Bondlurk + Banan

Idag mår jag så galet bra. Jag känner mig så psykiskt tillfreds och det är väldigt mycket tackvare min kära vän Angie. Min fina Banan kom ut hit till landet igår för att spendera det närmsta dygnet tillsammans med mig och jag måste säga att jag har njutit av varje minut i hennes sällskap. Strax efter halv åtta igår blev hon hämtad vid Mora vägskäl och till hennes förskräckelse var det jag som körde bilen. Det bör nämnas att jag inte är någon direkt naturbegåvning gällande bilkörning, men med vissa direktiv från far min tog vi oss alla hem med livet (och bilen) i behåll. När vi klev in genom ytterdörren satt Amanda och väntade på oss, så vi kokade en kanna te, dukade upp ett stort fat med kakor och begav oss sedan upp till mitt rum. Vi fördrev en timme med att prata om både det ena och det andra, samtidigt som kakorna slukades. (Bör då också nämnas att det var mina hembakade hallongrottor, och ja dom är skitgoda) När vi var mätta på såväl kakor och te kände vi att det var dags för en promenad, det är ju standard då Angie är här. Sagt och gjort, vi kopplade Molle och börja vandra. Vår lilla kvällsprommenad ledde oss till Issjö lägergård, där slog vi oss ned för att vila våra stackars ben. Efter en lång paus vid lägergården drev kylan oss hemmåt. När vi äntligen kommit tillbaks till mitt kära hem bestämde sig Amanda för att hon skulle gå hem. Eftersom jag och Angie är så pass goda människor bestämde vi oss för att följa Amanda hem, dels för att få njuta lite mer av hennes sällskap och dels för att få gå ännu mer. När jag och Angie slutligen kom hem till mig slog vi oss ned på mitt rum och pratade om filmer och musik, sedan var det dags för att krypa till sängs.

Imorse vaknade jag runt nio tiden och jag kände verkligen inte för att ta på mig uppdraget att väcka Angie, så istället gjorde jag mig en kopp te och slog mig sedan ned framföt tvn. När klockan var runt halv elva kom Angie och gjorde mig sällskap framför tvn. Efter en stund kände jag att det var dags för frukost, så vi förflyttade oss ned i köket för att få i oss lite mat. Under frukosten pratade vi om en massa viktiga saker och jag kände verkligen att jag fick ventilera min tankar och åsikter. Strax efter tolv begav vi oss till Norrtälje för att fördirva dagen där. Vi inledde med en vända på H&M där vi köpte skitsnygga trosor (och jag som har små tuttar kunde även köpa den tillhörande bh'n, vilket gjorde mig väldigt glad) När vi var färdiga på H&M började vi prommenera ned mot parken. Vi gick igenom hela socitetsparken, vidare ut till Kärleksudden och Borgmästarholmen sedan genom Kvisthamra och slutligen nådde vi fram till Tobbes arbetsplats. I tjugo minuter stod vi och väntade på att han skulle sluta och det var förbannat kallt. När han äntligen slutat för dagen hoppade vi in i hans bil och åkte iväg. Angie och jag hoppade av hemma hos mig medan Tobbe fortsatte vidare. Min och Angies dag avslutade med en film i soffan sedan var det dags att skjutsa henne till bussen. Och nu sitter jag här i min soffa och mår så bra. Jag har haft ett underbart dygn tillsammans med Angie och jag är så nöjd. Bondlurk + Bananan har varit en vinnande kombination i många år och så ska det förbli.

Nostalgi

Nu har jag ännu en gång kollat igenom mina bilder på datorn, och fan vad nostalgisk jag blir. Tänk vad mycket roligt, dumt och allmänt konstigt man gjort genom åren. Ett skrämmade faktum är också hur jäkla snabbt tiden går. Men det är tur att jag har mina foton, de får mig minnas händelser och personer. Och det är lite sorgligt då man kollar på gamla bilder och ser de personer som kommit och gått ur ens liv.




Lyrisk

Det är helt sjukt vad glad man kan bli av en tv serie. Jag har precis kollat på avsnitt ett och två av Desperate Housewives säsong 4 och jag är helt i extas. De två första avsnitten har varit så bra att det inte är riktigt klokt. Jag är som besatt och ska snart se på avsnitt tre och förhoppningsvis fyra. Det finns dock bara ett litet problem och det är att min dag antagligen inte kommer bli så som jag trott eftersom jag inte kommer kunna slita mig från hemmafruarnas spännade värld. Men vad gör väl egentligen det?

Amanda, Angie och Desperate Housewives

Det här känns som att det kan komma att bli en riktig kanon dag. Förhoppningsvis ska jag träffa Amanda idag och dessutom kommer Angie hit ikväll. Jag mår så bra innombords av tanken på att få träffa två av mina allra, allra bästa vänner idag. Jag funderar på att baka en massa godsaker som vi kan snaska i oss framför ett avsnitt Desperate Housewives på kanal 5 ikväll. Ett avsnitt som vi alla redan sett, men som jag och Amanda mer än gärna ser igen. Jag längtar efter att få promenera med Angie och prata om allt mellan himmel och jord. En promenad runt Gunsjön skulle inte sitta helt fel. Som att inte detta vore nog är jag dessutom väldigt nöjd över att vakna så här pass tidigt trots att jag är ledig, det känns så skönt.

Höstlov

Första dagen på höstlovet idag då. Jag vaknade klockan halv nio, eller min klocka stod visserligen på halv tio men uppenbarligen har resten av Sverige gått över till vintertid. Jag masade mig ner i köket och gjorde en kopp te sedan gick jag till datorn. Efter att ha fördrivit lite tid gick jag åter ut i köket och försökte ordna lite frukost. En tallrik yoghurt och några riskakor fick det bli. Jag släpade mig upp för trappen och slog mig ned i soffan, min frukostunderhållning fick bli filmen Snygg, sexig och singel. När filmen var slut var det dags för mig att börja ta tag i saker och ting, bland annat Tobbes tvätt. Jag älskar min sötnos, men ibland är han helt hopplös. Från början hade han en tvättkorg som ständigt var överfull. Nu har han två tvättkorgar som alltid svämmar över, plus att han sprider ut sin smutstvätt precis överallt. Tyvärr är det som så att jag inte är sådär jätte duktig på att tvätta, så jag kastade  in de plagg jag valt ut i tvättmaskinen men sen när det var dags för att ha i tvättmedel och sköljmedel hade jag ingen aning om vart det skulle vara. Det blev helt enkelt till att fråga Tobbes mamma. Än så länge verkar allt gå bra, dessvärre har jag noll koll på vad som kan torktummlas och inte, jag har aldrig haft en torktummlare. Nåväl, när tvättmaskinen satt igång begav jag mig åter till badrummet för att städa. Nu har jag tagit en paus från mitt dagsuppdrag, för så länge badrummet är rent till Tobbe kommer hem är det lugnt och det är ungefär fyra timmar till dess.

Och än en gång hinner verkligheten ikapp

Efter en underbar helg i Bjurs har verkligheten tyvärr hunnit ifatt mig nu. Jag älskar att komma upp till Bjurs, man får sådan distans till saker och ting och kan se allting ur ett annat perspektiv, eller så behöver man inte se det ur något perspektiv alls om man så inte vill. När jag befinner mig där bleknar verkligheten, mobiler fungerar inte där, det finns inga datorer eller någonting. Det innebär att när jag är där kan människor inte få tag på mig, jag kan bara få tag på dom, förutsatt att jag ställer mig mitt på vägen eller promenerar ner till sjön. För ett kort tag kan jag då glömma allting som vanligtvis tynger mig, där uppe känns ingenting lika viktigt. Tyvärr hinner verkligheten ikapp allt för fort. Nu sitter jag åter här hemma, med tankar som trycker sig på. Tankar om skola, framtid, mig själv,  vänner och ovänner. Det lugn som rådde inom mig denna helg är nu bortblåst, jag kan knappt förstå att det ens fanns där. Jag längtar redan tillbaks, för i Bjurs är livet alltid lite lättare.


Min underbara helg.

Helgen som passerat har jag och Tobbe spenderat uppe i husvagnen i Bjurs. Det var supermysigt och jätte härligt att få komma ifrån allting. Dessvärre gick vissa saker inte riktigt som vi tänkt oss.


Vår resa upp till Bjurs visade dock att en sak är väldigt säker. Jag är världens sämsta vägvisare.

Jag och Tobbe vid en fyrvägskorsning:
Tobbe- Hur ska jag köra nu då?
Jag- Du ska köra ditåt, där alla bilar kör.
Det jag menade var alltså rakt fram.

Hur som helst, vi gav oss av från Norrtälje någon gång kring halv fyra. Det första jag konstaterade då jag hoppade in i bilen var att vi hade ett fruktansvärt dåligt utbud av cd-skivor. Efter att ha räknat samman skivorna konstaterade jag att vi hade 5 stycken, varav två jag tyckte var bra och det var givetvis dom Tobbe tyckte var dåliga. Nåväl, det fanns inte mycket att görs åt saken utan vi fick finna oss i situationen. Vi susade fram längs vägen och efter några timmar körde vi till Tobbes stora glädje över Dalälven. Tyvärr blev hans glädje kortvarig då det visade sig att Dalälven var betydligt mindre än han föreställt sig. Jag som varit kissnödig de senaste tio milen brydde mig inte utan ville bara komma fram till Donken i Valbo. När vi kom fram dit skyndade jag in på toaletten medan Tobbe fick beställa mat åt oss, sedan satte vi oss och åt innan vi farde vidare. På torsdagen hade Tobbe gissat på en tid då han trodde att vi skulle vara framme i Bjurs, han chansade på 19.47. Tyvärr dög hans chansining inte riktigt för när vi kommit in på campingen och stängt av bilen var klockan 19.49. Jag medger dock att det var en jävligt grym chansning. Det första jag gjorde var att försöka få igång vanliga värmaren istället för fläkten och det gick förvånandsvärt bra. Därefter packade vi in allting i husvagnen och efter det slog vi igång tvn för att titta på Idol. Vi kröp upp i soffan med en stor godisskål och hade det allmänt mysigt. När Idol var slut var vi båda väldigt sugna på att gå på en prommenad, tyvärr var det omöjligt eftersom jag glömt att packa ned några "platta" skor, dvs skor utan klack. Istället bestämde vi oss för att krypa till sängs eftersom vi båda var trötta efter den långa bilresan.

På lördagen vaknade vi båda pigga och utvilade och vi bestämde oss för att göra våfflor till frukost. Tobbe satte igång med att röra ihop våffelsmeten medan jag vispade grädden. När vi sedan skulle sätta i kontakten till våffeljärnet stötte vi på ett problem. Alla eluttag i husvagnen var jordade, medan vårat våffeljärn från stenåldern var ojordat. Det fanns med andra ord inte en chqans att vi skulle kunna grädda några våfflor. Men detta gjorde oss inte så besvikna för på våffelförpackningen stod det att man kunde göra pannkakssmet om man tillsatte mer vatten. Sagt och gjort, snart låg den första pannkakan i stekpannan och gräddades. Tyvärr blev pannakakorna inte riktigt så som man kunnat hoppats på. De blev likbleka och superknapriga och smakade som en blandning mellan våffla och pajdeg. Men om man hade tillräckligt mycket sylt och grädde på dom smakade de nästan helt okey. När vi sedan ätit upp vår "smaskiga" frukost bestämde vi oss för att gå och duscha. Saken är dock den att i Bjurs är det herrdusch och damdusch som gäller, men det hindrade inte oss utan vi smet båda in på damernas. När vi duschat färdigt bestämde vi oss för att åka till Sågmyra, det är nämligen så att det finns en stor outlet där som heter Lager 157. En kvart senare entrade vi den enorma tegelbyggnaden och jag hittade omgående en skitsnygg skjorta till Tobbe. Men det roligaste inköpet på Lager 157 blev ett par skor till mig. Och inte vilka skor som helst då utan ett par "multicolor" från Monki. Det är seriöst de fulaste skorna jag någonsin sett, de är rosa och blåa och gröna och vita och ja, multifärgade helt enkelt. Men de kostade bara 150 kronor och jag behöve ett par platta skor så att jag och Tobbe skulle kunna promenera. När vi slutligen tagit oss igenom hela affären hade vi samlat på oss en skjorta, två tjocktröjor till Tobbe, ett par skor till mig, tre t-shirtar till mig och tre par strumpor vardera. Nöjda begav vi oss hemmåt för att göra toast. När vi var mätta och belåtna var det äntligen dags för vår promenad. Det som började som en liten mysig visning av campingen slutade med bergsbestigning. Vi flåsade oss upp för de backar jag vanligtvis åker snowboard ned för och efter mycket om och men nådde vi slutligen toppen. Vi slog oss ned i sittliften och gungade lite smått. Jag hade sett fram emot att få njuta av utsikten, men tyvärr var det allt för dimmigt för att kunna se speciellt långt. Efter en stunds vila började vi vandra ned för berget igen och det var betydligt lättare. När vi var tillbaks i husvagnen var det redan mörkt och jag ville se på Jurtjyrkogården(djurkyrkogården alltså). Tobbe var inte speciellt svårövertalad och efter en liten stund satt vi åter uppkrupna i soffan och titta på filmen. Tanken var att vid filmens slut skulle vi gå bort på pubkvällen på Bäverhyddan, tyvärr blev jag allt för trött av att se på film, så det blev inget med det.

På söndagen vanade vi hungriga som två vargar. Vi hade nämligen skippat att göra middag under lördagkvällen då vi inte kände oss speciellt hungriga. Därför kom vi på den briljanta idén att vi kunde äta middagen till frukost. Vår frukost blev alltså kycklig och pommes med bea. När vi ätit färdigt var det dags att börja städa och packa ihop saker inför hemfärden. Tobbe fick diska medan jag fixade husvagnen och runt klockan halv två rullade vi ut från campingen. Eller vi trodde i alla fall att klockan var runt halv två, egentligen var den bara halv ett eftersom vi tydligen gått över till vintertid. Vår resa gick väldigt bra och när vi kom till Valbo stannade vi där för att ta en vända på IKEA. det vi skulle handla var en hylla, men det blev även en tavla, en dörrmatta och till min stora glädje en stor kartong med julsaker. När vi handlat färdigt skulle vi hem till min farmor, det var bara ett problem. Farmor hade flyttat och jag visste inte vart. Jag fick en dålig vägbeskrivning men trodde ändå att jag skulle lyckas hitta. Det hela gick välfigt bra, förutom att vi råkade köra runt Gävle centrum, istället för in i det som vi egentligen skulle. Men det gick bra ändå, vi fick köra in i centrum från andra hållet, dvs när vi kommit ut på andra sidan. Allting gick jätte bra och helt plötsligt fick jag syn på en skylt där vi skulle svänga. Dessvärre var det omöjligt, det var nämligen en mittrefug ivägen. Så vi fick fortsätta ned till centrum och vända där för att sedan köra tillbaks igen, fast åt andra hållet. Efter en stunds vimsande kom vi i alla fall hem till farmor och där blev vi bjudna på mat och det satt inte helt fel. En och en halv timme senare fortsatte vi vår resa hemmåt och den förflöt väldigt smidigt.


Call it a day

Den här dagen känns verkligen evighetslång. Tisdagar brukar vara min favoritdag, tiden brukar rinna iväg och innan man vet ordet av är skoldagen slut och jag får hoppa in i bilen med Tobbe och åka hem. Men inte idag inte, tiden släpar sig fram, långsamt,långsamt. det värsta är att jag inte ens kan strunta i sista lektionen och åka hem istället, jag har ju inget busskort idag. Så jag får helt enkelt pina mig igenom turismlektionen innan jag får hoppa in i Tobbes bil och fara hemmåt.


Helt galen i dig

Jag drabbades precis av ett riktigt kärleksrus. Mitt hjärta håller käreksfestival och jag kan inte sluta le. Jag älskar verkligen Tobbe, på riktigt riktigt riktigt. Jag njuter av det faktum att han fyller hela mig med kärlek och han lyckas alltid vända det värsta till det bästa. Jag älskar att dela mitt liv med honom, att alltid veta att han finns där. Kärleken är det bäst lyckopillret som finns.

Once in a while

Jag är ett riktigt jävla geni! Jag fixade matteprovet igår, gränsen för godkänt var 10 poäng och jag briljerade med att få 13 starka pinnar. För en vanlig människa vore antagligen detta resultat ett rent fiasko, men för mig med mitt mattetänk är det ett riktigt toppenresultat. Nu hoppas jag bara att jag ska lyckas klara provet i Arbetssättoch lärande imorgon, det är tyvärr inte lika troligt eftersom jag inte ens har en susning om vad det ska handla om.

För tillfället sitter jag i skolan. Trots att klockan bara är några minuter över nio har jag redan hunnit med att se på Lattjo Lajban, pratat med gamla högstadieläraren Sergio,nästan trampat ihjäl en mask samt glömt busskortet hemma vilket resulterade i att jag var tvungen att flirta med busschauffören för att åka med ändå och det gick bra. Förutom detta har jag dessutom glömt mitt matkort hemma, vilket innebär att jag inte kommerfå någon lunch idag. 

När denna dag är avklarad återstår det bara 3 dagar kvar sen är det äntligen höstlov. Det enda som är lite, lite synd är att Tobbe inte kommer vara ledig. Men han och jag har i alla fall en mysig helg framför oss för på fredag flyr han och jag upp till Bjurs för en mysig helg i husvagnen. I juli var det tältsemester tillsammans, nu när hösten är här intar vi husvagnen istället. Jag längtar verkligen efter Bjurs, få komma ifrån allting en stund och bara vara. Där uppe gör det inte ens något att jag inte har en mobiltelefon för den har ändå aldrig fungerat där.



 

Stare at the air

Jag HATAR att inte ha någon mobiltelefon. Imorse höll jag på att försova mig, vanliga väckarklockor suger. Och det är sjukt vad isolerad jag känner mig utan mobilen, jag känner mig helt bortkopplad från världen. Jag kan inte få tag på folk och dom kan inte få tag på mig, det suger. Utan min telefon måste jag lita på att Tobbe på egen hand lyckas komma ihåg att hämta mig efter skolan och det kan inte sluta bra. Jag vill ha tillbaks min mobil!

Jag insåg för en liten stund sedan att jag har matteprov idag och det är ett faktum att jag inte har något mattehuvud. Jag är alldeles för ologisk för att ens förstå de allra enklaste tal, jag räknar fortfarande plus och minus på fingrarna. Som att inte detta vore elände nog har jag dessutom prov i arbetssätt och lärande på onsdag, det provet jag skulle gjort för två veckor sedan alltså. Men trots detta känner jag mig rätt positiv för om en vecka är det höstlov, finaly!


Helgens viktiga

Okey denna helg har resulterat i:


Helgens tragiska: Fredagen den 19e Oktober avled min älskade mobiltelefon. Den gav mig många härliga stunder under vårat 1 och ett halvt år långa förhållande, men nu är allt över. Dessvärre är den hemska sanningen som så att jag är ansvarig för dess död. Jag dränkte min telefon. Givetvis var det en olycka, jag råkade lägga den på en väldigt, väldigt vattenfylld diskbänk i ungefär en halvtimme. Så här sitter jag nu, utan mobil, utan telefonnummer till alla jag känner och utan väckarklocka och ja, utan klocka överhuvudtaget.


Helgens mysiga: Fredagen den 19e Oktober firade jag och Tobbe 23 månader tillsammans. 1 månad till sen har vi varit tillsammans i två år, sjukt och underbart, sjuktunderbart alltså. 


Helgens  tokiga: Lördagen den 20 oktober åkte jag, Tobbe och pappa ut med båten för en sista sväng i år. Vi begav oss till klubbholmen, dvs Stora Andö. Vi såg en säl, som pappa döpte till Rupert, jag valde dock att kalla honom Ruppe. Efter att Rupert övergett oss fiskade vi, grillade hamburgare, gjorde upp en brasa och tittade på Ålandsbåtarna som åkte förbi. När vi gjort allt detta kröp vi in i båten för en god nattssömn.

Jag fortsätter vara jag

Jag har precis kollat igenom alla bilder på min dator, vilket är ett par tusen, och det slog mig att jag har sjukt mycket bilder på mig själv. Så lättroad som jag är har jag suttit och tittat på alla ego-bilder och insett hur lite jag faktiskt förändrats under åren som gått. Vissa människor förändras jätte mycket hela tiden, själv ser jag mest lika dan ut på alla bilder, trots att vissa är tagna 2004 och vissa 2007. Jag kanske borde börja fundera på att göra någonting åt mig själv, kanske bli überblond eller varför inte klippa av mig allt hår. Eller så nöjer jag mig med att vara gamla vanliga jag, det har ju funkat ganska bra än så länge, så jag kan fortsätta ett tag till.




2005 - 2007 - 2006 - 2005 - 2007 - 2006 - 2004

Walking in my winter wondeland

Vintern skulle nog göra mig glad. Jag längtar efter att få se stora mjuka snöflingor dala ner från himlen för att tillsammans bilda ett vitt täcke över skog och mark. Jag saknar sättet världen glittrar på när månen lyser över ett snötäckt landskap en sen natt. Jag saknar ljuset.







Almost a memory now

Igår hade jag en fantastisk kväll tillsammans med Amanda och Cassandra. För första gången på evigheter träffades vi alla tre samtidigt och det var verkligen jätte mysigt. Cassandra bjöd på middag och sedan drack vi te och pratade om allt man kan tänka sig. Cassandra är fortfarande på jakt efter mannen i hennes liv och försöker komma på hur hon ska bära sig åt för att bli gift inom det närmsta året. Amanda velar mellan karlar och försöker släppa taget om det som varit. Och jag hade som vanligt inga större problem, bortsett att jag avskyr skolan och inte har en aning om vad jag vill med mitt liv. Hur som hlest så avslutades kvällen med ett avsnitt Desperate Housewives, sen kom Tobbe och hämtade mig och vi åkte hem och kröp ner i min säng.

image59

Nostalgi - Hösten 2002



Idag är jag en jävla surkärring som gnäller på allt. Världen suger och jag är så förbannat trött på hösten nu. Den var mysig ett tag men nu när alla löv fallit till marken är allt bara grått och allmänt tråkigt. Jag avskyr skolan och orkar inte vara där, jag hatar ämnena, jag hatar mitt schema och vissa lärare är faktiskt idioter. Jag är trött på folk som ljuger och som inte vågar stå för vad dom sagt eller för vad dom vill. Jag är trött på mig själv för att jag klagar på allting och inte gör någonting åt min situiation. Åhh vad jag inte tycker om sånna här dagar. Har i alla fall en ljuspunkt att se fram emot. En mysig kväll med älsklingen framför Bonde söker fru, jag ska kura ihop mig i våran soffa med en kopp te och bara njuta av Tobbes sällskap.


Uppdatering

Nu har det gått ett par dagar sedan jag skrev någonting här. Förra veckan var väldigt lugn, men några roliga saker förgyllde veckan.

På onsdagkvällen bestämde jag och Tobbe att vi skulle ha en mysig höst picknick nere vid Largen. Vi fyllde upp en termos med hett vatten, plockade ihop en bunt te-påsar, snodde ett paket kakor och gav oss iväg. Det var en kylig kväll, men vi var rätt klädda för en gångs skull. Vi slog oss ner på bryggan och började prata gamla minnen, allting var väldigt mysigt. Tyvärr varade vår picknick inte speciellt länge. Efter ungefär en halvtimme började det hagla. Sånt här händer alltid mig och Tobbe när vi försöke hitta på något speciellt. Nåväl, vi fick fortsätta vår picknick i soffan hemma hos Tobbe fram till "Bonde söker fru" började.  

Fredagen var lite julafton för mig och min älksling. Jag hade fått syn på en kopia av Magic Bullet från tv-shop, e betydligt billigare kopia, så jag skickade iväg Tobbe för att köpa den på fredageftermiddagen. När han kom för att hämta mig vid banken visade det sig dock att han inte bara köpt min mixer, utan dessutom ett hemmabiosystem. När vi kom hem till honom satt i som två små barn med varsin kartong och det lös verkligen om oss. Tobbe skyndade sig att koppla in sina högtalare medan jag hestmixade allt jag hittade. Tyvärr råkade jag ut för en´"nära döden upplevelse". Jag och Tobbe var nere i köket för att hämta mjölk och av någon anledning öppnar jag sop-skåpet och då hoppar det ut en fet råtta på golvet, typ en centimeter från min fot. Jag blir givetvis väldigt chockad  och ställer mig och skriker rakt ut. Men tro fan inte att den dumma råttan springer iväg, nejdå! Långsamt släpar den sig fram över golvet för att sedan försvinna upp i ett skåp. Jag hade hjärtklappning i en halvtimme efter denna händelse. Under kvällen tittade vi på Idol och när det va slut kom Niklas och Carro över och myste med oss.

Svampplock och filmköp var lördagens aktiviteter. Jag och Tobbe vaknade på lördagmogonen och gick som vanligt ned och åt frukost framför tvn. Efter att ha kollat på Tigers film på Disneychanel kände jag att jag ville sysselsätta mig så det blev svampplock i skogen. Tobbe gjorde i ordning en termos varm choklad och packade dessutom ner en påse bullar och lite kakor, sen gav vi oss iväg. Efter en kort stund fick jag syn på den första trattkantarellen och visade då Tobbe vad det var för svamp vi faktiskt letade efter, han ät nämligen Sveriges sämste svampplockare. Hur som helst så hittade vi en hel massa svamp på förvånandsvärt kort tid och belönade oss själva med en mysig skogsfika. När vi kom tillbaks hem fick Tobbe något ryck och började städa i köket, jag var inte alls sugen på att hjälpa till, så istället gick jag och väntade på att han skulle bli färdig. När han slutligen tröttnat åkte vi till Norrtälje för att köpa nya filmer. När vi var färdiga på Flygfyren hade vi köpt tre filmer, mat till kvällen, godis, frysta hallon, glass och en tidning.

Söndagens höjdpunkt var när Tobbe kom hem från Norrtälje och hade köpt Vänner säsong 1.

Och just nu skulle jag egentligen suttit på en värdelös lektion med Charlie, men han dök aldrig upp så jag är på fruktansvärt bra humör! Och imorgon är det teparty med Amanda och Cassandra, som jag längtar.

It's a free ride

Min hopplösa tisdag ordanade upp sig när jag slutligen komifrån skolan. Klockan fyra mötte jag upp Tobbe utanför Jysk, jag hade nämligen fått flukt på ett par kuddar som skulle passa bra i vår soffa. Den senaste tiden har vi blivit lite av stammisar på Jysk och för det mesta kommer vi ut med betydligt mer saker än vad som var tänkt. Så när vi var färdiga med gårdagens runda hade vi alltså köpt; två kuddar, en filt, ett set med tandborstmugg, tvålkopp och tvålpump och ett manikyrset, jag var nämligen i desperat behov av en ny nagelsax. Efter Jysk ville jag in på Rusta. Där hade julsaker plockats fram och jag var väldigt nära att inhandla en ljusstake, men Tobbe fick mig att låta bli. Istället köpte vi lite godis och en ljushållare att ha på väggen. När vi var färdiga med våra inköp tog vi en tur till Grind.  Vi skulle nämligen hämta en fjärrkontroll till vår tv som Cribbe vairt snäll nog att leta reda på. Men innan vi kom ifrån lägenheten hade vi inte bara fått med oss en fjärrkontroll, utan även en hund. Nelly. Vi avnjöt en middag hemma hos mig innan vi slutligen kom hem till Tobbe. Han hoppade direkt in i duschen medan jag satte mig och plugga. Jag hade bestämt mig för att umgås med min bok hela kvällen, dessvärre blev det inte så. Runt sju tiden kom Niklas på besök. Jag förväntade mig att han och Tobbe skulle spela tv-spel, då skulle ingenting störa mitt pluggande. Tyvärr visade det sig att dom inte alls tänkte spela tv-spel, istället blev det frågesport, jag var frågeställare och poängräknare. Efter att jag ställt 140 frågor, 70 till Niklas och 70 till Tobbe gav vi upp och Tobbe utsågs till vinnare med sina 27 poäng.


Jag är verkligen sämst.
Idag har jag varit hemma från skolan. Anledningen är så sugig att jag faktiskt mår lite dåligt. Det är nämligen som så att idag skulle jag egentligen haft prov i arbetssätt och lärande, tyvärr hade jag missat att plugga och nog för att jag aldrig brukar plugga speciellt mycket inför prov så vet jag att jag inte skulle klara det här provet. Det jag skulle ha pluggat på omfattade 60 sidor, jag har läst dom 42 första utan att förstå ett dugg så det var dömt att misslyckas. Så efter en snabb överlägning med mig själv imorse bestämde jag mig för att ligga kvar i Tobbes stora, sköna säng. Så istället för att ha prov med Charlie och en tre timmar lång håltimme har jag legat och läst, stuvat in mina kläder i Tobbes klädkammare, städat lite och tittat på Zorro. Nu sitter jag och väntar på att min älskade ska komma hem från jobbet.

Åmej & Klåmej


Åmej och Klåmej bodde i ett hus. Åmej gick ut. Vem var kvar i huset?

En otroligt kul fråga som dök upp på ett kort igår då jag och Tobbe lekte frågesport. Den här frågan var verkligen humor på hög nivå, really.

Dötid

Okey, nu har jag lyckats fördriva typ två och en halv timme och trots det är det endå en timme kvar till friskvården börjar. Vad är grejen med ständiga håltimmar och lektioner utan något att göra? Är det verkligen så konstigt att folk skolkar när dagarna fylls med så mycket dötid?


Livstidsteori

Yey jag överlevde måndagen. Jag lyckades traggla mig igenom två långa timmar med Charlie, sen en fruktansvärd mattelektion, därefter en lång svenskalektion och sist men inte minst en jäkla religionslektion. Men när min långa, hemska skoldag äntligen var slut kom min älskling och hämtade mig och vi åkte hem till honom. Väl hemma hoppade han in i duschen medan jag fick läsa hans nya FHM, jag måste faktiskt erkänna att jag tycker att det är en väldigt underhållande tidning. Kvällen fördrev vi med frågesport och jag vann, inte någon jordskredsseger dirket, men spela roll.

Nu sitter jag i skolan, har ingenting vettigt att göra förns typ klockan 12 eller nåt sånt så det är ju tur att jag är så fruktansvärt bra på att fördriva tid.

För några dagar sedan slog det mig att jag redant levt cirka 25% av mitt liv. Det är nämligen som så att ingen i min släkt blivit särskilt gammal, så om man för enkelhetens skull säger att jag blir 70 år då innebär det att jag redan levt mer än 25% av mitt liv. 75% är alltså vad som återstår av min tid, jag känner mig plötsligt stressad. Lite oserisö livstidsteori men ganska intressant tycker jag.

Fucking Monday

Så har ännu en härlig helg passerat och gett plats åt en måndag. Just nu sitter jag i skolan, har precis överlevt en mattelektion. Känner mig otroligt trött på allting, vill verkligen inte vara här. Eller egentligen vill jag faktiskt inte göra någonting alls. Jag vill bara komma hem till Tobbe igen, krypa upp sängen med en kopp te och gömma mig. Tyvärr går ju inte det, vilket är lite synd. Men jag har i alla fall konstaterat att det bara är tre veckor kvar till höstlovet och 10 skolveckor kvar till jullovet.

Nåväl, jag har i alla fall haft en härlig helg. Fredagen spederade jag och Tobbe framför Idol, efter det blev det en kvällspromenad med Molle och sen direkt i säng. Vi var båda sjukt trötta så det fick lov att bli en kort fredagkväll för oss.

Lördagen inleddes med ett par avsnitt Beverly Hills, efter det begav vi oss till Norrtälje för att hälsa på Tobebs storasyster Fia, som flyttade in i en lägenhet där tillsammans med hennes pojkvän Cribbe för någon vecka sedan. Efter en mysig fika åkte jag och Tobbe till "Knutby torg" . Där handlade vi en matta och gardiner och andra nödvändiga ting. Kvällen spederad vi tillsammans med Carro och Niklas. Vi åt en god middag och snackade en hel massa skit. Dessutom tittade vi igenom gamla bilder från förr. Kort sagt var den en väldigt mysig afton och jag längtar redan till nästa.

Söndagen var en riktig degar dag. Jag och Tobbe låg framför tvn hela dagen och tittade på Beverly Hills, något Tobbe inte tyckte var speciellt roligt. Middagen bestod givetvis av pizza från Rays, det är ju söndagsrutin.


SUG!

ARG


Underbara höstväder

Yes, nu är det bara tre timmar kvar till min äksling slutar jobbet. Jag har redan planerat att tvinga honom att ta en säng förbi mitt hem för att plocka upp Beverly Hills säsong 1 som jag råkar veta att jag fått med posten idag. Han kommer inte tycka om att jag köpt den boxen, jag menar Desperate Housewives tittar han ebart på för att Eva Longoria är snygg, skådisarna i Beverly Hills finner han dessvärre inte speciellt attraktiva.

Frågan är bara hur jag ska lyckas fördriva 3 timmar nu då. Funderar lite smått på att ta med mig en bok och lilla Nelly och promenera ner till Largen en stund, vädret är ju faktiskt helt fantastiskt.

Vacker torsdag

Detta är en mycket bättre morgon än igår. Vaknade för ungefär en kvart sedan och det var nog tur för jag låg och drömde att jag var en indian. Nu har jag masat mig ner till datorn, har bestämt mig för att vara hemma idag också, lite lite sjuk är jag fortfarande. Dessutom så ja, det är så sjuk härligt att vara hemma och ta det lite lugnt. Idag har jag tänkt mig att jag ska titta på några avsnitt Segemyhr, sen kanske ta en promenad med Nelly som är här och hälsar på och om jag är riktigt ambitiös kanske jag ska fortsätta måla övervåningen så att köket är klart innan älsklingen kommer hem från jobbet. Färgen i köket skulle vara "vaniljglass" desvärre är den svagt limegrön, jäkligt skumt. Det värsta är att älsklingen lät mih välja färger så om köket inte blir bra kommer jag inte kunna gnälla, och det är skit.

Desperate Housewives var min räddning igår. Igår var jag alltså också hemma från skolan, låg under en filt i soffan och drack te och var lite småsjuk sådär. Dessvärre går tiden så sakta när man är ensam och jag låg mest och räknade timmarna till min älskling skulle komma och hämta mig. Men tiden rann iväg från det att jag ännu en gång började titta igenom Desperate Housewvives säsong 1. Jag väntar ihärdigt på att trean ska släppas så att jag kan ställa den vid säsong 1 och 2. Visserligen har jag redan sett hela säsong tre, men den tål absolut att ses igen, jag har ju bara sett varje avsnitt en gång.

Inte någon god morgon

Här är man hemma och sjukar sig och försöker ha det lite mysigt, men tro fan att man vaknar klockan halv nio och inte kan somna om. Så går det när man vill njuta av en sovmorgon. Jag låg kvar i sängen i nästan en timme men det var rent omöjligt att somna om, mitt huvud vägrade. Så nu sitter jag här och känner mig väldigt missnöjd med denna morgon.


Men gud vad jag älskar denna låt.

jag skulle vakna mitt i natten
och gå ut och ta en långpromenad
jag skulle låta blicken möta andra ögon
i en främmande stad
jag skulle inte ha så bråttom
med att träffa nån ny
jag har rätt mycket med mig själv
precis som du
jag skulle andas i det tomrum som blev över
om du lämnade mig nu

jag skulle sitta på ett tåg mot Paris
och låta Stockholm va
jag skulle få den tiden över för mig själv
som jag sagt att jag vill ha
jag skulle kunna unna mig att drömma
hundra mil genom Europa
om en främling
lika tillitsfull som du
jag skulle pröva mina läppar mot någon annan
om du lämnade mig nu

jag skulle kunna leva utan den där blicken
som får mig ur balans
jag skulle sakna den där stunden som vi har
när vi tillslut har blivit sams
jag kanske skulle söka upp
kontakter som jag tappat
som jag varit med
förut nånstans
jag antar att det fanns nån du skulle ringa
om jag inte fanns

jag kanske skulle leta upp nån yngre
som en fjäder i hatten
det skulle bli för tomt om ingen fanns där
som värmde mig i natten
men jag skulle aldrig ha tålamod nog
att bli förstådd
ingen känner mig
så väl som du
jag skulle fastna i min ensamhet igen
om du lämnade mig nu

Lyssna

Måste bara ge en hyllning till Lars Winnerbäcks låt "Om du lämnade mig nu", fruktansvärt vacker. Ni som inte hört den, snälla ta några minuter och lyssna på den, det är den värd.

En annan låt som jag lyssnar väldigt mycket på är "Only love" med Nana Mouskouri, den är galet vacker.

Väntan

Yeah, ikväll ska jag ha en date med fina Amanda. Hon är liksom jag sjuk, så vi ska sjuka oss tillsammans och titta på ett avsnitt av Desperate Housewives. Det som dock är lite synd är att vi redan sett hela säsong 3, så vi vet vad som ska hända, men det är kul ändå.

Saknar dessutom min kära Tobias, har varit utan honom i ett dygn nu ungefär och jag kan inte minnas när jag senast var det. Jag vet, lite löjlig är jag, men jag är ju så van med att ha honom i min närhet så det känns fruktansvärt konstigt att vara ensam.

Höst in - Sommar ut

Jag fick lite av en chock när jag igår insåg att det redan var den första oktober. Nu är det alltså höst, på riktigt. Om två månader stundar julen med advent, julskyltning och panikhandel. Men inna jag sätter igång min spelningslista med julmusik måste jag minnas sommaren -07.

Sommaren inleddes med att jag och Tobbe begav oss upp till farmor över en helg. Vädret var på vår sida och det blev ett par mysiga dagar i Sjötorp. Jag visade goda kunskaper gällande hur man ror, dessutom blev årets
premiärbad där, efter en mysig stund i bastun.





Efter detta var det midsommar som stundade. Det skulle firas med dunder och brak hemma hos mig, eller ja till mamma och pappa sa jag att vi skulle vara cirka 8 personer hemma hos oss, det var nog snarare 28 som mest. Midsommarafton blev hur som helst en väldigt lyckad dag/kväll, jag lyckades koka två enorma kastruller med potatis, höll i en fyllefemkamp och en massa annat. Sällskapet kunde inte varit bättre, vänner från landet och från Stockholm, samt storebror och hans lilla gäng. Väldigt lyckat kort sagt.

Nästa höjdpunk var tältsemestern till Gräsö tillsammans med finaste Tobias. En söndag i början av Juli gav vi oss iväg, Volvon var fullpakad med allt man kan tänka sig. När vi nådde fram till campingen öste regnet ner och kvinnan i receptionen fick sig ett gott skratt då vi sa att vi skulle tälta. När vi väl lyckats resa tältet i regnet var vi båda trötta och blöta så vi bestämde oss för att gå till campingens egna restaurang Doppingen för att äta middag. Det blev en alldeles utsökt måltid bestående av ryggbiff med någon potatis och underbar sås, sedan franskchokladtårta till efterrätt. Jag minns fortfarande hur bra jag mådde den kvällen. Våra resterande dagar på Gräsö bestod av spännande drinkar från diverse uteserveringar i Öregrund, god mat och sjävklart en himla massa regn.



Sommarens nästa och avslutande höjdpunkt var kvällen på Matildas. Här på landet finns det ett växthus, ett sådant där ställe där det säljs blommor, buskar, träd och sånt där. Nu under sommaren hade de ordnat pubkvällar där varje onsdag, så jag Tobbe och Angie beslutade oss för att besöka denna plats. Det visade sig bli en kul kväll för mig och Tobbe, Angie fick dessvärre migrän, så hon hade inte riktigt lika roligt.



Japp, sommaren -07 var en bra sommar, men liksom alla andra var den för kort.



image57

Sommartider


Jag tror det händer igen

För varje dag som går blir jag allt mer säker på att du kommer göra precis som hon gjorde. Allting tyder på att det här kommer sluta på samma sätt, bortsett det faktum att hon kom tillbaks. Kanske är det jag som tolkar allting fel, överdriver allting i mitt huvud, men allting du gör följer samma mönster som när hon gjorde samma sak för drygt ett år sedan. Men en skillnad finns det faktiskt, hon var modig nog att göra slut på vår vänskap innan hon väde mig ryggen totalt.

Oemotståndligt

Jag minns och jag saknar. Den där härliga tiden, åren på Länna skola då varje dag var en lek. Det var vår tid, din och min. Vi förgyllde varandras dagar med dåliga skämt, konstiga upptåg och en jävla massa skitsnack. Ingen kan locka fram min bästa sida så som du, du får mitt hjärta att le.


Amanda + Lina







Charmtroll

Idag är jag fortfarande sjuk. Sitter därför hemma framför datorn och degar. Och ja, jag måste bara säga det, det är så förbaskat skönt att vara hemma från skolan. En annan fett bra sak är att efter den här veckans slut är det enbart tre veckor kvar i skolan, sen är det dags för ett efterlängtat höstlov. Och efter det är det faktiskt inte många veckor kvar till det är jullov. Fortsätter jag tänka så här kommer jag nog överleva denna termin också.

Här är lite bilder på mitt charmtroll till hund, Molle.

Titta och njut.





 


My love

Jag och min käraste Tobias, snart två år av oändlig kärlek.
Jag har aldrig varit så lycklig som jag är med dig.







Jag ger dig min morgon.
Jag ger dig min dag.


Snälla vän

Snälla vän, gör inte så här. Krafterna som krävs för att stanna kvar hos någon som inte visar den minsta uppskattning räcker inte i all evighet. Jag försöker strunta i att du ignorerar mig på msn. Jag försöker strunta i att du inte svarar på mina sms. Jag försöker strunta i att du städigt ställer in våra planerade möten. Och jag försöker strunta i att du aldrig visar någon vilja. Men snälla vän, jag är inte stark nog att klara av detta hur länge som helst.

Snälla vän, jag ber dig bara om en enda sak. Det jag helst av allt vill ha från dig är ett ärligt svar om hur du vill ha det. Om du säger åt mig att lämna dig ifred lovar jag dig att aldrig mer besvära dig, jag lovar att inte störa något mer. Men fram till dess tänker jag finnas här, för jag vill ha tillbaks det som en gång fanns där.


Only love

Hallå! Nu har det gått ett par dagar sedan jag senast skrev här. En hel helg har förflutit och nu är det den första oktober. Dessutom är det bara 12 veckor kvar på det här året och det är sjukt. Snart får jag börja spela julmusik btw!

Fredagen spenderade jag och Tobbe i stora staden Stockholm tillsammans med Angie, Robin och en massa andra. Vi var ut på krogen och jag var fan sämst på det. Jag hade fruktansvärt ont i fötterna och fick dessutom ont i huvudet efter ett tag, så jag var helt jävla skittråkig och värdelös.

När jag och Angie skulle bege oss hem från Claras fick vi syn på något jävla upplopp vid en gatukiosk, det flög stolar och bord överallt och jag blev fett chokad. Angie travade givetvis upp mot den stora skaran killar som löpte amok, jag stod mest och var skiträdd. Ja, jag är en liten kycklig från landet, fegare person får man leta efter.

På lördagen kom jag och Tobbe hem till landet vid sextiden på kvällen, då var vi båda ganska trötta. Det fick bli en skön dusch tillsammans sedan mys i sängen med två nya filmer. Filmerna vi såg var Carrie och Lida, båda var baserade på romaner av Stephen King. Carrie var riktigt bra, förutom att den spårade lite runt slutet. Lida var nog också ganska bra, men för spännande för mig, jag höll på att dö av andnöd ett flertal gånger under filmens gång.

Söndagen var vi riktigt duktiga. Vi målade färdigt det som skall komma att bli ett vardagrum på övervåningen, jag var skitduktig på att måla. När allt var färdigt hade jag bara fått en enda fläck på byxorna och ett par fläckar under fötterna, starkt.

Idag är jag sjuk och det är Tobbes fel. Imorse vaknade vi båda och kände oss som två riktiga sjuklingar. Denna dag har alltså spenderats i soffan/sängen. Tobbe har mest spelat Fifa, och det är inte ett dugg kul att kolla på. Vid halv fem tiden bestämde jag mig för att bege mig hem till mig, så nu sitter jag här, helt ensam. Känns väldigt märkligt. Men imorgon är det Desperate Housewives:D


image2

Only love can make a memory.

RSS 2.0