städa bort julen från övervåningen. Två stora kartonger lyckades jag fylla, tyvärr har jag ännu inte lyckats hitta någon bra plats att göra av kartongerna. Starx efter klockan nio på kvällen kom Tobbe hem igen, med ett någorlunda helt avgasrör. Vi åt middag där vi halv tio rycket därefter blev blev det en dusch för Tobbe och slutligen satte vi oss framför tvn och tittade på Sagan om konungens återkomst. Söndagen var en lugn dag, jag tittade på en hel massa avsnitt Desperate Housewives medan Tobbe låg i sängen och spelade NHL. Efter middagen bakade vi en sockerkaka, sedan tittade vi på pistvakt och avslutningsvis tog vi en gemensam dusch innan vi kröp till sängs.

Energi i överflöd?

Jag är riktigt imponerad över hur mycket energi vissa människor måste ha eftersom de orkar lägga ner tid på saker som de "inte bryr sig om" och inte ens tycker om.


Nio dagar

Nu har det gått sisådär två timmar sen jag slutade skolan för idag men trots det sitter jag i biblioteket och ugglar. Har haft en ytterst stimulerande dag, företagsekonomi, engelska och lite friskvård sen slut. Har 6 uppgifter drällandes i min väska/påse, 5 av dem skulle egentligen varit färdiga innan jul, bajs. Vädret idag är exakt lika värdelöst som igår, om det ändå kunde vara någon minusgrad och snö. Har precis börjat läsa en bok som heter Tjock!, den är skriven av någon journalist som tydligen är just tjock. Boken handlar om hur det är att vara kraftigt överiktig i dagens samhälle och den är helt galet träffsäker. 

Jag är fortfarande helt desperat efter någonting att se fram emot, någonting riktigt extra och stort. Jag vill ha någonting att längta efter,någonting jag kan planera och organisera. Jag vill att det ska ske någonting riktigt,riktigt speciellt, någonting som jag kommer kunna leva på länge. Om det varit sommar hade allting varit så mycket enklare, sommaren är möjligheternas årstid. Kanske helt enkeltfår planera in någonting för sommaren..



Nionde dagen utan cigaretter.

 

Vamos a la playa

Idag är det riktigt, riktigt bajsväder. All snö är försvunnen så nu är allting bara grått igen. Finns inte många saker som får mig på så dåligt humör som gråväder, it suck's. Men för att pigga upp mig själv tog jag en titt på gamla bilder, bilder från den härligaste veckan i mitt liv. Klassresan till Nerja i Spanien den 2-9 Maj år 2005, ren och skär glädje.


image101







Veckans bästa var:


Markus som stekte runt i vikingahatt
En sminkad Linus
Mattes balkongklättrande
Rickardh som färgade håret hälften gult hälften blått, samt gick runt i "sverigekläder" och sverigekeps
Volleyboll, volleyboll och volleyboll
Sängstölden
Amandas mamma som fick flygplanet att vänta på henne då hon glömt kortet med klassens pengar på








Snart är jag en fri människa

Första skoldagen är nu avklarad och det känns faktiskt bra. Mitt nya schema har gett mig helt ny motivation för det känns som att jag äntligen kommer ha tillräckligt med tid att hinna med det som jag borde hunnit med för länge sedan. Fick terminens första uppgift i svenska idag också, ska lära mig bröderna Grimms saga Rövarbrudgummen utantill så att jag kan berätta den för klassen om en vecka. Galet simpel uppgift som jag inte förstår syftet med, men det är väl alltid trevligt med lite sagostund i skolan.

Idag är min åttonde dag utan cigaretter, det känns konstigt men bra. Om inte allt för lång tid kan jag börja räkna mig själv som ickerökare, helt sjukt. Jag är pinsamt stolt över mig själv nu. Fast tyvärr måste jag erkänna att jag saknar cigaretter, de ska vara där då man promenerar, väntar på bussen och ja, mest hela tiden helt enkelt.

Imorgon är dagen då jag och Tobbe ska börja träna. Min kropp känner stark ångest inför detta och jag håller redan nu på att ladda upp inför smärtan som träningsvärken kommer medföra. Jag har även lite ångest inför själva träningen, just eftersom jag är i så pinsamt dålig form. Men jag är otroligt taggad, dessutom tror jag att jag och Tobbe kommer ha väldigt roligt, eller han lär nog i alla fall ha roligt. Åt mig alltså.

I never been to me

6 rader är vad jag lyckats knåpa ihop om filmen Troja, starkt! Det är ungefär ett år sedan uppgiften skulle varit inlämnad, men bättre sent än aldrig vafan. Problemet med denna uppgift är att jag inte sett filmen på sisådär ett år så jag har egentligen ingen aning om vad jag borde svara på frågorna. Men som vanligt ljuger jag ihop en massa smörja och hoppas helt enkelt på det bästa. Förhoppningsvis var Hektor en ansvarsfull man och Paris en liten fjant som bara ställde till problem och spelade matcho.


Jag längtar så mycket efter någonting att göra, någonting att se fram emot. Sista skolveckorna innan lovet överlevde jag genom att se fram emot min och Tobbes stundande Bjursresa och julafton såklart. Men nu finns det liksom inte så mycket kvar att se fram emot. Jag vill att det ska hända någonting, någonting utöver det vanliga. Jag vill ha någonting att drömma om, bygga upp förväntningar kring och räkna dagar till.

Förlorad fantasi

För första gången på riktigt, riktigt länge har jag nu satt mig ned vid datorn för att försöka plugga. Jag har läst igenom två uppgifter i engelska, två uppgifter som inte är speciellt svåra, inte egentligen. Men tyvärr krävs det fantasi till båda uppgifterna och jag insåg precis att jag förlorat all min fantasi, helt sjukt. Jag har alltid varit expert på att hitta på saker, men tydligen har jag glömt hur man gör. Hur fasen kan man förlora sin fantasi bara sådär? Förutom brukade jag alltid fantisera ihop historier om allt möjligt, men nu finns det liksom ingenting kvar.

Lycka

Har precis kollat in mitt nya schema och herrejävlar vad jag är glad. Aldrig någonsin har jag haft ett så bra schema som jag kommer ha fram till mars. Min ångest inför att börja skolan är inte alls lika påtaglig längre, inte med det här schemat. Som att inte denna lycka vore nog så är det snart dags för mig och Tobbe att påbörja vår gemensamma träning. I lördags var vi i Norrtälje och jag passade då på att inhandla en träningsoutfit så nu är jag taggad som aldrig förr.

Sista dagen

Okey, idag är sista dagen på mitt jullov och jag lider. Har redan påbörjat nedräkningen till sportlovet, det är mitt sätt att överleva. Nåväl, det här lovet har i alla fall varit väldigt lyckat, mycket tackvare att jag fick dela den första lediga veckan med min älskling. Idag är jag helt ensam hemma eftersom alla normala människor jobbar, eller mamma, pappa och Tobbe jobbar i alla fall. Jag kan komma på minst tusen saker som jag skulle behöva göra, men tyvärr känner jag verkligen inte för att göra någonting alls idag, bara sura.

Idag har jag varit rökfri i sju dagar, grattis till mig.

Drömmar om ett badkar

Idag är det fredag och min kära Tobias är ledig med mig. För tillfället sitter han ute i vardagsrummet och tittar på hockey med min pappa så jag passar på att fördriva lite tid vid datorn. Idag har jag, mamma och pappa varit och tittat på kök. Min käre far har lovat mamma ett nytt kök i flera år, men det har aldrig blivit av eftersom pappa föredragit att köpa nya båtar och fyrhjulingar och annat trams. Men nu verkar det faktiskt som att ett nytt kök kan bli verklighet, på riktigt. Jag var dock inte speciellt road av att titta på olika köksluckor och dylikt, jag föredrog att titta på badkar. I hela mitt liv har jag drömt om ett badkar, men tyvärr är finns det inte en chans att jag kommer få något, oavsett hur mycket jag tjatar på min käre far. Vårat badrum är världens minsta, det är totalt omöjligt att ställa in ett badkar där, sorgligt nog.

Viktigt att nämna är även att jag snart varit rökfri i fyra dagar. Grattis till mig.

Mitt kommade 2008

År 2008 har precis börjat och jag har redan 2 saker som jag bestämt ska bli av detta år. Först och främst ska jag sluta röka, eller göra ett par ordentliga försök i alla fall. Jag har nu varit rökfri i snart tre dagar, de två första var enkla men nu börjar suget tränga sig på väldigt mycket. Nåväl, mitt andra mål med detta år är att skaffa mig en kropp som jag kan vara nöjd över. För att få den planen att gå i lås har jag Tobbe vid min sida, tillsammans ska vi börja träna så snart ekonomin ordnat upp sig igen. Jag satsar med andra ord på att få en smal och fast kropp lagom till sommaren, jag ska ta mig tusan äga beach -08. En sak ska dock klaras upp och det är att jag inte är ute efter några direkta muskler, jag vill bara bli sådär smal som man var för några år sedan.

Lycka till, det kommer jag behöva.

RSS 2.0