För det är som det ska vara

Okey, nu har jag snart fått den här dagen att gå och jag måste säga att den har flytit på förvånandsvärt bra. Jag har diskat upp det eländiga diskberget, övningskört med pappa, pysslat på mitt lilla projekt samt gjort lite annat produktivt. Känner att jag faktiskt ådstakommit någonting vettigt idag. Yay!  Imorgon är det redan fredag vilket givetvis känns bra. Tobbe slka eventuellt spendera kvällen tillsammans med en gammal klasskamrat, dricka öl och snacka minnen. Detta är dock inte säkert ännu eftersom han är sämt i världen på att planera och komma med besked. Hur som helst så ska jag nog kunna roa mig på egen hand om det krävs, en myskväll med mor och far skulle inte sitta helt fel måste jag erkänna.

Nåväl, nu ska jag fortsätta göra lite vettiga saker innan jag avnjuter avsnitt tre av Desperate Housewives säsong 5. Hade egentligen tänkt att följa säsong fem på tv, men jag har inte tålamod att vänta en vecka på nästa avsnitt. Jag är så nyfiken så det är pinsamt.

I don't wanna talk about it

Torsdagen är nu här och jag har redan varit uppe i lite drygt fyra timmar. Ska snart ta tag i det enorma diskberget som intagit köksbänken. Jag tycker om att baka, laga mat och städa, men disk är banne mig det värsta jag vet. Plaska runt med händerna i skitigt diskvatten med matrester omkringflytande. Inte min grej. Inte alls. Hur som helst tänker jag bege mig hem så snart jag fixat färdigt här. Planen varju egentligen att åka hem igår, men det blev inte riktigt som jag tänkt mig.

Jag förtjänar att vara lycklig

Mitt projekt börjar äntligen arta sig. Visserligen kommer jag nog aldrig bli helt nöjd eftersom jag är sån som person, men det börjar definitivt bli bra nu. Jag har pysslat med det mer eller mindre hela dagen och äntligen börjar det ge lite resultat. Nu har jag lagt ned för idag eftersom Tobbe snart kommer hem vilket innebär att det är dags för mig att börja med middagen.



Så nära.
Men ändå så långt borta.

Är du lika lycklig som du va?

Okey, nu har jag ägnat hela den här dagen åt mitt projekt och det har fått mig på lite, lite bättre humör. Dock är jag fortfarande inte färdig eftersom jag aldrig blir nöjd. Hur som helst funderar jag på att hoppa in i duschen nu, kanske göra en hårinpackning eller någonting annat klokt. Kanske ska anstränga mig riktigt ordentligt och lägga en ansiktsmask, det var evigheter sedan. Vet inte hur roliga dessa aktiviteter är egentligen, men någonting måste jag ju hitta på. Funderar lite smått på att gå ned och stjäla Nelly, vore ganska mysigt att promenera med en hund.

En sak som glädjer mig lite just nu är att jag håller på att ladda ned ett nytt avsnitt Desperate Housewives. Om datorn fortsätter uppföra sig kommer jag kunna titta på avsnittet innan Tobbe kommer hem. Ytterligare ett litet glädjeämne är att jag ska testa ett nytt recept ikväll, köttfärsbiffar á la special. Hoppas de smakar så gott som jag hoppas.

Det kan bara bli bättre

Nu är det onsdag vilket innebär att ytterligare en vecka snart passerat. Den här veckan har än så länge inte bjudit på någonting som är värt att nämna. Jag har hamnat i en liten svacka och känner mig allmänt nedstämd. Orkar inte ta tag i någonting eller träffa någon. Förstår inte vart denna känsla kom ifrån, en dag vaknade jag bara upp och kände en enorm hopplöshet. Ikväll tänker jag nog bege mig hem till mamma och pappa, allting känns så mycket bättre när jag har dem omkring mig.

Det enda lilla glädjeämnet i mitt liv just nu är mitt lilla pyssleprojekt som jag håller på med. Det är nämligen som så att jag och Tobbe firar tre år i november, så jag håller på att trixa lite med en present till honom. För övrigt känner jag mig sjukt oinspirerad på att planera någonting inför vår årsdag. Hur tragisk är inte jag? Måste definitivt rycka upp mig. Ingenting gör mig glad när jag är så här. Bajs.

Man måste ta sig tid att njuta

Nu är det måndag vilket känns sådär lagom kul. Vaknade upp klockan åtta imorse och kunde för allt i världen inte somna om. Jag låg och drog mig i sängen fram tills klockan kvart i nio, då var det dags att kliva upp. Titta som vanligt på Top Model och slog där efter igång ett avsnitt Desperate Housewives. Dock hann jag inte titta speciellt länge för strax innan klockan elva ringde pappa och undrade om jag ville följa med hem. Eftersom jag inte hade speciellt mycket att roa mig med hemma hos Tobbe kände jag att det kunde vara ganska skönt att spendera dagen hemma hos mig. Jag tog som vanligt tillfället i akt och passade på att övningsköra hem. Så nu sitter jag här hemma, vid datorn och roar mig med att spana in folks bloggar samt fundera på vad folk kan tänkas vilja ha i julklapp. Jag har nämligen planer på att börja julhandla i tid i år.


Helgen som gått har varit supermysig. Angie har varit på besök och hela lördagen vigdes åt att promenera. För att göra det hela lite mer speciellt promenerade vi runt Wira Bruk samt Östanå. När vi kom tillbaks hem var klockan redan fem och jag roade mig i köket. Jag bakade en sockerkaka och började därefter med middagen. Vi ägnade kvällen åt att snacka skit och titta på film. På söndagen vaknade vi upp och avnjöt vår frukost framför tvn. När klockan börjat närma sig tolv kände Angie att det var dags för henne att bege sig hem till Stockholm. Efter att ha skjutsat upp henne till Ledinge försökte jag och Tobbe desperat komma på någonting att göra. Turligt nog visade det sig att hans föräldrar skulle åka till Arninge, så vi passade på att följa med. Bilder från helgen finns att se på Angies blogg.


You're still the one

Den här dagen artade sig ganska väl, trots den enorma rastlösheten. Vandrade ned till Bergshamra, lyssnade på min mp3 och njöt av det vackra vädret. Väl i Bergshamra tog jag en vända in på ICA, handlade lite choklad och en tidning. Nöjd och glad vandrade jag upp till skolan där jag slog mig ned på ett cykelställ fr att läsa Expressen. När klockan blivit tre slutade mamma äntligen jobbet och jag fick då reda på att hon skulle åka upp till Norrtälje. Vi vandrade runt på Willys och jag var snyggare en någonsin i mina trasiga mjukisbyxor och slitna gympaskor. Hur som helst passade jag givetvis på att övningsköra hem och det gick riktigt bra, det kändes till och med ganska bra. Framsteg.

Ikväll bär det av hem till Tobbe efter middagen. Vad som står på schemat för aftonen är väldigt oklart, men att titta på Good Luck Chuck är en väldigt lockande aktivitet. En kvällsprommenad skulle också sitta ganska bra. Känns det som just nu.

Bloggtorka

Nu har jag haft en ordentlig bloggtorka ett tag, vilket till stor del beror på att mitt liv är relativt händelselöst just nu. Idag är det torsdag och det enda nämnvärda som hänt den här veckan är tisdagens shopping med Carro. Vi strosade runt i Kista tillsammans och Carro handlade tre übersnygga klänningar. För min del blev det inga klänningar, istället blev det en kjol, en kofta och två tröjor och känner mig överlag ganska nöjd.


Förutom tisdagen har den här veckan varit sjukt värdelös. Har inte gjort någonting roligt eller spännande alls. Dock passades jag på att stjäla lite tid tillsammans med min far igår så det blev lite bilkörning. Jag rattade upp till Norrtälje och snurrade därefter runt lite och jag kan säga som så att stadskörning inte är min grej, jag kommer aldrig bege mig in till Stockholm. Inte ens när jag har körtkort. Hur som helst gick det väl överlag ganska bra, eller det var i alla fall ingenting som gick uppenbart dåligt.


Vad denna dag kan erbjuda mig återstår ännu att se, men det jag måste göra är att ta en dusch, bära ned resväskan i lillstugan och ta en promenad i det vackra vädret. Dock är det sjukt övärt att promenera ensam, önskar innerligt att jag hade en hund att ta med mig. Molle var det bästa promenadsällskapet som fanns.


Just för tillfället finns det en sak som jag ser fram emot och det är den kommande helgen. Om allt går som det ska kommer Angie ut hit för en lugn helg på landet. Förhoppningsvis fyller vi helgen med promenader, te-drickning och lite skräp-tv. Håller nu tummarna för att det fina vädret stannar kvar, vore perfekt höstpromenadväder.

Tunisien 2008

Nu är jag hemma i Sverige igen. Eller egentligen har jag varit hemma i ett par dagar nu, har försökt smälta alla upplevelser och intryck. Resan var helt underbar, dock känner jag att den inte går att återberätta ordentligt i bloggen. Jag nöjer mig därför med små komentarer och givetvis en hel del bilder.








Första bilden är tagen på Arlanda, där vår resa tog sin början. Jag var givetvis hysterisk eftersom jag ansvarade för såväl pass, pengar och biljetter. De två sista bilderna är från flygplanet. Vi reste med det Tunisiska bolaget Nouvelair. Standareden var väl lite sådär lagom hög, se bara på maten.




Dessa bilder är från onsdagen, dvs vår första hela dag på Djerba. Hela dagen spenderades på stranden, med undantag för när vi skulle äta. Värmen tärde lite lätt på en, det syns tydlig på mig.




Bild nummer ett är tagen precis utanför vår bungalow. Vi var på väg för att äta middag. Bild nummer två är tagen efter middagen då vi satt nere vid poolen och hade det mysigt. Tobbe ville med denna bild visa hur små ölglasen var. Bild nummer tre visar en eldslukare. Varje kväll var det underhållning på hotellet. Kvaliteten varierade väldigt mycket, men det var för det mesta sevärt. Sista bilden behöver knappast någon beskrivning.




Första bilden är tagen på en äkta Tunisisk polisstation. Jag kan säga som så att min största skräcka under resan var att hamna där. På bild två står Tobbe och tar igen sig utanför restaurangen. I bakrunden kan man skymta poolområdet och även en bit utav havet. Vad gäller de två sista bilderna känns kommentarer överflödiga.




De två första bilderna är från vår fyrhjulingstur som vi var ute på. Som manse blåste det extremt mycket och jag mitt pucko glömde att ta med solglasögon. Det resulterade i att mina ögon blev väldigt ledsna på mig eftersom de fylldes upp med sand och annat smuts. Den sista bilden är tagen på vår balkong.


 


And we're back

Inom en väldigt, väldigt snar framtid borde jag vara helt färdigpackad och redo att bege mig hem till Tobbe. Egentligen är jag färdrigpackad, bortsett från handbagaget, men det känns verkligen, verkligen som att jag glömt någonting. Jag har som alltid packat ned betydligt mer kläder än vad jag kommer hinna använda, så det är inte så att jag är orolig över att ha glömt kläder. Nej, det känns som att jag glömt något viktigt, som kamera eller pass typ. Nåväl, än finns det tid.

Förutom att packa har jag även passat på att måla mina naglar. De ser nu ganska respektabla ut med fransk manikyr och allt. Måste definitivt komma ihåg att ta med nagelacksborttagning. Jag har även spenderat en hel del tid framför datorn, läst bloggar och hängt på facebook. Funderar på att försöka komma på lite bra musik som jag kan lägga in på min mp3.

Hur som helst väntar jag nu på att mamma ska komma hem ifrån jobbet. Tänkte försöka övertala henne att övningsköra lite med mig eftersom jag inte kommer kunna köra någonting den närmaste veckan. Får se hur det går, men förhoppningsvis borde hon kunna offra en halvtimme till mig åtminstonde.


Det känns bra nu.

Jag ser klart nu.

Idag är det återigen måndag och jag måste säga att det känns jävligt nice. Det är ju nämligen som så att imorgon vid den här tiden sitter jag och Tobbe på planet till Tunisien. Min resväska är snart färdigpackad, men jag är givetvis nervös över att ha glömt bort någonting viktigt. Hur som helst känns det helt sjukt att det redan är dags för vår resa. Eftersom den bokades för så länge sedan har jag hela tiden intalat mig själv att det är lång tid kvar. Men nu är det ta mig tusan inte ens ett dygn kvar. Ikväll blir det jag som korkar upp en flaska vin i hopp om att lugna nerverna, annars kommer jag aldrig kunna somna.

Helgen som gått har varit väldigt härlig. Fredagen inleddes med att jag och Tobbe lagade till en helt utsökt kyckligwok till middag. Vi avnjöt den framför tvn och när klockan blivit åtta var det givetvis Idol som stod på schemat. Vi fick sällskap av Tobbe föräldrar som kom upp och hälsade på oss. Jag och Tobbes mamma drack vin och pratade på om kryssningar och annat medans Tobbe och hans far drack öl och pratade om manliga saker, så som byggen och dylikt.
På lördagen vaknade jag vid halv nio och kände mig väldigt pigg och utvilad. Jag blev snabbt rastlös och började därför väcka Tobbe. Efter mycket om och men fick jag upp honom ur sängen strax efter klockan nio. Vi åt frukost framför tvn och begav oss därefter upp till Norrtälje. Vi strosade runt lite och kikade i lite olika affärer, men ingen av oss var på något direkt shoppinghumör. Vi slog oss ned på Café Pelikan där jag avnjöt en foccacia och Tobbe en blåbärspaj. När vi fikat färdigt var det dags för Tobbe att vandra in på Bolaget för att handla lite öl. Jag passade på att smita in på HM och som vanligt ledde det till ett nytt set med underkläder. När vi var färdiga med våra ärenden på stan åkte vi upp till Flygfyren för att handla mat. Som vanligt hade vi sjukt svårt att bestämma oss för vad vi ville äta, så efter mycket om och men körde vi på det säkra kortet fläskfilé med klyftpotatis.

När vi kom hem var det dags för lite städning. Tobbe tog sig an badrummet och så noga som han städade då har han nog aldrig gjort förr. Jag var inte riktigt på humör för att städa utan gick mest runt och små plockade och fortsatte tvätta kläder. Tillslut såg övervåningen i alla fall okey ut och det var då dags för att laga middag. Tobbe fick som vanligt ansvara för köttet medan jag ansvarade för såsen och potatisen.

Klockan åtta slog vi oss ned i soffan för att kika på premiären av "Stjärnor på is". Jag såg mest fram emot att få se Tony Irving, mest för att jag älskar när han pratar. Vid halv nio fick vi sällskap av Linus och Jessi. Pojkarna drack öl och pratade ständigt om hur fantastisk "Anderssons starköl" är. De hyllade allt ifrån smaken till priset och flaskan. När "Stjärnor på is" var slut förflyttade vi oss till köket där vi slog oss ned för att spela spel. Vi inledde med en omgång kort som jag och Jessi gick segrande ur. Nästa spel som förljde är det alltid lika roliga "Pratmakarna". Vi körde olika lag varje omgång och för första gången var det jag som vann samtliga medans Tobbe bara vann när han var i mitt lag. Det brukar alltid vara tvärtom.

Allt eftersom tiden gick blev karlarna mer och mer berusade. Jag höll mig på en väldigt lugn och städad nivå om man jämför med var de befann sig. Frammåt småtimmarna blev det kycklingwok som jag av misstag slog ut över hela golvet. Tobbe blev överförfriskad och kröp till sängs medan Linus och Jessi fortfarande var kvar. Dock var Linus inte i så mycket bättre skick än Tobbe, så jag tror kanppt han märkte av det. Vid fem tiden sade vi i alla fall hejdå till varandra och jag kröp då ned bredvid Tobbe i sängen.

På söndagen vaknade jag upp och kände mig väldigt förrvirrad. Jag brukar alltid ha mobilen brevid mig så att jag kan se vad klockan är när jag vaknar, men denna morgon var den inte där. Det resulterade i att jag inte hade någon aning om hur mycket klockan var och det störde mig något enormt. Jag bestämde mig för att kliva ur sängen och ta reda på hur mycket klockan var. Jag hade räknat med att den skulle vara kring nio, så jag blev minst sagt förvånad när den var elva. Jag slog mig ned i soffan med en kopp te och efter en stund kom Tobbe och gjorde mig sällskap. Han var ovanligt sliten och hade huvudvärk och bakismage. Jag satt och tyckte synd om honom samtidigt som jag skrattade åt hur risig han såg ut. En väldigt snäll flickvän, yepp.

Frammåt eftermiddagen var det dags för mig att åka hem och börja packa. Mamma och pappa hämtade upp mig och jag fick äran att åka bak i skåpet på bilen. Väl hemma kände jag mig väldigt trött och la mig därför på pappas säng för att vila. jag började inte packa förns kring klockan fem.
Kvällen spenderades framför tvn tillsammans med mamma, pappa och Tobbe. Vi tittade på filmen Råttatouille och pappa var nog den som fann den allra mest underhållande. Starx efter klockan nio kröp jag och Tobbe till säng att tittade på Titanic fram till det var dags att sova. 


Just dance

Nu är det alltså fredag igen vilket innebär att en ny helg står för dörren. Vad den har att erbjuda vet jag inte ännu, men jag har en känsla av att det stundar en lugn kväll framför tvn. Känns inte helt fel att bara krypa upp i soffan tillsammans med Tobbe och slöa bort kvällen framför Idol eller något.

Hur som helst klev jag ur sängen starx innan klockan nio imorse och tittade då som vanligt på ett avsnitt Top Model. När det var slut gav jag mig på det stora diskberget som bildats i köket. Det var inte en speciellt trevlig aktivitet, men det kändes väldigt befriande när det var gjort. När diskbänken var fin var det dags för nästa projekt, nämligen att försöka tömma Tobbes tvättkorgar. Här bör det nämnas att jag inte är någon tallang vad det gäller att tvätta, det enda jag vet är att man inte ska blanda färger hejvilt. Hur som helst så har de två första omgångarna gått bra, så snart kanske jag är haj på det här. Under dagen har jag även passat på att dammsuga vardagsrummet och köket samt städa och plocka i största allmänhet. Jag är fortfarande inte färdig, men jag kände att jag förtjänade en liten paus.


Nördig som jag är måste jag bara skriva att det var helt galet att Linda fick lämna Idol i onsdags. Så jävla fel. Hon var ju mest artist av alla! Att Elias var den som fick lämna Idol igår är ingenting jag bryr mig speciellt mycket om. Men den som egentligen borde åkt ut var ju Jesper. (Som har ett utseende som är galet likt en Furby. Furby=En gammal leksaksrobot som var hipp när jag var kring tio år gammal.)


Det kallas tvivel

Sådär, nu är jag precis hemkommen ifrån Norrtälje. Har nu klippt av en hel massa hår och det känns otroligt skönt. För första gången på evigheter kan jag dra fingrarna genom håret utan att fastna. Köpte hem en intensivtoning, så nu ska det bli riktig fason på mitt hår. Medans jag var i Norrtälje passade jag även på att ta en vända på HM och som vanligt köpte jag på mig en massa onödiga småsaker som jag egentligen inte behöver. Hur som helst fick jag skjuts hem av Amanda vilket var väldigt mysigt.

Nu ska jag strax ge mig ut på en promenad i det vackra vädret. Som det känns nu tänker jag nog promenera ned till Bergshamra för att därefter kunna åka hem med mamma när hon slutat jobbet. Om denna plan blir verklighet återstår att se, jag är ju väldigt bra på att ångra mig.

Man måste ha humor.

Yes, nu har jag äntligen bokat en tid hos frisören. Klockan 09.00 imorgon är det jag som tar farväl till mina slitna toppar och därmed välkomnar ett lättare liv. Det har som vanligt gått på tok för lång tid sedan jag klippte mig senast, så nu kommer jag få ta bort onödigt mycket på längden. Men, har man som jag, varit dum och lat så får man ta konsekvenserna. Tyvärr. Hur som helst ska det bli väldigt skönt att bli av med den stora puffiga "bollen" längst ned. Det spelar ingen roll hur mycket jag än borstar och fixar, håret det är bara ris.

Please remember

Onsdagen är kommen och det känns väldigt bra. Har precis fått in min lön på kontot, bättre sent än aldrig liksom. Firade detta med att beställa en ny mp3 ifrån netonnet. Förutom detta lilla glädjeämne håller jag även på att ladda ned ett avsnitt Desperate Hpusewives, det första från säsong fem. Är väldigt sugen på att se vad som sker nu när de flyttat fram handlingen fem år. Vad jag ska fördriva denna dag med är än så länge oklart, men Cassandra föreslog att vi skulle bege oss upp till Norrtälje marknad i eftermiddag/kväll. Jag är egentligen inte så överdrivet taggad på det, men jag är däremot i ett väldigt stort behov av att träffa Cassandra. Var på tok för länge sedan.

RSS 2.0