Jävla oflyt hela tiden

Nu har min älskling kommit hem, för tillfället står han i duschen och jag väntar otåligt på att han ska bli färdig så han kan följa med mig ut med hunden. Jag insåg för en liten stund sedan att tröjan jag tänkt ha på begravningen imorgon har upphört att existera, eller den står i alla fall inte att finna i detta hus. Jag försöker nu komma på vad i helskotta jag ska sätta på mig istället för den, jag har uppnbarligen alldeles för lite mörka kläder. Jag trodde det skulle räcka med att jag inte längre kommer i mina svarta byxor, men nejdå. När jag väl fixat en kjol jag kan ha, då har jag ingen tröja att ha på mig, vilket jävla oflyt.

Blev plötsligt väldigt sugen på att se "Smala Sussie"

Mammas ischoklad

Nu har jag lyckats med att duscha och göra en ordentlig hårinpackning. Jag har dessutom noppat ögonbrynen, vilken var på tiden eftersom de höll på att växa igen totalt. Några naglar har ännu inte blivit målade, men man ska inte stressa då man är ledig. Jag ska sätta upp håret i två flätor innan Tobbe kommer hem, då blir han glad eftersom han, av någon underlig anledningn, tycker att jag är väldigt söt i just två flätor. Dagens stora glädjeämne är att jag fått Notting Hill idag av det snälla tidningsbudet. Faktum är att jag har tidningsbudet att tacka för cirka 100 filmer nu.

Jag hittade av en slump mammas ischoklad i kylen, lycka!


Jag är sunkig

Det är helt sjukt vad jag är i behov av en dusch. Jag sitter i min soffa och är riktigt jävla äcklig. Mitt hår glänser något helt otroligt, tyvärr inte för att det är rent och friskt, utan för att det är så fett att det typ kan stå rakt upp av sig själv och jag luktar typ som en hårt arbetande man, ungefär som Tobbe brukar göra då han kommer hem efter en lång, hård arbetsdag. Det är helt sjukt vad jag alltid ska sunka ner mig då jag är ensam och bara sitter hemma utan att göra någonting. Men jag har faktiskt kommit på att det är ganska bra att verkligen fula ner sig allt man bara kan ibland, för då känner man sig rätt snygg när man faktiskt duschat och satt på sig rena kläder och kanske bara målat på lite mascara. Det är precis vad jag ska göra innan Tobbe kommer hem.

Make my day

Dessa saker vill jag göra idag:

* Ta en lång, skön dusch och eventuellt göra en hårinpackning.
* Måla nagalarna, jag vill ha fina naglar, även om mina är extremt korta.
* Ta en riktigt lång promenad med Molle i det vackra vädret

Om jag får dessa tre saker gjorda tror jag att min dag blir riktigt bra och sen, vid halv fem, kommer Tobbe hem och det är det bästa av allt.


Idag finns inga måsten

Jullov är så härligt! Klockan är strax över elva och allt det enda jag gjort denna morgon är att titta på vänner, läsa olika bloggar, dricka te och slagit in julklappar. Man kan nu lätt undra varför jag tycker att detta är så härligt, men svaret är enkelt. Jag behöver inte göra någonting, jag behöver inte känna mig dålig för att jag inte gör någonting, för jag har lov och själva tanken med lov är ju att man inte ska behöva göra saker, alla måsten ska liksom upphöra en liten stund. Dagens enda måste är att städa upp bland filmerna samt leta reda på kläder till morgondagens begravning. Ganska lindriga måsten.

Jag har slagit in Tobbes julklapp och julklappen till hans föräldrar. Alla julklappar är avklarade nu, utom farmor. Till och med Amandas födelsedagspresent är fixad. Det här känns skönt, men jag har dock lite ångest över att julen snart är slut. Måste alltså pressa julmusik de sista dagarna nu.

Underbara onsdag

Gårdagen var en skön dag. Jag vaknade av att min klocka ringde klockan 06.00, men efter en kort överläggning med mig själv bestämde jag mig för att "försova" mig. Jag gick upp klockan halv nio, satte mig som vanligt framför tvn med en tallrick yoghurt och när den var färdigäten sminkade jag mig, givetvis med tvn som sällskap. När klockan började närma sig tio promenerade jag till bussen. Det var en extremt vacker morgon och jag gick och beundrade den vackra omgivningen. Väl på bussen insåg jag att jag skulle ha prov så fort jag kom till skolan, provet jag skulle gjort förra veckan. Det blev alltså till att plugga en stund på bussen, 20 minuter eller något liknanade sen tröttnade jag. Strax efter elva kom jag till skolan, jag förklatade för Karin att jag försovit mig sen satte jag mig och gjorde provet. Provet gick inte fullt så bra som jag hoppats på, men man ska inte ha för höga förväntningar då man väljer att plugga tjugo minuter på bussen. Nåväl, när provet var avklarat var min skoldag slut, jag hade inga mer lektioner. Jag började då vandra ned mot staden för att möta upp Cassandra, eftersom vi skulle ha en dag bara hon och jag. Vi inledde med att äta kinamat till lunch, sen var det julhandel som stod på vårt schema. Vi promenerade fram och tillbaks mellan H&M, Åhléns, Guldfynd, Costa Skjortan och de flesta andra affärer som Norrtälje har att erbjuda. När klockan började närma sig fyra styrde vi våra steg mot Flygfyren eftersom vi båda behövde inhandla chokladaskar. Vi köpte en "Merci" chokladask var, sen slog vi oss ned på Flygfyrens café. Vi pratade om såväl det ena som det andra och det var bara allämnt mysigt. Vi tog 17.15 bussen hem och där mötte vi Amanda, som varit i skolan till klockan fem. Vi insisterade på att hon skulle följa med hem till Cassandra och umgås med oss och efter en stunds övertalning gick hon med på att slita sig från studierna för att istället vårda sina relationer. Väl hemma hos Cassi blev det middag, sedan drack vi te och pratade om de mest sjuka saker man kan tänka sig. Vi pratade om de saker som vi inte kan prata med några andra om, inte för att det är för privata saker, snarare för pinsamma. Vid halv tio kom Tobbe och hämtade mig och Amanda. Vi sade hejdå i trappen och bestämde att vi snart får ses igen, Amandas födelsedag och nyår. Jag LÄNGTAR.
 

Jullov

Jag har äntligen jullov! Och som jag är i behov av ett riktigt skönt lov, tid att bara vila och ha det skönt och framförallt ha roligt. Tanken som gör mig allra lyckligast just nu är att Tobbe är ledig från den 22 december fram till den 2 januari, jag får alltså dela min ledighet med honom. Senast vi delade en ledig vecka var i somras, en vecka som vi spenderade i ett tält på Gräsö. Det här lovet har alla förutsättningar för att bli ett extremt lyckat lov. Först julafton hemma, sen bär det av till Bjurs med älskling, sen kommer vi hem lagom till Amandas födelsedag (29e alltså) och sen är det nyårsfest. Jag kommer njuta av varje dag!

Vacker så det gör ont

Just precis i detta nu håller solen på att försvinna ned borta vid horisonten. Himlen har färgats alldeles orangerosa och det är så fruktansvärt vacker att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Frosten liger tät över såväl åkrarna som träden och gör världen alleles glittrig.

Det är så vacker att det gör ont.


Allt det där

Julafton närmar sig med stormsteg och det så efterlängtade lovet likaså. Jag känner verkligen ett enormt behov av att vara ledig, slippa skolan och den medför. Jag blir så sjukt jävla nöjd då jag tänker på att allt som återstår av den här terminen är en enda dag, imorgon alltså. I söndags handlade jag julklappar, jag har nu fixat julklappar till alla utom Tobbe och min farmor, så det ska jag ta tag i imorgon då jag och Cassandra ska julhandla tillsammans.

Idag är det bara en vecka kvar tills jag och Tobbe, och eventuellt Niklas, beger oss till Bjurs. Tobbe var och inhandlade en snowboard igår, hans livs första alltså. Jag längtar mer till Bjurs än till julafton, helt klart. Det ska bli så sjukt härligt att få komma ifrån allt här hemma. Jag längtar efter säsongens första åk på snowboarden, den där känslan då man ställer sig på brädan och bara släpper allting, friheten. Jag ser fram emot att för första gången få dela mitt älskade Bjurs tillsammans med Tobbe. After Ski, pommes med krydda, Björnlutet och Lången, relaxen och pub-kvällar. Och BETTAN!

image140

Allena

Den här lördagen har inte varit någon annan lördag lik. Jag har varit helt ensam, toalt solo, fullständigt allena. Min kära Tobias åkte iväg för att jobba (klockan halv sju imorse) och han har fortfarande inte kommit hem, mina föräldrar lämnade mig för en 40års fest och Amanda var upptagen med annat. Jag har dock haft gott om tid att tänka på både det ena och jag har kommit på en utmärkt lek/tävling till den stundande nyårsfesten. Jag är dock inte så övertygad om att de som kommer på nyårsfesten, (om några ens vill komma), kommer tycka att tävlingen är speciellt kul. Men vafan, jag tänker vara lekledare och då får folk vara med oavsett om de vill eller inte.

I've been to paradise, but I've never been to me

Hey, you know what paradise is?
It's a lie, a fantasy we create about people and places as we'd like them to be.


Abstinens

Avsnitt nio av Desperate Housewives säsong fyra visade sig vara det, utan tvekan, bästa och hemskaste avsnittet av alla. Just i detta nu sitter jag och skakar och jag har en fruktansvärd ångest över att det inte finns fler avsnitt att få tag på ännu. Jag bara måste få veta hur allting kommer blir efter detta avsnitt, för det känns som att ingenting kommer vara detsamma. Jag har abstinens!


Se dig om

Desperate Housewives gör mig helt salig. Finns inget bättre sätt att fördriva en ensam lördagseftermiddag på. Absolut inte. Snart dags för avsnitt nio, säsong 4. KALAS.

Dressed for success

Igår hade jag min sista dag på min praktikplats. Varje torsdag och fredag sedan augusti har jag haft praktik och denna period har jag varit i en liten mysigt klädaffär, "Mellan himmel och hav". Under min tid där har jag lärt känna helt underbara människor så det känns lite tungt att det är över nu, men sånt är livet. Igår var då alltså min sista dag där och som tack för att jag varit där fick jag välja ett plagg, vilket jag ville. Jag drabbades självklart av en fruktansvärd beslutsångest, men sån tur var hjälpte söta Anna mig att välja. Jag valde en kalasfin klänning, svart i ballongmodell. Modellen är verkligen rätt för mig, jag är väldigt bred över höftpartiet men eftersom det är en ballongmodell så syns inte det. Jag är helt upprymd över min klänning och längtar till nyår, för då jävlar ska jag ha på mig den. "Det är var kvinnas rättighet att äga en fin, svart klänning".

You won't need to read between the lines

Julafton närmar sig med stormsteg och jag håller på att drabbas av panik. Jag har bara handlat en enda julklapp än så länge, och den är till mamma, lättaste personen med andra ord. Jag har inte den blekaste aning om vad jag ska handla till alla andra och jag har inte direkt mycket cash heller. Som att inte detta vore nog måste jag hjälpa min bror att hitta paketresor till Loftsdalen eller Funäsdalen eftersom han vill he pappa en sån resa i julklapp. Visst är jag en riktigt julfanatiker och ja, jag brukar alltid vara ute och handla i sista sekunden och jag hade allt under kontroll fram till det att jag insåg att fredagen kommer försvinna eftersom jag ska på begravning då. (Vilken jävla julkänsla man får av att gå på begravning den 21 december, really) Men så länge jag har julmusik så går allting bra ändå, för julmusik får allt att kännas varmt och mysigt.

Im so tired of beeing sorry

Det känns faktiskt som att jag försökt. I månader ansträngde jag mig till det yttersta för att alltid finnas där, trots att jag aldrig fick någonting för det. Jag kämpade verkligen, för jag ville så gärna tro dig då du sa att du också ville att det skulle bli som förut. Men det är svårt att ensam bygga upp vår relation, jag kan tyvärr inte bevara vänskapen på egen hand, hur gärna jag än vill. Jag har inte velat ge upp, för jag minns vad vi hade och jag minns vad vår vänskap betöd för mig. Men mitt hopp har minskat i takt med tiden som gått och nu kanske det är dags för mig att inse. Inse att du bara ljög för mig då du sa att du ville att vi skulle träffas, då du sa att allting skulle ordna sig. Inte en enda gång har du hört av dig till mig efter du sa det.


This moment

Det är helt sannslöt vilka rysningar jag får av Marie Picassos "This moment". Jag kan medge att låten kanske inte är sådär über bra i sig, men satan vilken underbar röst Marie har. Och så mycket kärlek och känsla.




image139

12 nätter före jul

Tisdag den 12/12 : Lussebullebak, Niklas fyller 18 år, Amanda kör Gillingebanan, samtal med mentor Karin, inhandlat den första julklappen för i år, julbord i skolan, Bonde söker fru, ensam hemma.


Sinnesförvirrad

Missförstådd? Sårad? Arg? Ledesen?
Vem känner vad och vem känner mest?
Är det någon tävling i vems hjärta som gör ondast?

We like to party

Här nedan visas nu de bästa bilderna från lördagens fest. Det var spårat och helt galet ROLIGT!


ENJOY



image114











Kalas


KALAS


image113

Nu har du fått din kära livskumpan

Min gårdag blev inte alls så som jag tänkt mig. Istället för att åka hem med 14.30 bussen som jag planerat blev det en eftermiddag i vänskapenstecken. Men andra ord blev det härlig kvalitetstid med Amanda. Vi fikade på Frankies och pratade om allting sådant som vänner bör prata om. Efter en lång fika begav vi oss ut på stan. Jag blev stormförtjust i en korsett och Amanda förälskade sig i en "babybjörnoverall", sen hittade jag potentiella julklappar till mamma och Tobbe. På Åhlens tog vi en fikapaus och tittade i resekataloger och drömde oss bort till avlägsna platser. Min evermiddag och kväll med Amanda var helt fantastisk och exaktprecis vad jag behövde. Det var länge sedan jag kände mig så här komplett.

Don't ride this wave alone

Denna skoldag är nu avslutad och jag sitter i biblioteket och väntar på min buss. Eftersom jag bor på landet går bussarna inte speciellt ofta, inte ens en gång i timmen. Bussen jag ska ta hem går 14.30, men tyvärr jobbar min mamma sent idag så från det att jag går av bussen måste jag promenera 4-5 kilometer för att komma hem. Jag skulle givetvis kunna vänta i Norrtälje till klockan fyra då Tobbe slutar och sen åka hem med honom, men jag känner mig inte så pigg på det idag. Dessutom mår min stackars kropp nog bra av en rask promenad hem.



Enjoy life

Det är tisdag, kalas! Jag har suttit i skolan sedan klockan 08.50 och än så länge har jag inte haft en enda vettig lektion. Om en halvtimme börjar friskvården, då ska vi redovisa ett grupparbete om rattfylla och när den lektionen är avklarad är den här skoldagen slut. Det finns få saker som kan höja mitt humör så mycket som att få sluta skolan tidigt, och för mig är det klockan halv tre väldigt tidigt. Och ikväll blir det förhoppningsvis bullbak tillsammans med mamma, söta mamma. Jag har verkligen ångest över att jag träffar mina föräldrar så sällan, mina finfina föräldrar. Men snart är de jul och då blir det i alla fall lite mer tid tillsammans med dom. Och den 25e eller 26e December åker jag och Tobbe till bjurs, JAG LÄNGTAR!

KALAS


It's just a feeling

IDAG: Somnat på bussen, ätit äcklig soppa, funderat en massa över vad som utmärker vänskap, godmorgonpussats med Tobbe, skrikit åt en lärare, ångest.


Ibland är allting bara skit

Jag har sån äcklig jävla ångest. Ångest över allting verkligen. Jag har ångst över att jag försummar mina vänner, speciellt Amanda och Cassandra. Jag har ångest över att jag inte orkar med skolan. Jag har ångest över att julen närmar sig med stormsteg och att jag inte handlat en enda julklapp. Jag har ångest över att jag aldrig är hemma längre. Men mest av allt har jag ångest över att jag aldrig tar tag i mina problem.

En underbar helg

Nu är det måndag igen och jag sitter hemma hos Tobbe och degar. Helgen som passerat var helt underbar. Fredagkvällen spederade jag och Tobbe ensamma hemma hos mig. Idolfinalen var givetvis kvällens höjdpunkt, men tyvärr insåg vi att det visades en massa andra bra program och filmer samtidigt, fett dåligt att alla bra program visas samtidigt. Hur som helst, när det stod klart att Marie vunnit var jag riktigt nöjd, jag kan dock inte sätta fingret på vad det är med henne som jag gillar, förutom att hon har en magnifik röst alltså.

På lördagen vaknade vi runt tio tiden. Jag släppte ut hunden medan Tobbe fixade te, sedan njöt vi av att få äta frukost tillsammans eftersom det inträffar väldigt sällan. Efter frukosten begav vi oss till Norrtäälje för att hämta Tobbes öl samt inhandla middag. Som vanligt då vi ska handla blir det alltid mycket mer än vi tänkt oss från början. Då vi var klara med lördagens shopping hade vi handlat; ett diskställ, en köksmatta, en dörrmatta, en duschmatta, en ljusstake, presenter till Niklas, hårfärg till mig och en hel massa mer. Klockan halv tre kom vi hem till mig och då var det bara till att fösa in Molle i bilen och sedan fara hem till Tobbe. När vi äntligen kom hem till Tobbe var det bara till att börja städa och fixa inför kvällen. Jag var som vanligt überstressad fastän jag inte hade någon riktig anledning till det.

Vi halvåtta tiden kom Angie och Robin och då var det äntligen dags för middag. Fläskfilé och pommes stod på menyn och det smakade väldigt bra. Vid halvnio kom Carro, Niklas och Fredrik och då kunde festen börja på riktigt. Kvällens tema var självskrivet: fira Niklas samt fira att övervåningen var färdig. Det fanns dricka i mängder och allas humör var på topp. Alla blev fulla, även om jag antagligen var den som var värst. Det var en riktigt kalaskväll, lite tråkigt bara att Jonte och Johannes var sjuka och därför inte kunde vara med, men det kommer nya tillfällen.


Nu satsar vi på nyårsfest, hell yeah!

Det gör ont

Det gör så ont att inse att det inte längre finns mycket kvar av det som en gång var. Det spelar snart ingen roll hur desperat jag än försöker hålla ihop de få bitar som finns kvar, du gör ändå allting för att de ska falla isär ännu mer. Jag får sådan ångest då jag tänker tillbaks på allt som varit, då jag tänker på att du var min bästa vän. Jag har försökt bygga upp det vi en gång hade, men nu tror jag att det är dags att ge upp. Jag har försökt och försökt men det spelar inte längre någon roll, för nu har mina krafter tagit slut. Jag orkar inte längre hoppas och tro, för det slutar alltid med att jag blir besviken, ledsen och arg. Det gör för ont nu.


Och helt plötsligt fanns Du bara där
För att ge mig
Precis vad jag behöver
För att säga
Precis vad jag behöver höra
Och för varje cigarett vi röker
Lagas ett sår i mitt hjärta

Och våra promenader 
I kylan
Gör så mycket mer än Du tror
Du bara finns där
Och många av mina tankar tar en omväg runt Dig
Och för en sekund har det värsta förvandlats till det bästa


Helt plötsligt
Fanns någon där
Som ville finnas
Tillsammans med mig
Och Du knöt ett starkt band
Mellan mig och livet

För man klarar sig inte på ett band
Hur starkt det än är


Och varje gång jag köper din cigaretter av märket Malboro
Fylls jag med längtan

Du gör så mycket mer än du tror.


Det gör ont att minnas.


Jag är inte den som är den

Nu är det måndag igen och det suger. Sitter i biblioteket och är allmänt butter, det tråkiga vädret gör inte direkt saken bättre. Känns verkligen segt då jag tänker på vilka lektioner som väntar mig; matte, svenska och religion. Nåväl jag kan i alla fall glädjas åt att jag äntligen införskaffat ett par nya skor,så jag är i alla fall torr om fötterna. Ska snart börja skriva på mitt sista arbete till Charlie "Ett experiment rörande samspel mellan grupper", har bara punkt nio och tio kvar, sen är det äntligen färdigt, sen är jag äntligen av med Charlie.

Äntligen är vi inne i juletider och jag njuter av att få se alla tomtar och ljusstakar och allt annat som hör julen till. Ikväll ska jag äntligen städa i odrning köket på övervåningen sen blir det upp med julpyntet. Jag är även väldigt sugen på att göra ischoklad, massvis med ischoklad.

Jag har redan en stark längtan efter helg, trots att det bara är måndag. På fredag ska jag och Tobbe vara hemma hos mig, bara han, jag, Molle och en efterlängtad Idolfinal. På lördag är det fest som står högst upp på listan. Äntligen skall övervåningen invigas, och dessutom skall Niklas födelsedag firas, om än lite i förväg. Allt känns kalasbra inför detta, måste bara skaffa en låda vin och leta present till Niklas, sen är saken klar.

Ohh what a sweet Friday

I fredags fyllde Jonte år och det skulle firas med utgång. Jag hade från början tänkt stanna hemma på grund av dålig ekonomi, men tillslut insåg jag vilken tråkig banger jag skulle vara då så det fick bli utgång trots allt. Jag och Tobbe gjorde oss i ordning och åkte sedan mot Norrtälje. Längs vägen plockade vi upp Linus och Jessi, som även dom skulle fira Jonte på hans stora dag. Väl framme i Norrtälje gick vi till "På G" där vi träffade Fredrik, Jonte, Annie, Martin, Ante och några till. Vi snackade skit och drack lite och runt halv elva tiden började jag, Tobbe, Linus, Jessi och Fredrik promenera mot Mobergs. Vid Gustavslund skulle Tobbe lämna oss en stund för att vänta på Angie, Robin och Johannes som skulle komma med bussen från Stockholm, vi andra fortsatte då gå mot Mobergs. Efter en stund upptäcker dock jag och Fredrik att Linus och Jessi halkat efter, eller rättare sagt stog de still. Jag och Fredrik ställdes oss då vid en vägkorsning och väntade på dem och inleder då en otroligt djupodlad konverastion om totalt meningslösa saker. Efter en lång stunds väntan i kylan kommer Linus och Jessi tillslut fram till mig och Fredrik och säger att de tänker åka hem. Denna nyhet var inte speciellt glädjande och Fredrik kunde inte hålla tillbaks sin besvikelse utan började gorma på Linus. Efter ett tag har Fredrik inget mer att säga och går då därifrån och kvar stod då jag som ett jäkla fån. Helt plötsligt hör jag några killar från en närliggande balkong och en av killarna lät precis som min bror. Jag smyger fram till balkongen men inser att det inte alls var min bror, vilket var väldigt synd eftersom jag hade behövt nyckeln till hans lägenhet. Jag börjar gå efter Fredrik men tyvärr  höll han ett otroligt högt tempo så jag fick verkligen kämpa för att hinna ifatt. När jag äntligen kom fram till Fredrik var jag otroligt kissnödig så jag gav honom min handväska och försvann upp i skogen. Tillsammans fortsatte vi mot Mobergs och när vi väl kom fram var jag helt stelfrusen och precis när vi skulle till att gå in kom nästa bakslag. Jag hade inget leg med mig. Slarvig som jag är hade jag bett Tobbe att ta hand om mitt leg och tråkigt nog för mig var han inte där, utan han befann sig nere vid Statoil. Det hela slutade med att jag fick vänta ute i kylan i 20 minuter, men när jag väl fick komma in var det verkligen värt det. Fredagkvällen var en av de bästa på mycket, mycket länge för jag hade så kul, riktigt kul. Vi dansade på scenen, rökte en hel massa, drack ännu mer och pratade, pratade, pratade. Jag ångrar inte för en sekund att jag tog mig i kragen och faktiskt följde med ut, dessutom blev ju Jonte glad eftersom han inte räknat med att jag skulle dyka upp. Vi avslutade kvällen med en mosmeny på Statoil, sedan promenerade jag och Tobbe hem till Stoffe för att få lite välbehövd sömn.

Äntligen en riktigt rolig fredag som jag kan leva på ett tag.


RSS 2.0