Who do you think you are?

Nu är ytterligare en ledig dag påbörjad och jag är sjukt seg och rastlös. Halsen är som vanligt helt trasig och jag är totalsnuvig och hostig, men vafan spelar det för roll när jag ändå inte har någonting vettigt att fördriva tiden med. Sedan jag vaknade imorse har jag fördrivit någon timme framför tvn tillsammans med säsong två av Vänner och några knäckemackor. Nu funderar jag lite smått på att städa övervåningen, eftersom den ser ut som ett riktigt bombnedslag, men jag vet inte riktigt om jag har tillräckligt med energi.

Ikväll börjar Allsång på Skansen och det om något är i alla fall ett riktigt sommartecken. Jag kommer givetvis sitta bänkad tillsammans med Tobbe ikväll och lyssna på Anders Lundins ljuva stämma. Och appropå Skansen så ska jag och Tobbe dit på lördag, om vädret tillåter alltså. Skansen är myspys, så enkelt är det. Och på lördag natt blir det jobb, men turligt nog för mig börjar jag inte förns klockan tio på kvällen, så jag kan spendera hela dagen med Tobbe.

Söt som honung

Nu har årets midsommarhelg passerat och den har varit minst sagt händelserik. Allting inleddes i torsdags kväll då Angie och Robin kom ut till landet. De kom över till mig och Tobbe någon gång kring klockan elva och vi slog oss ned på altanen. Vi snackade skit, drack vin, rökte och hade det allmänt mys. Angie satt och försökte måla naglarna i skenet från ett värmeljus, otippat nog lyckades kvinnan. Vid klockan två på natten kände vi att det var dags att krypa till sängs. Angie och Robin hade då konstaterat att de var fulla och drog sig över till mina grannar och Angies kusiner, som hade fest. Jag och Tobbe kröp bums till sängs.





På midsommarafton väcktes jag och Tobbe av min käre bror som kommit hem för att ta sig en dusch. Min käre bror drog igång hårdrock på stereon, samtidigt som han pratade med sig själv och spelade musik på sin mobil. Det är helt sjukt att en människa kan föra så mycket oväsen som han. Hur som helst slog vi oss ned och åt frukost tillsammans, alla tre. Därefter åkte min bror iväg till båten för att fira midsommar tillsammans med sina vänner. Jag och Tobbe började pyssla inför kvällens fest.

När klockan blivit ett var det dags att åka ned till kvarngården för att mysa vid midsommarstången en stund. Vi åt glass och tittade på alla barn som dansade små grodorna. Efter drygt en timme tröttnade jag på att vara där, så jag och Tobe åkte till ICA för att handla, sedan bar det av hemmåt. Eftermiddagen spenderades med att dricka, röka och tvätta färskpotatis.

Strax efter klockan fem kom Jonte, Annie, Fredrik och Tim hem till mig. Vi spenderade en timme på altanen, sedan var det dags för Tobbe att tända grillen. Vid den här tiden kom Angie, Robin, Johannes, Teffi, Niklas och Carro och gjorde oss sällskap. Jag satt och fixade 5-kampen i ren panik samtidigt som jag försökte hålla koll på mina två kastruller med potatis. Det gick förvånandsvärt bra, speciellt om man jämför med förra årets potatiskokning.

När maten var färdig slog sig alla ned för att äta, och vid det laget hade även Linus, Jessi och Linda kommit och gjort oss sällskap. Alla åt och var glada och när middagen var avklarad hade det blivit dags för 5-kamp. Jag försökte, utan några direkt framgångar, fånga allas uppmärksamhet. Men att försöka tysta ned över 10 mer eller mindre berusade ungdommar på midsommarafton var lättare sagt än gjort. Efter ett mindre raseriutbrott från mig hade jag äntligen fått tillräckligt med uppmärksamhet för att kunna lotta lag samt dela ut första uppgiften. Resten av 5-kampen förflöt relativt bra och smidigt.

När 5-kampen var avslutad var alla sugna på att hoppa i badbaljan (dvs. vildmarkspoolen). Många timmar spenderades i baljan och så gott som alla blev väldigt fulla. Klockan tickade på och av någon anledning hamnade jag hos mina grannar. Jag spenderade ett flertal timmar med att springa emellan mitt hus och grannarnas och innan jag visste ordet av var klockan sex på morgonen och då var det dags att krypa till sängs.






På lördagen väcktes jag av att min mobil ringde. Det visade sig att det var Annie som letade efter Jonte. Hon och Jonte hade sovit i min husvagn och nu var Jonte försvunnen, så Annie ville gärna komma in i huset. Efter mycket ovilja från min sida masade jag mig tillslut ur sängen för att gå ned och låsa upp dörren åt Annie. Det första som mötte mig då jag klev ut från mitt sovrum var en utslagen Jonte som sov på min soffa. Hur som helst släppte jag in Annie och åtevände sedan till min säng. Tyvärr kunde jag inte somna om, så istället gick jag upp och började städa klockan halv elva på morgonen.

Någon gång kring klockan tolv vaknade Niklas och Carro till liv och slog sig ned i köket. De höll mig sällskap medan jag diskade. Carro var hjälpsam och torkade disken, vilket underlättde för mig då det gavs ny plats i diskstället. När disken var avklarad slog vi oss ned ute på altanen. Efter en stund dök otippat nog Tim upp. Jag var säker på att han och Fredrik åkte hem kvällen innan, men det visade sig att de sovit i husvagnen tillsammans med Jonte och Annie.

Vi spenderade ett flertal timmar ute på altanen, och hela tiden rådde en extremt låg humornivå. Jag konstaterade att jag antagligen måste varit full då jag klev ur sängen på morgonen eftersom jag var på så gott humör då jag städade. När klockan blivit två började alla prata pizza, så jag drog fram menyn så att alla kunde bestämma sig för vad de ville ha för pizza. Jag velade i två timmar innan jag tillslut lyckades bestämma mig för en pizza. Vi skickade iväg pojkarna till Bergshamra för att hämta upp vår beställning på 7 pizzor.


'''


När alla fått sina pizzor åt vi alla i godan ro (utom Angie som var på tok för bakis för att kunna äta någonting). Jag åt halva min pizza sedan smög jag upp på övervåningen där jag avnjöt ett par avsnitt Vänner innan jag sov bort ett par timmar. När jag vaknade var klockan sju och Niklas och Carro skulle precis bege sig hemmåt. vi kramades hejdå och sedan spenderade jag, Tobbe, Angie och Robin ett par timmar framför tvn.

Vid klockan halv tio kom Nina och Kenny ut till landet och vi masade oss då ned till Angies hus. Vi spenderade ett par timmar på hennes altan. Vi drack vin, lyssnade på musik och hade det allmänt mysigt. Jag blev full på cirka 3 glas vin, vilket inte hänt på flera år. Nina och Kenny gick och la sig någon gång kring halv ett och vi andra vandrade då upp till Angies kusiner för att festa vidare med dem.

Vid klockan sex på morgonen kände jag att jag inte klarade mer och insisterade därför på att jag och Tobbe skulle gå och lägga oss. Vi kröp till sängs och jag skulle som vanligt fylleprata om helt sjuka saker, bland annat Slitzbrudar.

Söndagen kom att bli en överlag händelslös dag. Den spenderade i soffan där jag och Tobbe tittade på ett flertal avsnitt Vänner. Jag sov även bort ett flertal timmar.

Tequila

Ytterligare en ledig dag är nu påbörjat och än så länge har jag lyckats slå ihjäl ett par timmar genom att handla jordgubbar, titta på OC och pyssla med morgondagens 5-kamp. Det har uppstått en del problem kring en av grenarna i 5-kampen och att åtgärd  det problemet kommer ta sin lilla tid. Men turligt nog har jag väldigt gott om just tid.

Livet är en dans på rosor
Men det är en dans med svåra steg

I have faith

Nu har jag fördrivit eftermiddagen med att försöka komma på någorlunda somrig, och bra musik som man kan ladda ned. Tyvärr är det lättare sagt än gjort, på drygt två timmar har haf kommit på cirka 15 låtar vilket inte är speciellt mycket att komma med. Förhoppningsvis får jag assistans av min kära pojkvän inom en snar framtid, han brukar vara duktig på musik, medan jag å andra sidan är sämst ever. Kanske är det min brist på intresse beträffande musik, eller kanske är det det faktum att jag aldrig lyckas komma ihåg vad låtar och artister heter. Nåja, dålig är jag hur som helst.

Jag har relativt nyligen fått den lysande idén att jag ska fördriva morgondagen med att bygga en egen midsommarstång. Det blir ingen stor och pampig, men det är inte så värst viktigt.

The best is yet to come

Nu har jag varit helt, totalt ledig i ett flertal dagar och jag börjar redan bli ordentligt rastlös. Mina kära boyfriend jobbar fram till vecka 28, vilket är samma vecka som jag börjar jobba, Amanda och Cassandra har stuckit till Italien för att jobba i en månad och alla andra jobbar också. Jag är med andra ord den enda lediga människan just nu vilket innebär att jag inte har någon att umgås med. SUG.

Jag ser dock fram emot midsommarafton då det blir kalas här hemma. Precis som förra året ska Tobbe stå vid grillen och dricka öl, jag ska vimsa runt bland potatis och jordgubbar och en 5-kamp på fyllan är självskriven. Jag ber innerligt för att vädregudarna ska vara på gott humör och skicka alla regnmoln till Finland eller Norge eller var sjutton som helst så länge de inte hamnar här.

Det som står på schemat för morgondagen är att fixa inför 5-kampen, försöka bränna lite nya skivor, baka smaskiga saker att bjuda på och förhoppningsvis träffa 08orna som kommer ut imorgon kväll. Dessutom räknar jag med att mina minst sagt högljudda midsommargrannar kommer ut imorgonkväll, det är ett säkert midsommartecken att höra deras musik och bröliga skratt eka.

Nu är det bara drygt tre veckor kvar till min och Tobbes gemensamma semestervecka. För andra året i rad har vi bara en enda vecka ledig tillsammans under hela sommaren, och precis som förra året ska den spenderad på Gräsö. Det blir en dyr vecka i tält, det blir La Dolce Vita. Jag längtar och hoppas på bättre väder än förra året.

The best is yet to come

Nu har det gått evigheter sedan jag senast skrev någonting här och mycket har hunnit hända under tiden som gått. Den största och viktigaste händelsen är dock rätt givet studenten. Det var alltså i fredags som det smällde, fredagen den 13de var dagen då min tid på Roden tog slut. Och herregud vad bra det kändes.

Studentedagen inleddes med champangefrukost i parken. Trots att jag sovit riktigt, riktigt dåligt under natten var jag inte det minsta trött. Det skålades och skrålades och alla humör var på topp. När klockan började bli mycket var det dags att vandra upp mot Roden. Väl inne på handel blev det sjöng lärarna en sång till oss elever som handlade om oss. Kvar i elva var det dags att förflytta sig till aulan där estererna sjöng ocj rektorn höll tal. Jag var helt utflippad, stod på stolarna, hoppade och skrek. Efter visiten i aulan var det dags att återvända till handel för betygsutdelning och när det var avklarat var det äntligen dags för alla Rodens studenter att springa ut.

Utspringet var galet med otroligt mycket folk. Himlen hade intagits av stora mörka moln och regnet hängde verkligen i luften. Efter lite kramkalas med mina föräldrar, bror, farmor och Tobbe var det dags att hoppa upp på vagnen och vi hann inte mer än lämna Rodens parkering innan regnet öste ned från himlen. Mina tunna vita klänning blev sjukt genomskinlig så hela Norrtälje fick ta sig en titt på min rumpa. Hur som helst så lät jag inte vädret förstöra mitt goda humör, inte ens haglet påverkade mig det minsta.

När jag kom hem var det genast dags för klädbyte då min klänning gick att vrida ur, eller alla mina kläder gick att vrida ur. Ombytt och klar var det dags för mat och presenter. Jag fick skitsnygga coctailglas av min kära farmor som jag kommer använda väldigt flitigt. Frammåt kvällen kom Tobbe hem till mig, då i sällskap av Angie, Robin och Johannes. Jag hälsade dem välkomna genom att sitta på altanräcket och skrika. Vi fördrev någon/några (?) timmar med att dricka ute på altan, sedan bar det av mot Mobergs.

Väl framme vid Mobergs var det till att köa. Tjugo minuter för mig och Tobbe och lite över en timme för Angie, Robin och Johannes. Från timmarna på Mobergs minns jag inte mycket av vad jag gjorde, dock minns jag att jag hade väldigt roligt. Jag vimsade runt och pratade med alla möjliga människor, träffade en gammal vän från förr som jag inte sett på evigheter och rökte, drack och dansade såklart.

Strax innan klockan tre drog vi oss ut från Mobergs och ned mot Statoil för att få i oss den obligatoriska mosbrickan. Mamma anläde precis då vi fått vår mat så alla hoppade nöjda in i bilen och började äta. Johannes som fick åka i bakluckan somnade och tappade sin mosbricka. Väl hemma blev det hur som helst bums i säng och jag somnade på drygt en sekund.

Som en liten notis bör det nämnas att jag aldrig varit så full som jag var under detta dygn. Jag drack i princip oavrutet i 17 timmar men lyckades ändå vara på topp. Jag mådde aldrig dåligt och var aldrig trött, bara jävligt lycklig. Tyvärr var lördagen inte riktigt lika rolig då jag mådde som jag förtjänade. Men det var fan värt det.

Nu väntar ett par veckors ledighet innan det är dags för mig att börja jobba. Känns väldigt konstigt att vara helt ledig.

För jag är så värd det

Den här dagen har bjudit på både glädje och frustration. Glädjen jag kände var tackvare min nya favoritlärare Morgan som berättade att han tänkte ge mig MVG i svenska C. För första gången är jag glad över ett MVG, eller glad över ett betyg överhuvudtaget egentligen. Frustrationen uppstod då jag fick lov att spendera ett flertal timmar med att leta efter en picknick korg utan lock. Jag letade efter en oval korg med handtag, men det fanns inte en sådan i hela Norrtälje. Eller jo, det fanns en, en skitstor sådan för 199 kronor på Åhlens. Jag fick nöja mig med en fin vit korg utan handtag. Korgen är en present till turismläraren Anita, den ska fyllas med vin, vinglas, ost och kex. Jag har inhandlat allting och testat att lägga ned det i korgen, och det ser rätt snyggt ut trots allt.

Imorgon blir det Grönan med de andra turismeleverna, jag är taggad som tusan.

Vad vet du?

Nu sitter jag i skolan och arbetar med lite gamla uppgifter, som vanligt alltså. Har haft en lagom stimulerande Svenska lektion då jag höll två tal samt något annat som jag inte minns vad det kallas. Hur som helst gick det överlag ganska bra, bortsett att jag som alltid pratade lite för fort. Har precis konstaterat att jag inte kommer ta 12.30 bussen hem, så det blit till att vänta på 14.30 bussen. Men jag ska nog kunna roa mig fram till dess, antingen med att plugga eller genom att shoppa. Får se vilket jag väljer.

Helgen som gått har bjudit på vackert väder, vitt vin och kubbspelande. Fredagen inleddes med att jag var ledig från skolan vilket innebar att jag spenderade hela förmiddagen på balkongen. När Tobbe kom hem från jobbet böjade jag genast tjata om att jag ville åka hem till mig och efter lite sura miner fick jag min vilja fram. Kvällen spenderades alltså hemma hos mig. Vi åt pizza och tittade på Talang. När Talang var slut skulle vi se på Ondskan, men tvn blev knäpp så det blev till att krypa till sängs istället.

Lördagen inleddes med att vi åkte till Norrtälje. Vi drev runt lite bland butikerna och mötte sedan upp min bror för att få lite dricka från Systemet. När det var avklarat vandrade vi upp till JC där det inhandlades fyra par jeans, 3 par till mig och ett par till Tobbe. Jag betalade för hela kalaset, så mitt konto gapar snart tomt. När vi kom hem från Norrtälje slog vi oss ned på altanen och njöt av det vackra vädret enda fram till det var dags för middag. Älsk grillade kött medan jag gjorde pommes och bakade paj.

Efter middagen fick vi besök av Linus och Jessi. Vi hade nämligen bjudit in dem på kubbkväll. Vi inledde med en omgång yatzy, som jag vann. Resten av kvällen bestod av kubbmatcher och vinpimplande. Någon gång kring nio-tio tiden kom Niklas och Carro förbi och gjorde oss sällskap. Och till min stora förtjusning var Niklas betydligt sämre än mig på kubb. Jag brukar alltid vara sämst.

Söndagen var extremt händelselös. Jag masade mig ur sängen strax innan tio och började då plocka i ordning lite. När jag var färdig slog jag mig ned i fotöljen för att titta på tv tills Tobbe skulle vakna. Det slutade dock med att jag somnade i fotöljen. Resten av dagen spenderades hemma hos mig och ingenting blev gjort. Efter middagen begav vi oss hem till Tobbe där vi fördrev ett par timmar med att titta på Vänner, därefter blev det till att krypa till sängs.

RSS 2.0