Du är ett glashus och jag är en sten

Idag är det söndag, vilket innebär att det är min lediga dag. Känns super skönt att ha tid till att både slappa och fixa med saker och ting. Än så länge har jag hunnit med att sova fram till klockan halv tio, därefter blev det frukost med Tobbe framför tvn sedan begav vi oss hem till mig för att hämta diverse möbler. När vi kom tillbaks hem hit började vi fixa på balkongen och nu är den riktigt mysig med stort bord, stolar med dynor och givetvis ett stort parasol. Jag är sjukt nöjd, synd bara att sommren typ är slut nu. Den senaste timmen har jag ägnat åt att diska och städa lite grann, men jag orkar inte gå in för det ordentligt idag faktiskt.

Vad resten av denna dag har att erbjuda återstår att se, men det jag vet är att vi ska bege oss ned till Östanå för att köpa en tidning och sedan ska jag fixa middag. Tobbe har fått agera kock hela veckan eftersom jag inte kommit hem från jobbet förns efter klockan halv åtta, så ikväll känner jag att det banne mig är min tur att göra det. Kvällens meny består utav potatisgratäng och lövbiff, kommer sitta jäkligt bra.

Gårdagen var väldigt lugn. Jag slutade jobbet strax efter klockan tre, därefter begav jag mig ut på stan för att ordna lite saker, bland annat inhandla ett nytt busskort. När klockan blivit fem över fyra var det äntligen dags för mig att hoppa på bussen och åka hem. Tobbe mötte upp mig vid bussen och vi gick sedan in på ICA för att handla mat. Innan vi väl kom hem hade klockan blivit halv sex och vi bestämde oss för att det var dags för mat. Resten av kvällen spenderades framför tvn och sedan tillsammans med Tobbes föräldrar och syskon med sina respektive. Det var väldigt mysigt, men jag var så trött att jag tackade för mig först av alla och gick och la mig vid tolv.

Övrigt som är värt att nämna är att jag är i full gång med att planera Tobbes 20års fest. Tobbe tycker att jag är ute i lite väl god tid, men med tanke på hur lång tid det tar att få konkreta svar ifrån honom så tycker jag att jag gör helt rätt. Det tog en vecka för honom att komma fram till om vi skulle bjuda på mat och tårta eller bara tårta. Så jag har banne mig rätt att vara ute i god tid.

En underbar dag.

Sådär, nu var det då äntligen lördag. Jag sitter på jobbet sedan lite drygt en timme tillbaks, och det känns helt underbart att jag kommer få gå härifrån redan klockan tre i eftermiddag. Hur som helst fick jag sovmorgon imorse fram till klockan åtta, min kära mor hade nämligen erbjudit sig att skjutsa mig till jobbet. Jag tog dock vara på chansen och passade på att övningsköra till norrtälje, och idag gick det banne mig riktigt, riktigt bra. Pappa har lovat mig en bil om jag tar körkort innan maj, kör hårt!

Det ljuva livet

Nu sitter jag hemma, nedsjunken i soffan och njuter av denna härliga fredagskväll. Kom hem  från jobbet strax efter klockan sju och har sedan dess hunnit med att äta middag, titta på Diggiloo samt ta en kvällspromis med min käre pojkvän. Nu sitter Tobbe på nedervåningen och tittar på film tillsammans med min far, men snart är det dags för oss att krypa till sängs. Jag ska upp och jobba imorgon och Tobbe ska hem och börja snickra på ett nytt projekt på övervåningen. Efter imorgon blir det ledighet. Som jag längtar.

Är du lika lycklig som du va?

Nu är det ungefär 260 minuter kvar tills jag får stänga igen butiken för idag och det känns väl lite sådär. Det är helt sjukt vad sakta tiden kan gå ibland. Min kära pojkvän har slutat jobbet nu och befinner sig med största sannolikhet på banken. Med lite tur kommer han nog hit och hälsar på mig innan han åker hem. Min käre far var och hälsade på mig för en dryg timme sedan och det var givetvis trevligt. Vi pratade lite om ditt och datt sedan vandrade han iväg till systemet.

Allting kommer bli bra

Just precis i detta nu slog det mig att jag faktiskt är ganska lycklig just nu. Trots att mitt jobb är sjuk ostimulerande och trots att tiden inte räcker till och trots att jag är konstant pank så känner jag mig ändå väldigt tillfreds med livet just nu. Jag vet inte vad det beror på, men jag känner mig bara lugn. Jag orkar verkligen inte stressa upp mig inför framtiden längre. För tillfället har jag funnit någon inre ro, och den tänker jag ta vara på och njuta av så länge den varar.

The best is yet to come

Nu är det äntligen fredag och jag sitter och häckar på jobbet. Känner mig redan rastlös vilket inte bådar gott. Jag försöker dock glädjas åt att efter klockan tre imorgon eftermiddag får jag välförtjänt helg. Än så länge är ingenting planerat, men eventuellt ska jag och Tobbe på visning på söndag. Han hade hittat någon lägenhet som han blivit helt förälskad i, och jag tycker att visning låter som en lagom ansträngande söndagsaktivitet.

Så nära, men ändå så långt borta.

Nu har jag snart lyckats fördriva ytterligare en dag på jobbet vilket känns jävligt nice. Min kära mor var och hälsade på mig för en timme sen och det var väldigt trevligt faktiskt. Innan hon gick härifrån hade jag lyckat pracka på henne en tunika som jag garanterat kommer låna. Fördelen med att ha blivit lite små knubbig är att jag kan låna massa kläder från min mor. Trots att hon är över 50 finns det en hel del kläder som är helt okey, tur för mig eftersom jag inte har råd att handla egna just nu.

Sjukt ovärt.

Herregud, denna dag är sjukt jävla ovärd. Än så länge har det varit galet jävla lugnt och tiden har verkligen släpat sig fram. För tillfället sitter jag och avnjuter min lunch, en torr knäckemacka utan pålägg, jävligt spännanda. Men, jag försöker dock hålla humöret uppe, slutar ju faktiskt om drygt fem timmar.

Tiden räcker aldrig till

Just nu sitter jag på jobbet och ugglar, tiden går tyvärr stört långsamt denna dag. Känner att det kommer bli en ganska dryg period ett tag framöver. Att gå hemifrån vid kvart i åtta på morgonen och komma hem vid halv åtta på kvällen är ingen riktig hit, inte fem dagar i veckan plus lördagar. Men jag försöker vara positiv och ägnar dagarna åt att längtar till tunisien. Resan är nu betald och klar, känns skönt. Fast mitt konto gapar dock rätt tomt som vanligt, men det gör inte så överdrivet mycket.

Im coming home

Nu sitter jag på bussen på väg hem ifrån jobbet och eftersom jag bor i skogen är vägana väldigt skumpiga och busschaufförerna kör lite som de vill. Min bror kom och dumpade datorn på mitt jobb så jag passar därför på att roa mig lite nu, eftersom jag ska spendera åtminstonde en halvtimme till på denna buss. Känns väldigt mysig att sitta och blogga samtidigt som det mysiga höstlandskapet susar förbi utanför fönstret.

Denna dag har gått sinnessjukt långsamt, men nu är den hur som helst avklarad och inom en väldigt snar framtid kommer jag hem till Tobbe och då är han förhoppningsvis redo med middagen. Jag är stört hungrig eftersom det enda jag ätit på hela dagen är en fralla som min käre far handlade åt mig då han var och hälsade på. Har dock en Brämmhults hallonjuice som törstsläckare, dom är banne mig något av det godaste som finns i drickväg.

Nåväl, nu ska jag fortsätta skumpa fram genom skogen, har en bra bit kvar. Men vad spelar det för roll när man som jag finner det supermysigt och avslappnande att åka buss?!

Det är en grym värld vi lever i

Tisdag morgon och jag sitter, precis som igår, hemma hos min bror och häckar i väntan på att traska ned till jobbet. Är så jävkla glad över att jag har egen nyckel till hans lägenhet så att jag kan hänga här när jag inte har något bättre att fördriva tiden med. Att min käre bror inte vet om att jag spenderar min mornar här är bara en liten detalj, men jag tror inte det skulle störa honom direkt.

Gårdagen var seg, var på jobbet från 09.30 till 18.30 och kom sedan hem ungefär klockan sju. Idag blir det väl ungefär samma sak och resten av veckan också, förutom lördag då jag i alla fall slutar jobbet klockan tre. Känns inte som att jag kommer ha ork över till någonting de kommande veckorna.

En liten notis som är värd att nämna är att jag blev uppring av någon kille från ett företag i Solna igår. Jag lade på kul upp mitt CV på monster i fredags, så jag blev minst sagt paff när det ringde någon igår. Inte minst för att mitt CV var sämst i världen. Hur som helst blir det ingenting med det där eftersom jag inte har tid att träffa honom för en intervju eftersom jag jobbar för mycket. Men lite kul var det ändå.

The best is yet to come

Nu är det måndag och jag sitter och häckar hemma hos min bror. Ska promenera ned till jobbet om sisådär en haltimme. Är sådär jobbigt måndagstrött idag och det känns inte så inspirerande att komma hem efter klockan sju ikväll. Men jag hoppas på att mitt humör ska bli bättre under dagens gång, förutsatt att jag piggnar till lite. Jag har ju trots allt ett par glädjeämnen denna dag, det är löning, jag får hem en film från Lovefilm och det är bara sex veckor kvar tills jag och Tobbe åker till Tunisien. Nu känner jag mig redan på lite bättre humör.

Helgen som gått har varit väldigt mysig. Fredagen var väldigt lugn, jag och Tobbe åt Tacos och såg på Austin Powers, därefter tog vi en promenad i regnet och sedan avslutade vi kvällen med ytterligare en film med Austin Powers. Eftersom vi kom i säng så pass tidigt vaknade vi redan vid klockan nio på lördagen. Vi låg och drog oss i sängen i fyrtiofem minuter och avnjöt sedan vår frukost framför Disney Chanel. Under frukosten försökte vi komma fram till hur vi skulle spendera dagen och efter mycket om och men kom vi fram till att vi skulle ro ut på Largen och meta. Vi plockade ihop lite prylar och gav oss sedan iväg med båten. Jag som blivit lite av en fjolla på äldre dar vägradce röra maskarna och när vi fick fisk var det självklart Tobbe som fick ta loss dem från kroken.

Vi spenderade nästan fyra timmar med att fiska och när vi väl kom hem var klockan tillräcklig mycket för att vi skulle börja med middagen. Jag bakade och lagade mat samtidigt och det blev lite rörigt och lite ont om plats, men det gick i alla fall. Efter middagen tog vi en mysig dusch och gick därefter ned till Tobbes föräldrar för att spela lite spel med dom. Vid klockan tio kom Niklas och Carro över till oss och vi ägnade kvällen åt att spela spel och prata. Det var väldig mysigt och trevligt.

Söndagen kom att bli en väldigt seg dag. Vi vaknade vid elva och slog oss då ned framför tvn. Där spenderade vi ett par timmar innan vi begav oss hem till mig. Väl hos mig kröp jag upp i en fotölj och läste medans Tobbe tittade på någon fotbolssmatch.

Spirit

Nu är det äntligen fredag och än så länge har denna dag varit helt okey. Jag inledde dagen med att jobba mellan klockan tio och klockan tolv, därefter skyndade jag iväg till banken för att sätta in pengar samt skaffa internetbank. Jag hade drygt tjugofem minuter på mig att fixa allt detta samt hinna till busstationen, för om jag missade den bussen skulle jag få vänta i två timmar på nästa. Lyckligtvis var det lite folk på banken, plus att personalen faktiskt var effektiv, så jag hann med nöd och näppe. Väl vid bussen sprang jag på Lovisa, och vi spenderade bussresan med att prata om resor, Ica kort och internetbank.

Nu har jag varit hemma i drygt en timme och har under den tiden tagit en kortare promenad samt ätit två knäckemackor. Om drygt två timmar kommer Tobbe hit och då beger vi oss hem till honom. Vad som sker denna afton är ännu oklart, men det lutar åt en lugn kväll framför tvn med ett glas vitt vin. Låter inte helt fel i mina öron.

Du är lika usel som jag

Nu har mitt ledighetsnjutande övergått i brutal rastlöshet. Jag har ingenting vettigt att göra, och något roligt har jag inte råd med. Min ekonomi är helt körd i botten, plånboken är tom och kontot är övertraserat och jag underar givetvis hur i helvete det gick till. Jag blir dock lite smått imponerad över mig själv och hur fruktansvärt enkelt det är att bränna pengar på absolut ingenting. Hur som helst så försöker jag se det från den ljusa sidan, på måndag är det ju löning. Dock kommer alla slantar försvinna iväg direkt eftersom jag och Tobbe måste betala vår resa senast nästa torsdag. Och pengarna som blir kvar efter det går åt till Tobbes födelsedagspresent.

Ps. I love you

Ännu en morgon är kommen och herregud vad jag har tagit vara på denna. Låg i sängen och drog mig i säker en timme innan jag väl gick upp. Nu sitter jag nedsjunken i soffan och myser, tittar på Beverly Hills och spanar runt lite på nätet. Funderar på att gå ned i köket och fixa lite fukost och därefter ta en promenad. Vädret känns dock lite opålitligt, men såvida det inte börjar ösregna medans jag är ute så är det ingen fara.

Igår kväll åkte jag och Tobbe hem till mig. Vi hade fått hem en ny film från Lovefilm och den visade sig vara riktigt bra. Den heter Ps. I love you och är baserad på en bok med samma namn. Det är en riktig fin och vacker kärleksfilm och ja, jag måste erkänna att jag grät lite. Alla ni som vill se en riktig kärleksfilm bör alltså se den, för den är banne mig riktigt bra.

Ett ögonblick i sänder

Snart har ytterlgare en dag passerat och än så länge har denna onsdag varit så lagom produktiv. Jobbade en riktig kortis idag, från klockan 10 till klockan 12, därefter vandrade jag upp till busstationen och läste lite körkortsteori. Har börjat småläsa den boken lite grann, inte för att jag är ett dugg nära körkortet än, men jag har så sjukt mycket dötid att fördriva, så jag passar på att nyttja den till något bra. Har än så länge tragglat mig igenom de första 100 sidorna och fan vad mycket blaha, blaha det står. Nej, när det är dags att börja plugga på allvar lär det bli med hjälp utav sånna där skivor med frågor på.

När jag satt och väntade på bussen i Norrtälje träffade jag en gammal klasskompis från högstadiet. Vi hade det väldigt trevligt och pratade om hösten och vad den har att erbjuda nu efter studenten. Det är det ständiga samtalsämnet, alla ska fråga vad man tänker göra nu och vad man vill och bla, bla, bla. Jag vet inte mycket om vad jag vill eller ska göra, min framtid är bestämd fram till den 18e september, därefter är det helt oplanerat. Men jag orkar inte känna mig vare sig stressad eller bekymrad, ingenting blir bättre för det. Dessutom så har jag nu insett att det inte finns någon anledning till att känna panik, jag är 19 år, bor hemma, har inga direkta utgifter och har än så länge inga planer på att flytta hemifrån. Självklart vill jag ha ett fast jobb och en säker inkomst, men jag orkar inte längre bekymra mig för det nu, det känns som att saker och ting kommer ordna sig ändå. Det finns ju tid om man säger så.


Here comes the sun

Nu har jag ägnat de senaste timmarna åt att städa, städa och städa, men trots det är jag fortfarande inte färdig. Som vanligt återstår hallen och badrummet, men om allt går som det ska tar jag tag i det senare ikväll eller alternativt imorgon. Jag måste dock erkänna att jag trots detta känner mig ganska nöjd över vad jag åstadkommit idag. Jag har bäddat rent i sängen, tvättat de gamla sängkläderna, dammsugit alla rum utom hallen och badrummet, vikt ihop alla kläder som legat och drällt överallt, dammtorkat så gott som överallt, diskat, sorterat bland filmerna och en massa annat små pyssel. Nu börjar övervåningen bli riktigt mysig, tyvärr brukar det inte hålla sig så värst länge.

För fem minuter sedan slutade Tobbe jobbet och förhoppningsvis befinner han sig nu på Flygfyren för att handla en tidning samt sallad och filmjölk. Kvällens meny består utav Texmexpaj och till det krävs det banne mig sallad, annars blir det bra tråkigt.

En liten notis som är värd att nämna är det vackra vädret som råder denna dag. Känns väldigt märkligt att solen har varit framme hela dagen, var på tok för länge sedan. Kanske får bli en promenad ner till Largen ikväll, om inget annat kommer ivägen då förstås.

Är du lika lycklig som du va?

Nu har jag vaknat upp till ytterligare en dag fylld av ingenting förutom härlig ledighet. Släpade mig ur sängen strax efter klockan nio och har än så länge hunnit med att äta frukost, se på 4 avsnitt Vänner samt påbörja städningen av övervåningen. Det är helt sjukt hur snabbt det blir rörigt där uppe, det finns ta mig tusan nackdelar med att ha så pass mycket eget utrymme som jag och Tobbe har. Men tur är det väl då att jag finner det ganska mysigt att städa och plocka. Eller egentligen är det väl själva slutresultatet som ger mig en liten lyckokick.

Gårdagen var en helt galet lugn dag. Jag spenderade så gott som hela dagen framför tvn och datorn, totalt degandes. När klockan blivit fem kom Amanda hem till mig och vi började titta på gamla foton. Vi blev som vanligt väldigt nostalgiska och drömde oss tillbaks till den gamla goda tiden. Efter en stund var det dock dags för middag. Vi åt tillsammans med mina föräldrar och de var givetvis nyfikna på vad Amanda hade för planer inför hösten. När vi ätit färdigt gick jag och Amanda ut på en liten promenad och pratade om hennes höstdilemma som är att flytta eller inte flytta till Göteborg. Eftersom dielmmat är så pass svårt kom vi inte fram till någon lösning utan gick istället tillbaks hem till mig och bakade en hallonpaj. Medans pajen var i ugnen slog vi oss ned framför datorn och njöt utav ett avsnitt Desperate Housewives. Resten av kvällen bestod utav Desperate Housewives och givetvis mer fototittande.

När klockan börjat bli en del ringde Amanda Mattias och bad honom hämta henne, samt skjutsa hem mig till Tobbe. Min kära pojkvän blev väldigt glad då jag dök upp hemma hos honom helt oanmält. Vi tog en varsin kvällscigg på balkongen och kröp därefter till sängs.

Nu är det hög tid för mig att återgå till städningen. Det finns inte mycket utrymme för pauser om jag ska hinna färdigt med städningen idag.

Det kallas tvivel

Idag är det måndag och jag är ledig. Känns så skönt att få lite tid att bara vara. Idag ska jag förhoppningsvis träffa Amanda, vilket jag ser fram emot jätte mycket. Hon föreslog att vi skulle baka och se på Desperate Housewives och i mina öron låter det som en bra idé. Tyvärr har jag inte en enda av mina DH boxar hemma, eftersom alla sedan en längre tid tillbaks bor hemma hos Tobbe. Men till min räddning har jag åtta avsnitt från säsong fyra på datorn, så det ska nog gå bra.

Just i detta nu sitter jag i soffan och degar. Ska snart masa mig ned i duschen för att därefter avnjuta några knäckemackor till frukost. Förutom att träffa Amanda idag ska jag försöka klämma in en stund med pappa så att jag kan övningsköra. Därefter blir det hem till Tobbe lagom till middag. Vad kvällens meny ska bestå utav har vi ännu inte kommit fram till, men gärna någonting billigt eftersom vi måste snåla lite nu så att vi har råd med Tunisien.

Livet är en dans på rosor

Jag är på så galet bra humör nu. Det finns så mycket som glädjer mig just nu, bland annat att jag är ledig den kommande veckan, att Tobbe fyller 20 år om fyra veckor och att jag och Tobbe flyr landet om blott sju veckor. Jag har hittat en finfin gitarr till Tobbe som han förhoppningsvis ska få när han fyller år, plus att jag är väldigt sugen på att ordna ett mysigt party åt honom. Förutom detta ska jag kolla med Amanda om hon är ledig någon dag denna vecka, för i så fall ska jag insistera på att hon ska spendera den tillsammans med mig. Livet är en dans på rosor just nu.




För det är ren och skär lycka

Lycka! Resan till Tunisien är nu bokad och klar. Den 7 oktober klockan 11.05 lyfter planet från Arlanda. Känns helt fantastiskt att detta verkligen kommer bli av. Jag är redan helt upptrissad och har väldigt svårt att tänka på någonting annat än den kommande resan. Herregud vad jag älskar att ha saker att se fram emot.

Helgen som gått har varit lugn och skön. I fredags jobbade jag min sista dag på Fröbergs och efter det vandrade jag runt på stan i en timme innan jag mötte upp Tobbe. Vi åkte hem till honom och började fixa oss inför kvällen och när klockan blivit åtta satt vi i bilen på väg till Norrtälje. I baksätet hade vi Niklas och Carro som hade med sig lite förkrök, men jag blev som vanligt kissnödig efter en cider. 

Väl framme i Norrtälje lämnade vi bilen hos Stoffe och vandrade ned mot stan. Vi slog oss ned på "G" där vi snart fick sällskap av Fredrik, Tim, Annie, Jonte och Martin. Vi satt och pratade och lyssnade på Fredriks historier från USA. När klockan började bli en del bestämde vi oss för att bege oss till Mobergs, men först skulle vi förbi "Glaset" en snabbis. Efter en drink på Glaset började jag, Tobbe, Fia och Cribbe gå upp mot Mobergs. Väl framme visade det sig att det var rätt tunt med folk, men det brydde jag mig inte om. 

Natten spenderades på Mobergs altan, pratandes, rökandes och drickandes. När klockan blivit tre var det dags att gå mot Statoil. Jag och Tobbe tog en varsin mosmeny som vi avnjöt innan vi vandrade hem till Stoffe för att få oss lite sömn. 

Lördagen var väldigt lugn. Vi vaknade upp hemma hos Stoffe och slog igång en film. Jag somnade efter tjugo minuter och vaknade då filmen tagit slut. Strax efter klockan ett åkte vi till Flygfyren för att äta frukost samt handla mat. När vi bestämt oss för kvällens meny åkte vi hemmåt. Vi slog oss direkt ned vi datorn och bokade resan och efter det var jag helt uppskruvad. 

Kvällen spenderades framför tvn och trötta som vi var kröp vi till sängs innan klockan ens blivit elva. 

Jag skulle låta blicken möta andra ögon i en främmande stad

Okey, nu har jag varit ledig en hel dag och herregud vad skönt det har varit. Jag börjar dock redan bli lite rastlös, Ska dock traska ned till köket för att äta lite jordgubbar tillsammans med mamma och pappa, därefter ska jag packa ihop lite prylar och bege mig hem till Tobbe. Jag har lyckats övertala pappa till att köra lite bil med mig, så jag hoppas på att det ska gå bra. När jag väl kommer hem till Tobbe kommer han förhoppningsvis vara klra med middagen, kvällens meny består av köttbullar och potatis med brunsås. Mumma.

Imorgon blir det jobb och fredag lika så, men när det är avklarat blir det utgång följt utav en hel veckas ledighet. Jag misstänker att jag kommer börja klättra på väggarna. Fast det behövs en ordentlig städning hemma hos Tobbe, så det borde jag ha tid att ta tag i. Livet är bra nu. Fast det är lite långt till nästa löning. Men annars är livet kalas.

It's a beautiful day

Yes, mitt rum är äntligen fint. Varenda påse och varenda väska är nu tömd på kläder och tvättkorgen är fylld till bredden. Sängen är alldeles nybäddad med rena, slätstrukna lakan som luktar sådär gott som bara nytvättade sängkläder kan göra. Mitt sängbord har återfått sin svarta färg nu när dammlagret är borttorkat och jag har fyndat en hel del pengar, närmare bestämt 300 kronor.

Nu sitter jag nöjd och glad och tar igen mig i soffan och tittar på Vänner säsong ett. Funderar på att ta en dusch och färsha till mig, men jag orkar verkligen inte stressa. När jag för en gångs skull är helt ensam så får jag faktiskt lov att passa på att vara smutsig och småäcklig.

Övrigt: Min plan för kvällen är att försöka få en stund med pappa så att vi kan övningsköra. Tror inte att han kommer vara så överdrivet sugen på det, men jag tänker i alla fall fråga. Körde en sväng i söndags och det gick överlag väldigt bra, förut att jag körde fel. Men det är inte speciellt viktigt.

Jag vill gömma mig i dina ögon

Just nu: Har påbåbörjat min städning och det är sjukt vad mycket kläder jag har. Fast det är ännu sjukare att jag inte tycker om speciellt mycket av mina kläder, utan skulle utan några större problem kunna kasta hälften. Fast då skulle jag inte ha någonting att ha på mig, så det går inte.

Som sällskap medans jag städar har jag slagit igång en gammal hemmafilm. Just nu är det från vår familjeresa till Vemdalen. Jag är cirka fem år gammal och åker skidor för första gången, en riktig naturbegåvning. Verkligen.

Det kallas tvivel

Idag är det onsdag och jag är ledig. Känns jätte konstigt att vakna upp en vardag och inte gå till jobbet. Men herregud så skönt det känns att ha en hel dag för mig själv. Jag har flera, flera timmar att fördriva helt på egen hand och det känns så fantastiskt. Jag har redan planerat in ett flertal saker som jag ska göra idag, bland annat städa mitt rum. Det är riktigt kaos där eftersom jag inte städat på hela sommaren. Ligger kläder i tusen olika påsar och det är rörigt, rörigt, rörigt. Förutom att fixa ordning på mitt rum så ska jag snygga till mina tånaglar, samt mina "vanliga" naglar. Förutom dessa saker har jag ett antal till som bör göras, men jag får se hur långt orken räcker. Jag är ju trots allt ledig idag och förtjänar att ta det lite lugnt.

Värt att nämna om gårdagen: Inte mycket, förutom en mysig lunchfika tillsammans med Carro och Matilda samt en trevlig stund med Amanda.

Övrigt: Jag drömmer ständigt om den eventuella resan till Tunisien. Jag ska vara duktig och spara, spara, spara pengar. Vore helt fantastiskt att resa iväg, bara jag och Tobbe. Jag hoppas, önskar och drömmer om att det ska bli verklighet. Förutom detta ser jag fram emot fredagens utekväll, var på tok för länge sedan jag var ute på krogen.

För du vet inte vad du pratar om

Måndagen är nu avklarad och det känns givetvis kalas. Har haft en helt okey dag, den har gått väldigt fort. Gav mig av kring halv nio imorse och kom hem strax efter klockan halv sju. Hittade Tobbe i köket, fin som han är hade han diskat upp vårt diskberg som vuxit sig allt större under helgen. Vi började genast laga mat och när den var färdig slog vi oss ned framför tvn och tittade på två gamla avsnitt Vänner.

Den senaste timmen har vi fördrivit framför datorn. Vi har suttit och tittat på resor och kommit fram till att vi nog ska slå till i höst. Jag känner ett enormt behov av att komma iväg, vill se något nytt och spännande. Just toppar Tunisien vår lista över potentiella resmål. Än så länge är ju inget bestämt, men jag hoppas. Allting hänger på att jag ska lyckas samla ihop cash så det räcker. Men vad tusan, det ska väl inte vara omöjligt.

Om drygt en månad, eller en månad och en vecka, fyller Tobbe 20 år och jag har redan lite smått panik över vad jag ska köpa till honom. Insåg att jag för tillfället har på tok för dålig ekonomi för att kunna handla någonting och när jag väl får lön kommer jag inte ha tid att handla någonting förns efter hans födelsedag. Jag kommer jobba måndag-fredag klockan 10.00-18.00 samt lördagar från 10.00 till 15.00. Jag har länge funderat på att köpa en gitarr till honom, men för det krävs både tid och pengar och det verkar vara omöjligt att lyckas ha både och samtidigt. 

I mitt huvud har jag även börjat planera för Tobbes födelsedagsfest. Känner att jag behöver ett litet projekt att roa mig med, men Tobbe tycker att det är för tidigt att planera någonting. Tyvärr måste jag ju acceptera hans åsikt eftersom det är han som fyller år. Typiskt.

Nu ska jag bege mig upp till övervåningen för att titta på Lyxfällan tillsammans med Tobbe. Han väntar snällt i soffan med en kopp te till mig. Jag har banne mig blivit bortskämt under sommaren, eftersom jag jobbade då han var ledig så fick han sköta det mesta här hemma. Tror vi fastnat lite i det trots att båda jobbar nu. Jag måste skärpa till mig nu.  



Än så länge bara en dröm.
Men kanske, kanske blir det verklighet.

Gråt inte i soppan

Lat som jag är sitter jag fortfarande i fotöljen och degar.
För tillfället visas Bröderna Lejonhjärta på tv4 film vilket gör mig glad. Stort tack till Astrid Lindgren för alla fina sagor hon skrivit som blivit film, riktig mysfaktor över Emil i Lönnerberga, Bröderna Lejonhjärta, Madicken och Alla vi barn i Bullerbyn. Och Pippi Långstrump förstås. Har packat ihop lite nya kläder, eftersom jag ska bege mig hem till Tobbe snart igen. Som det känns just nu ska jag försöka klämma in en stunds övningskörning med pappa innan jag åker, var ett bra tag sedan så det känns som att det är dags igen.

Just i detta nu känner jag mig väldigt nöjd med det mesta. Har fått lite ledighet och två välförtjänta sovmornar så nu är jag redo för en veckas arbete. På fredag är det min sista dag på Fröbergs vilket känns lite tråkigt, men samtidigt så känns det spännande. Nu kan vad som helst hända. Eller visserligen har jag jobb fram till slutet på September, men efter det så kan vad som helst hända. Spännande, spännande.

En liten notis som är värd att nämna är att Fredrik kommit hem från USA nu. Tobbe och Niklas berättade den trevliga nyheten för mig när vi fikade och som det verkar nu blir det utgång på fredag för att fira Fredriks hemkomst. Fast jag ser det mer som att vi firar att Fredrik fortfarande är i livet efter sin vistelse i Staterna.





Jag roar mig i garderoben på Teatern.

Om du kunde se världen genom mina ögon så skulle du förstå

Nu är det söndag vilket innebär att denna helg börjar lida mot sitt slut. För mig har denna helg varit väldigt skön och mysig. Fredagen var väldigt lugn och bestod till största delen av mys framför tvn och även lördagen bestod till stor del av samma aktivitet. Igår kväll var det hur som helst dags för mig att jobba min sista kväll på Teatern. Jag, Tobbe och Niklas begav oss in till Norrtälje kring halv tiotiden. Eftersom vi kom till Norrtälje en halv timme innan jag skulle börja jobbet så följde jag med dem till "G" och tog en cider. När klockan börjat närma sig halv elva vandrade jag bort till Teatern. Mitt humör var på topp och jag var för ovanligehetensskull pigg.

Kvällen förflöt väldigt bra, det började som vanligt väldigt lugnt men allt eftersom klockan gick så Kring klockan tolv kom Tobbe och Niklas till Teatern och därefter kom även Annie, Jonte, Tim och några andra. Eftersom jag mest hängde i garderoben vet jag inte vad som skedde under kvällen, men det verkade vara ganska bra drag.

Strax efter klockan fyra var min sista natt på Teatern avklarad och jag började vandra hemmåt. Vid friskolan sa jag hejdå till Mattias och mötte sedan upp Niklas och Tobbe som varit på Statoil. Vi traskade hem till min brors lägenhet där vi pratade en stund och sedan kröp till säng.

Imorse vaknade vi alla kring elva tiden och beslutade oss för att vandra ned på stan för att få oss något att äta. Vi avverkade fyra olika cafén innan vi lyckades hitta ett som passade alla. Pojkarna åt pannkakor vilket resulterade i att vi blev anfallna av tusentals getingar som vill ha deras sylt.

När vi ätit oss mätta och belåtna vandrade vi runt lite på stan och när vi passerade HM mötte vi Amanda. Det blev en liten pratstund och därefter lite span på underkläder. Jag kunde som vanligt inte behärska mig utan köpte ett nytt set. Precis innan vi skulle lämna HM mötte vi Annie så det fick bli en liten pratstund med henne också, sedan vandrade vi hem till bror och begav oss därefter hem.

Nu sitter jag hemma hos mor och far och bara njuter av att vara ledig. Sitter och har på tvn som sällskap och bara tänker på hur skönt det är att få vara lite ledig ibland. Imorgon blir det jobb och tisdag lika så, men på onsdag, då jävlar är jag ledig. Helt ledig. En helt ledig onsdag.




Komfort är bara en lyx

Idag är det lördag och det känns inte alls helt fel. Sov till klockan elva imorse vilket var helt fantastiskt. Hela förmiddagen har spenderats i soffan tillsammans med Tobbe och nu har vi precis skickat in en hallonpaj i ugnen. Jag tar verkligen vara på min lediga dag, degar runt i mjukiskläder och försöker göra så lite som möjligt. Om drygt åtta timmar påbörjar jag min sista kväll på Teatern, sen får jag tillbaks mina onsdag och lördagnätter. Ska bli riktigt skönt faktiskt.

Gårdagen var väldigt mysig. Jag och Tobbe möttes upp strax efter klockan fyra då vi båda slutat jobbet. Vi strosade runt i några butiker och bestämde oss sedan för att gå och ta en fika. Jag drack världens godaste choklad med vispgrädde, den var verkligen himmelsk. Efter vår fika vandrade vi upp till Ica för att handla lite till kvällen, däefter åkte vi hem.

Väl hemma hade klockan blivit en del så jag började med middagen. Kvällens meny bestod utav fläskfilé med potatisgratäng, och det blev riktigt lyckat. Vi avnjöt vår middag framför tvn och när klockan blivit elva tog jag en snabbdusch för att sedan krypa till sängs.

Är du lika lycklig som du va?

Äntligen är fredagen kommen, som jag längtat. Just för tillfället sitter jag hemma hos Tobbe och väntar på att klockan ska bli tillräckligt mycket för att jag ska behöva bege mig till jobbet. Får skjuts till Norrtälje av Tobbes mamma eftersom hon ska upp och handla. Känns väldigt skönt att slippa vandra ned till bussen i det här ovädret, jag som inte ens har ett paraply.

Veckan som gått har varit helt okey. Onsdagen var lite extra bra då den bestod utav middag med Tobbe på kinarestaurang samt ett par timmar på Glasets uteservering. Det var en riktigt härligt kväll som gav mig energi nog att orka med natten på Teatern samt torsdagen på Fröbergs.

Nu ska jag klä på mig och borsta tänderna så att jag är redo att åka. Känns helt fantastiskt att det är fredag, om sex arbetstimmar är det helg. Smaka på den!


Månskensdans

Nu har jag suttit och spanat runt en hel del på internet och hittat ett flertal plagg som jag vill ha. Fundera på att beställa dem inom en snar framtid eftersom jag uppenbarligen var på tok för sen med att beställa mina sommarkläder. Jag vill inte sitta som då och inse att alla fina plagg är slut i lager eller enbart finns i fel storlekar. Måste ta mig en liten funderare över hur jag ska göra, men det känns som att det vore värt att skicka efter några plagg.

Funderar även på att boka en tid hos frisören, om någon har en ledig tid under vecka 34 vill säga eftersom det är den enda veckan som jag kan. Senast jag klippte håret fick jag ta bort en hel del eftersom det var så otroligt slitet och jag tänker banne mig inte utsätta mitt stackars hår för det igen. En annan sak jag börjat överväga är att göra en nagelförlägning eftersom det är total omöjligt för mig att få naturligt långa naglar. Jag är alldeles för oförsiktig och jag har dessutom ingen ork att ta hand om dem så som man borde. Nåväl, jag får fundera en stund.


Det kallas tvivel

Nu har jag precis kommit hem ifån jobbet och sitter nedsjunken i fotöljen. Dagen har varit helt okey, om än lite för lugn. Eftersom vädret är som det är har jag börjat leta höstkläder på internet, känns väldigt trevligt och jag är sugen på att uppdatera garderoben. Har sett ut en riktigt fin oxblodsfärgad väska som jag vill ha, tror jag i alla fall.

Allt eftersom helgen närmar sig börjar jag känna mig sugen på att planera in en aktivitet. En utekväll skulle kanske sitta fint, eller kanske bara en riktigt välplanerad myskväll. Nåväl, än så länge är det bara tisdag så det finns gott om tid kvar att planera.

I dina ögon var det lättare att va

Okey, nu har det gått galet lång tid sedan jag senast skrev någonting här och mycket har hunnit hända under tiden. Årets Gräsösemester är avklarad och den var helt fantastisk. Jag har dessutom spenderat en del lediga stunder ute med båten tillsammans med mor, far och Tobbe, samt hunnit med ett krogbesök i Stockholm med Angie och en massa mysiga bad i Largen tillsammans med Tobbe men den mesta tiden har gått åt till att jobba.


Eftersom det är så mycket som hänt under den senaste tiden orkar jag inte skriva någonting om det, utan riktar istället in mig på vad som händer just nu. Det är jobb för hela slanten, Fröbergs om dagarna och Teatern på onsdag och lördag nätter. Men nästa vecka är sista veckan på Fröbergs därefter följer en ledig vecka innan jag ska vikariera på en klädaffär i drygt en månad. Vad som sker med mitt jobb på Teatern återstår att se, funderar på att sluta efter sommaren, men det känns lite vemodigt. Får se vad som sker, än så länge har jag inte bestämt mig.


Annat som är värt att nämna är väl att jag investerat i fyra par nya skor den senaste veckan samt påbörjat ett litet förvaringsprojekt åt dem. Eftersom jag börjar få ihop en ganska ordentlig samling med skor känner jag att det är ganska nödvändigt att skaffa något smart sätt att förvara dem på. Därför har jag släpat hem en massa skokartonger från jobbet som jag klätt in i snyggt papper och där i förvarar jag nu mina skor. Eller några av mina skor i alla fall, måste nämligen skaffa fler kartonger.


Från och med nu ska jag försöka bli bättre på att skriva här, men jag har inte riktigt tillräckligt med tid. Och när jag väl har tid då räcker inte orken till. Men jag ska försöka bättra mig, lite i alla fall.

RSS 2.0