Little miss sunshine

Dagens väder är ta mig tusan helt jäkla underbart. Solen skiner och snön töar, töar, töar bort. Snart är alla spår efter den oväntade och oönskade snön borta, borta, borta och jag är så glad. Snart är våren här på riktigt, det har jag besämt. Det ska inte dröja lång tid innan jag kan gå ut i min ballerinor och plocka vitsippor. Idag är jag löjligt glad vilket är superskönt.

My newfound lover

Här nedan följer lite bilder på kläderna jag beställde från Haléns här om dagen. Jag är supersugen på att få hem då så man får se hur dem faktiskt sitter när man får dem på sig. Spännande, spännande.


image251image252


I can see the light

Gårdagen var en väldigt skön dag. Jag vaknade någon gång kring nio, då hade jag drömt att jag var Brintey Spears som hade fest hemma och ramlade ned för ett tak. Tillråga på allt dök min gamla lärare upp och var typ  polis. Drömmen var kort sagt helsjuk. Nåväl, jag åt en lätt frukost tillsammans med mamma, därefter sminkade jag mig och klädde på mig, sedan bar det av mot dagens äventyr.

Äventyret var att mamma och jag skulle lyckas hitta nya gardiner till köket och det var ta mig tusan lättare sagt än gjort. Vi avverkade affär efter affär men det enda vi hittade var kläder och skor som jag ville ha. Efter mycket om och men lyckades vi otroligt nog hitta ett passande tyg, vilket gjorde mamma nöjd. Jag däremot hade lyckats hitta en duglig 80-tals outfit till tisdagens studentfest samt lite annat smått och gått så som hårfärg, lotion och små fix.

När vi kom hem påbörjade jag projekt färga håret, det blev inte riktigt så ljust som jag hoppas på, men jag föredrar att ljusa upp det bit för bit istället för att riskera att det går helt åt helvete. När jag sköljt ur färgen och klätt på mig kom Tobbe hem. Han hoppade in i duschen sedan blev det middag. Efter middagen var det dags för en promenad, förut promenerade vi så gott som varje kväll, nu är det inte ens en gång i veckan. När vi kom tillbaks från vår promenad var vi båda rejält nedkylda så en kopp te kändes helt rätt. Vi slog oss ned i soffan med ett fat honungsmelon och tittade på "Du är vad du äter",jag älskar det programmet.

Idag är det fredag och jag är oväntat nog ledig hela helgen. Har gått runt och trott att jag skulle jobba både iväll och imorgon kväll, men det visade sig vara fel. Istället blir det myskväll med Tobbe framför finalen av Lets Dance ikväll och imorgon ska vi ut och äta middag, antingen på Ett glas eller På G, det är inte riktigt besämt ännu.

Jag är nöjd.

Dancing in the dark

Nu har jag precis beställt en del kläder från Haléns och jag känner mig ganska nöjd. Är dock lite tråkigt att jag inte kommer få kläderna förns i början av Maj, fast visserligen är det bara vår och sommarkläder jag beställt så jag har ingen nytta av dem förns då.

Just precis nu slutar Tobbe jobbet vilket innebär att jag inte kommer behöva vara ensam så värst länge till. Är sjukt jävla rastlös så det blir skönt med lite sällskap. Dessutom är jag hungrig..

Ett jävla gnäll på mig idag alltså.

Jag har mina orsaker

Idag är jag rastlös och irriterad och jag vet inte ens varför. Det kryper i hela mig och jag känner mig nästan nervös, helt utan anledning. Jag har varken ork eller lust att göra någonting samtidigt som jag är galet trött på att bara sitta och inte göra någonting speciellt. Jag tror jag håller på att driva mig själv till vansinne.

En sån där dag

Vart tog allting vägen och vad i helevete var det som gick så jävla snett?

image250




Vafan är grejen?

Jag undrar när saknaden efter dig kommer ge med sig, för jag vill inget hellre än glömma. Det gör för ont att minnas och sakna. Om det ändå varit som så att du bett mig dra åt helvete, om du sagt att du inte ansåg att jag var värd din tid och energi, att du inte längre ville ha med mig att göra, ja då kunde jag acceptera det. Då kunde jag nöjt mig med att bara känna ilska, istället för att gå runt och undra vad jag gjorde som var så fel. För jag förstår inte och det gör mig tokig. Hur skulle jag veta att det var fel när ingen sa det?


Vafan är grejen?

Nu har jag ägnat hela denna morgon samt förmiddag åt att plugga, vilket är helt otroligt. Så mycket som jag pluggat igår och idag trodde jag aldrig att jag skulle göra, men håll i hatten jag förvånar än en gång. Hur som helst så har det otroligt nog rullat på väldigt bra, fram till nu för jag har kört fast totalt. Med 11 punkter kvar har det tagit tvärstopp. Nu är jag mitt gamla vanliga jag som inte har ork eller vilja nog att plugga, lite synd faktiskt.

Jag har mina orsaker

Imorse vaknade jag och trodde att klockan var jobbigt mycket, kändes som att jag sovit fram till minst klockan elva, men det visade sig att klockan bara var nio, så det var himla skönt. Jag har nu hunnit med att äta frukost, titta på Desperate Housewives samt ladda ner lite musik på datorn. Vad som står härnäst på min lilla osynliga "att göra" lista är att plugga lite, så att jag kan bli färdig med den uppgift som jag påbörjade igår.

Imorgon ska jag förhoppningsvis åka någonstans med mamma, exakt vart vet jag inte men tanken är att det ska finas affärer där, gärna klädaffärer eftersom jag gärna vill hitta någonting spännande att ha på mig på den stundande studentfesten med 80-tals tema. Problemet är bara det att jag inte klär i vare sig axelvaddar, body eller benvärmare.. Men vafasen, det ska nog lösa sig ändå.


Vafan är grejen?

Nu har jag precis kommit hem till Tobbe. På vägen från mig till honom satt vi som vanligt och lyssnade på radio, Svenska favoriter. Trodd jag i alla fall. Det har tydligen visat sig att min favoritradiokanal lagt ned och istället gått och blivit P FM, någon dum jävla skitkanal. Vafan är grejen med att man tar bort den bästa kanalen någonsin? Hur ska det ny gå med fredagarna och lördagarnas schlagerpartyn? Jag är arg, på riktigt.

Jag har mina orsaker

Jag tror jag snart slagit personligt rekord i pluggtid. Jag har verkligen anstängt mig länge nu och ta mig tusan så verkar det som att det ger resultat. Visserligen tod jag en liten paus då jag var nere i köket och åt en smörgås och ja,okey jag har tagit ännu en paus nu, eftersom jag sitter här och skriver en massa meningslöst, men ändå, det är ju faktiskt lov.

Om en och en halv timme slutar min älskling jobbet och då ska han komma förbi här och plocka upp mig, för denna kväll ska spenderas hemma hos honom. Förhoppningsvis är där relativt städat om jag inte minns helt fel. Hoppas, hoppas.

Har just bestämt mig för att denna klänning ska bli min, så enkelt är det. Måste bara hitta lite mer kul att beställa på samma gång.



image232

Hör och häpna

Nu har det gått många, långa dagar sedan jag senaste bloggade och som vanligt då jag missat ett par dagar orkar jag inte skriva ikapp, utan jag väljer att hoppa över vad som hänt.

Just i detta nu sitter jag framför datorn och har, hör och häpna, pluggat. Jag har lyckats knåpa ihop flera sidor med en massa skit om ingenting, allt för att göra lärarna nöja och glada då jag kommer tillbaks efter påsklovet. Jag känner mig sjukt duktig som faktiskt lyckats sitta och göra någonting vettigt i mer än fem minuter. Jag har ett flertal gånger funderat på om jag lider av koncetrationssvårigheter eller liknanade, för jag klarar verkligen inte av att sitta still och plugga. Men tyvärr tror jag att jag bara lider av riktigt dålig diciplin och bristande intresse. Nåväl, eftersom jag är inne i något slags flow nu tänker jag återgå till pluggandet.

Finaly

Nu är det äntligen påsklov. Jag har kommit hem, druckit ett glas hallonsoda och kramats med katten, mår sjukt bra av tanken på att inte behöva gå till skolan på över en vecka. Snart ska jag förhoppningsvis träffa Amanda, förutsatt att jag får tag på henne, vilket är betydligt lättare sagt än gjort. Om inte annat stundar en härlig myskväll med älsklingen.

För att vi alltid kommer finnas kvar

Nu har jag precis pratat i telefon med Amanda och bestämt att vi ska dejta, både imorgon och på måndag. Jag känner mig sjukt jävla lycklig, för Amanda är det bästa som jag har, för oavsett vad som sker så vet jag att Amanda kommer alltid finnas kvar. Det finns så mycket jag och Amanda upplevt tillsammans, så mycket som vi delat och även om vi inte längre ses som förut så är det fortfarande vi. Det kommer alltid att vara så.

You're simply the best, better than all the rest.


image229




Du hade tid

Det är så himla mysigt med ny dator. Just precis nu sitter jag och laddar ned musik och det är liksom roligt. På gamla datorn var det mest bara jobbigt att ladda ned musik. Det kan visserligen bero på att det var alldeles för mycket musik på den så att man aldrig lyckades hitta det man ville höra. Den här datorn ska enbart fyllas med bra musik. Det innebär att min käre storebror inte ska få ladda ned å mycket som en endaste låt, för han saknar verkligen musiksmak.

Idag finns det inte många som är lika lyckliga som jag, det är min dag idag. För en gångsskull typ.


Jag kommer aldrig att förstå

Maybe I'm Amazed At The Way You Love Me All The Time
Maybe I'm Afraid Of The Way I Love You
Maybe I'm Amazed At The Way You Pulled Me Out Of Time
And Hung Me On A Line
Maybe I'm Amazed At The Way I Really Need You

Maybe I'm A Girl And Maybe I'm A Lonely Girl
Who's In The Middle Of Something
That She Doesn't Really Understand

Maybe I'm A Girl And Maybe You're The Only Man
Who Could Ever Help Me
Baby Won't You Help Me Understand




image221


Jag kommer nog aldrig att förstå vad jag gjort för att förtjäna all din kärlek.

Twister

Igår fick jag för första gången se ett avsnitt av programmet Sverige Campar och det visade sig blir riktigt roligt. De hade filmat lite från midsommarfirandet på Orsa camping och givetvis var det fullt av glada och fulla människor där. Dock var det en person som var betydligt fullare än alla andra, nämligen en viss Håkan Kristoffersson. Han stod och vinglade och sluddrade och pratade om hur detta var hans första lediga midsommar på 15 år. Han arbetade nämligen som trubadur och hade dessutom gjort en egen cd skiva som han med glädje skänkte till campingvaktmästaren. Det roliga i allt detta är att Håkan Kristoffersson var vår trubadur i Bjurs, hela vintern -06. Han var inte speciellt bra och han delade ut sin cd-skiva till höger och vänster, bara min familj satt väl med tre-fyra stycken av hans skivor. På hela skivan fanns det en låt som var värd att lyssna på, "cabba ner", den var inte direkt bra, men väldigt rolig. Small world.

By the way så är detta mitt tvåhundrade inlägg. Fan vad mycket skit jag skrivit här, undra vart man får allt ifrån egentligen. 

Sluta drömma om det ljuva livet

Idag har jag återigen promenerat hem från bussen. Idag hade jag i alla fall vädret på min sida, solen sken oavbrutet hela vägen hem. Har precis tryckt i mig tre knäckemackor, väldigt smaskigt och nu sitter jag som alltid och tittar på några gamla avsnitt OC. Nu återstår det bara en ynka dag till påsklovet börjar och jag tror inte att det finns någon som är lika glad över det som jag är. Känner mig sjukt omotiverad till att gå till skolan imorgon, men vafasen, det ska nog funka.

Idag är det den 19e, vilket innebär att jag och Tobbe firar yttrligare en månadsdag tillsammans. Eller egentligen firar vi dem inte längre, jag tycker att det räcker med att lägga lite extra fokus på varje halvår och helår tillsammans, så i maj då vi firar två och ett halvt år tillsammans, då kanske det blir till att "fira" lite. Men det är sjukt vad tiden rinner iväg, 28 månader låter helt sjukt.

image220

En sen kväll vid Malmen  -  Sommaren 2006

Love of my life

Nä, nu tänker jag nog ge upp datorn för idag. Ska nog kila upp på övervåningen och städa lite, eller i alla fall ta hand om disken. Sen kanske jag skulle passa på att bädda rent i sängen. Nu när Tobbe tvättat får de gamla sängkläderna faktiskt plats i tvättkorgen, hallelujah! Har nog aldrig sett någon tvätta så mycket som han gjorde efter mitt lilla utbrott i fredags. Men nu är en av hans tvättkorgar i alla fall tom och jag är sjukt tacksam.

I'll be there

Hittade dessa på Brandos.se och jag kan för allt i världen inte bestämma mig för om de är häftiga eller bara fruktansvärt fula. Jag är sjukt kluven gällande dessa skor, gillar att de är så färgglada, men modellen är så klumpig.

image219

You probably think this song is about you

Två fynd från Ellos.se. Jag älskar vitt och jag älskar rutigt, fast trots det känns ingen av klänningarna riktigt rätt ändå.


image216image218

249:-                                                                           299:-

You're so vain

Idag blev det ingen skola för min del. Lyckades försova mig, lite medvetet kanske men i alla fall. Tobbe ringde och väkte mig klockan halv åtta, han hade tydligen på känn att jag inte skulle klara av att vakna på egen hand. Tyvärr ringde han för sent, sisådär 20 minuter innan bussen skulle gå, så jag skulle missa den i vilket fall som helst. Spenderade hela morgonen i sängen där jag läste ut en bok som jag lånade på biblioteket igår. Boken började  bra men blev tråkigt nog bara sämre och sämre. Förutom att läsa boken har jag hittils hunnit med att se två avsnitt Desperate Housewives, äta frukost samt småprata lite med Tobbes mamma.

För tillfället roar jag mig med att leta fina vårkläder på internet. Har lyckats hitta ett par klänningar som föll mig i smaken, men ingen som jag blev sådär direkt förälskad i.

image215
Den här är inte speciellt vårig, inte på det sättet jag vill. Men den är riktigt snygg, rosetten gör verkligen allt.

Vafan är grejen?

Okey, vafan är grejen med att det är snö ute? Hela jäkla vintern har jag gått och bett om snö, längtat och önskat men utan något direkt resultat. Men nu, nu när jag börjat acceptera och till och med se fram emot att våren är på inngång, då jävlar ska marken täckas av vitt slask. Igår när jag promenerade de där 4-5 kilometrarna hem från bussen plockade jag min första tussilago för i år, inte fasen kunde jag tro att jag skulle vakna upp idag och mötas av ett snötäckt landskap. F U C K.

Så mycket man vill

Saker jag vill hinna med under det kommande påsklovet:

* Träffa Angie - Ses allt för sällan
* Träffa Bettan - Blir inget Bjurs för min del, så jag vill hinna med Bettan på lovet i stället.
* Träffa Amanda & Cassandra - Är i stort behov
* Festa - Party sitter aldrig fel
* Klippa håret - Mina stackars toppar behöver verkligen tas om hand
* Se massvis med bra film - Man kan aldrig se för många bra filmer
* Baka en "påsktårta" - Jag är inte så förtjust i tårta, men att baka dem är kalaskul

Ge fan i bilen

Det finns en sak jag stör mig på, dag ut och dag in och det är alla dessa männikskor som envisas med att ta bilen överallt, trots att de har möjlighet att åka kommunalt. Alltså vadfan är grejen med alla dessa sjukt lata och bekväma människor som inte orkar ta den där tiominuters promenaden till busshållplatsen? Visst, jag erkänner att jag åker bil så fort jag ska någonstans, men jag har orsak till det. För det första har jag 5 kilometers promenad till närmaste busshållplats och som att inte detta vore nog går bussen max tio gånger per dygn. På sommaren försöker jag faktiskt ta mig dit jag vill utan bil, för jag är en jävel på att både cykla och gå. Men alltså, alla ni människor som bor nära buss och tunnelbana men ändå väljer bilen, skärp er för fan. Ni är pinsamma. Dessutom, det minsta vi kan göra för vår stackars miljö är väl för fan att åka kommunalt om vi har möjlighet.

I'll walk with you

Nu är måndagen avklarad vilket innebär att det bara är tre skoldagar kvar till lov, känns bra. Denna dag har varit lagom givande. Kom till skolan strax innan nio och insåg att jag skulle påbörja mitt nya individuella val, Svenska C. Dessvärre visade det sig att jag inte hade den blekaste aning om i vilken sal jag skulle hålla till, jag hade inte ens koll på vilken korridor. Efter att ha frågat syon vart jag skulle ta vägen travade jag iväg till teknikkorridoren för att leta efter klassrum H107. Jag lyckades hitta alla klassrum utom H107, för det var självklart så att det var det enda klassrummet som saknade skylt. Tio minuter sen och förvirrad som sjutton klev jag in i klassrummet. Läraren var en man i 50-60 års åldern som hette Morgan, fast jag trodde dock att han hette Boris. Nåväl, efter en två timmar lång svenska lektion var min skoldag slut.

Jag tog 12.25 bussen hem och fick i och med det gå de 4-5 kilometrarna hem från bussen. I regn och snö. Nu sitter jag nedsjunken i soffan och tittar på gamla OC-avsnitt. Funderar lite smått på att snygga till mina stackars naglar, fast tyvärr har jag aldrig tyckt att nagelfix är speciellt roligt.

And you're so sweet

Nu har jag kommit hem från Tallinkryssningen. Är på tok för trött för att skriva om allt som hände, så i stället nöjer jag mig med att säga att det var en riktigt trevlig, rolig och överaskande resa. Det var superkul att åka iväg, men tusan vad skönt det är att vara hemma igen.

Jag har fixat och trixat med nya datorn och det känns verkligen kalas med en fullt fungerande dator. Sitter och lyssnar på min nyaste favoritlåt, nämligen Sibels låt från melodifestivalen. Den är så vacker.


Hallelujah

Tallin idag, sen ny dator när jag kommer hem. YES!

Hallelujah

Ibland är livet bra jävla sugigt. Jag slutade skolan för en eller två timmar sen, har ingen riktig koll eftersom vi inte gjorde något på lektionen. Men trots detta sitter jag såklart kvar i skolan för jag kommer såklart inte hem på något sätt. Alltså ibland ställer jag mig frågan vad som är grejen med att ha ett underbart schema när jag ändå inte kan njuta av det. Men, men ska man bo på landet så får man väl ta dessa smällar ibland, det är ju trots allt väldigt värt det.

När jag väl kommer hem i eftermiddag ska jag leta reda på en väska och lite kläder så att jag kan packa till morgondagens Tallinresa. Måste dessutom komma ihåg att ladda batterierna till kameran så att jag är beredd om något foto-moment skulle dyka upp.

Längtar efter vårvärme så att jag kan använda min nya, grymt snygga klänning. Brun med vita pricka á la 50-tal.

Swing

Imorgon bär det då av till Tallin med alla Hp3or, hell yeah!

Twist

Eftersom min dator hemma har sagt tack och adjö har jag inte längre möjlighet att blogga närhelst jag vill. Nu sitter jag i skolan och har en stund över, så jag passar på att kladda ner vad som hänt de senaste dagarna.

I fredags kom jag hem strax efter halv två. Jag slog mig då ned på fartutrappen tillsammans med mamma och avnjöt en kopp te. Efter en stund kom Tobbe och gjorde oss sällskap. Klockan tickade på och vid femtiden var det dags för mig att åka till Norrtälje för att jobba. Kvällens spenderades på Teatern och jag klev in genom  dörren till Stoffes lägenhet strax efter klockan två.

På lördagen vaknade jag och Tobbe av att klockan ringde 08.15. Jag var galet trött och var sjukt otaggad på att kliva ur sängen. Efter mycket gnäll från min sida tog jag mig tillslut ur sängen och in i duschen. Vid 10.20 klev vi på bussen in mot Stockholm. Vi mötte upp Carro, Niklas, Malin, Ying och födelsedagsbarnet Angie och tågade sedan vidare mot stället där vi skulle dansa pole dance. Det var sjukt svårt och jobbigt och jag kände mig som dunderklumpen då jag försökte svinga mig runt stången. När vår intensiva pole dance timme var över var det dags för mig att bege mig tillbaks till Norrtälje för att jobba igen. Jag sade hejdå till allihop och hoppade på bussen. Kvällen på Teatern blev rätt intressant, det hände en del saker som förgyllde hela kvällen. Vid klockan 04.30 trillade jag åter in i Stoffes lägenhet för att få sova.

På söndagen vaknade jag strax efter klockan två på eftermiddagen, helt sinnesjukt. Jag brukar aldrig, och då menar jag a l d r i g, sova längre än till elva. Hur som helst masade jag mig upp ur sängen och slog mig ned framför tvn för att se några avsnitt OC. Efter någon timme kom pappa och hämtade mig och då var det dags för pizza. Jag njöt av varje tugga av min Hawaii samtidigt som jag läste Aftonbladet och Expressen, hade dock lite ångest över att helgen var så gott som över. När det blivit kväller kom Tobbe hem till mig efter sin vilda kväll i stan. Vi pratade om hur våra respektiva kvällar varit sedan åkte vi hem till honom där jag passade på att se reprisen av andra chansen (melodifestivalen).  

Aktuellt

Vad jag vill

Jag vill :

* Äta middag
* Ha vackert väder när vi åker till Tallin
* Köpa de röda pumpsen
* Och de rosa pumpsen 
* Toppa håret
* Och färga håret
* Duscha
* Festa till det riktigt jävla ordentligt
* Köpa en vit handväska
* Träffa Amanda och Cassandra
* Få min dator att fungera normalt


... Men man vill ju så jävla mycket jämt.


Im a psycho

Jag såg precis in bild på en person jag känner och min första tanke var "Jag skulle vilja gnaga av ditt huvud". När jag tänkte den tanken slog det mig att jag tänker så väldigt ofta, både om personer och saker i min omgivning. Jag kan få syn på någon eller något och tänka i mitt stilla sinne att jag skulle vilja se den saken trasig eller människan förstörd. Dessa tankar gör att jag faktiskt blir lite rädd för mig själv, vad är jag för ond människa egentligen? Den rimligaste orsaken till mina störda tankar måste ta mig sjutton vara udertryckta aggresssioner.

Only you

Nu har det gått ett par dagar sedan jag bloggade senast och det beror dels på att jag inte haft så mycket vettigt att skriva och dels för att datorn hemma hos mig håller på att klappa ihop totalt. Nu sitter jag hemma hos Tobbe, han har inte kommit hem från jobbet ännu så jag passar på att skriva några rader. Känns jäkligt skönt med en dator som faktiskt fungerar som den ska, det är jag nämligen inte speciellt bortskämd med.

De senaste dagarna har det inte hänt speciellt mycket vettigt. Jag har varit i skolan, kommit hem och spelat Backpacker och myst med Tobbe. I morgon är det äntligen fredag vilket innebär en oerhört kort skoldag, sedan hem en sväng och frammåt kvällen blir det jobba som gäller. Schemat för lördagen ser ut som så att jag ska in till stan för att fira Angie som fyller 20 år, därefter blir det direkt till Norrtälje för att jobba även lördagkvällen + natten. Känns lite småsegt att jobba på Angies 20års dag, borde egentligen vara med och fira henne nattenlång, men jag är i ett sådant sjukt behov av pengar att jag inte har så mycket val. Har börjat tröttna på att Tobbe försörjer mig, känns så taskigt.

Vad är grejen?

Vafan är grejen med mig och tvn? Jag börjar tro att tvn hatar mig, det är nämligen som så att varje gång jag verkligen, verkligen vill se ett program så upphör kanalerna att fungera. Jag har länge sett fram emot att få se det nya programmet "Sverig Campar" men när jag slår över från Canal plus till tvy plus slutar bilden tt fungera. Helt plötsligt har all kanalstyrka försvunnit, på sisådär en sekund. Det blir ta mig fan alltid så här då jag verkligen vill se ett program. Inget campingprogram för mig alltså.


Hallelujah

Underbara, fantastiska tisdag! Jag vaknade strax efter nio, hade då legat och hängt i en mardröm ett par timmar. Nu sitter jag i soffan och tittar på gamla OC avsnitt, har dessutom installerat det nya modemet pappa kom hem med, något trådlöst usb från 3. Jag blir lika stolt varje gång jag lyckas göra någonting rätt med datorn, jag har aldrig varit något tekniskt geni direkt. Nej, nu känner jag att det är dags för att tönta sig med lite Backpacker igen, sjutton vad beroendeframkallande det är.

Tack Roden för denna fantastiska resursdag. Och tack du "där uppe" för det fina vädret.

Söt som socker fast honung är sötare

Nu har jag fördrivit så gott som hela eftermiddagen framför datorn, har i princip bara dräggat runt på internet utan att ha gjort något speciellt meningsfullt. Men det känns tyvärr som att jag vill fortsätta sitta här ytterliggare en stund, men nu tänker jag byta internet mot det halvtunderhållande filmen Backpacker 3. Inga vuxenpoäng för min del inte.

I touch you once

Imorgon är jag ledig från skolan och det känns sjuk jävla skönt. Jag vet att det precis varit sportlov och att jag borde fått lite ny energi, men jag är verkligen nere i en riktig svacka nu. Vet inte om det beror på att jag fortfarande är knäck över Molles plötsliga bortgång eller om det faktiskt är som så att jag tröttnat på vintermörkret. Jag försöker motivera mig själv genom att räkna ner till de saker jag faktiskt ser fram emot, men det lyckas inte. Det känns som att jag är en hamster som springer runt i ett litet hjul hela dagarna, jag kommer liksom ingenvart med någonstans. Synd att jag inte längre har sjukt utstickande tänder, då hade jag till och med sett ut som en hamster.

Man kan bli upprörd för mindre

I lördags läste jag en artkel i aftonbladet som handlade om 13 åriga flickor som går på discon och dansar iklädda små hotpants, bh och bunnyöron. Alltså ursäkta mig men vart fan är världen på väg någonstans?  När reportern frågade flickorna varför de valde att klä sig på det viset svarade de att de tyckte att det var fint plus att killarna gillade det och man gick ju faktiskt dit för att få "strula". Den som lyckas strula med flest personer får högst status. Alltså detta är något av det sjukaste jag hört, saknar dessa flickor självrespekt eller är det bara dumma? Eller är det jag som är omodern som inte förstår att det är fullt normalt att nyblivna tonåringar dansar runt i små hotpants och bunnyöron i hopp om att få "strula" med så många killar som möjligt? Vad kommer härnäst? Nioåringar i kortkort och push-up som dansar som Christina Aguilera i hennes gamla video Dirty?

Det bör även nämnas att föräldrarna till dessa flickor inte har den blekaste aning om att deras flickor klär sig så här på dessa discon eftersom de går hemmifrån i mjukisbyxor.

Let us die young or let us live forever

Min weekend i Bjurs var helt fantastisk. Jag och Tobbe kom iväg någon gång kring klockan sex och bestämde oss efter en kort överläggning att ta vägen genom Rimbo till Uppsala för att sedan ta motorvägen till Gävle. Allting började jättebra fram till det att vi kom till Rimbo, där hamnade vi bakom en riktig vägsnigel som pressade 60 på 70 vägarna och maxade 80 på 90 vägarna, aningen tröttsamt. Denna långsamma bil låg framför oss så gott som hela vägen fram till Uppsala, aldrig förr har det tagit så lång tid att åka från Rimbo till Uppsala. Vi kom fram till Valbo strax innan klockan åtta och stannade till för att få oss en bit mat. Onyttiga som vi är blev det en Donkenmiddag, som vanligt då jag ska till Bjurs. Efter maten åkte vi vidare och nådde slutligen fram till Bjurs vid halv tio tiden. De blev en del tv-tittande innan vi slutligen kröp till sängs.

På fredagen vaknade vi någon gång mellan klockan nio och tio. Det blev en utdragen frukost framför tvn sedan började vi långsamt göra oss i ordning för en dag i backen. Det var en fantastisk fredag, solen sken och temperaturen låg någonstans kring 0 grader. Backarna kunde varit bättre, en hel dags sol gör att snön blir väldigt mjuk och uppkörd, men trots det var dagen ändå hel perfekt. Vid två tiden gick vi hem till husvagnen där pappa väntade på att få tända grillen, hamburgare stod på lunchmenyn. Vi slog oss ned i solen och njöt av den underbara dagen. Efter hamburgarna förflyttade vi oss in i husvagnen för att spela en omgång yatzy, jag vann otippat nog och mamma totaltorskade. Därefter kom Bettan och frågade om jag ville följa med och duscha i det gamla servicehuset och efter en kort överläggning följde jag med. Vi duschade, pratade och sjöng precis som på den gamla goda tiden. När jag kom tillbaks till husvagnen efter duschen var det middagsdags därefter gick jag, Tobbe och Bettan in i servicehuset och drack vin. Vi roade oss med att se på tv, leka charader, prata och dricka en massa vin. Det sista jag minns är att Tobbe väkte mig och sa att vi borde gå hem, då var klockan runt ett på natten.

När i vaknade på lördagen var solen och det vackra vädret borta och istället föll snöflingor ned från himlen. Vi lät inte vädret hindra oss utan begav oss upp i backen för en härlig stunds snowboardåkning. Vi drog på oss några vurpor vardera och när jag lyckats med bedriften att ramla av liften kände vi att det var dags för en paus. Vi slog oss ned på Bäverhyddan där vi avnjöt en varsin bit blåbärspaj samt öl och varm choklad. Efter vår lilla fika hade vi fått ny energi och kände oss redo för ytterliggare en stund i backen. Dessvärre tröttnade jag på att åka efter en kort stund så vi bestämde oss för att gå hem och luncha och läsa tidningen.

Lördagseftermiddagen fördrevs med en liten promenad sedan var det äntligen dags för after ski. Jag, Bettan, Patrik och Tobbe var taggade på lite skönsång och "klapp klapp". Ölen och cidern flödade och den sista halvtimmen av after skin spenderandes skriksjungande och dansandes på stolarna, helt galet med andra ord. När trubaduren tystnat hade jag och Patrik snöbollskrig i en snödriva sedan var det dags att vandra till relaxen för att bada och basta. Det blev ytterliggare några öl och cider innan det var dags att gå hem för att se på Melodifestivaken. Precis innan vi skulle gå från relaxen insåg vi att vi inte hade någonting att dricka hemma i husvagnen, ingenting med alkohol i alla fall. Vi funderade en stund på hur vi skulle lösa problemet och tillslut insåg vi att det bara fanns en lösning. Smuggla ut från relaxen. Vi drog in en ordentlig beställning och smet sedan därifrån. Väl hemma i husvagnen njöt vi av vår middag som vi beställt från Bäverhyddan; ryggbiff med klyftpotatis. Jag njöt av att få se Melodifestivalen, hade sett fram emot att få se Charlotte, Linda och Sibel. Kvällens favoriter blev Charlotte och Sibel, inte så otippat för min del.

På söndagen vaknade jag och kände en otrolig ångest över att lovet var slut. Har nog aldrig varit så extremt otaggad på att gå till skolan som jag var igår och imorse. Hur som helst åt vi frukost och tittade på Vasaloppet, sedan började vi packa ihop våra saker. Vägen hem var vemodig och jag kände inte den minsta glädje över att komma hem.

Jag fick ett par underbara dagar i Bjurs som jag kommer kunna leva på en stund. Känns dock lite surt att vintersäsongen lider mot sitt slut. Kommer antagligen bara hinna åka snowboard en eller två helger till i år. Det positiva är dock att sommaren närmar sig med stormsteg.

image209





image214

SJUKT SNYGG!


Dont go breaking my heart

Insåg precis att jag inte alls börjar 12.50 utan 11.50, en timme mindre att fördriva.

Jag har mina orsaker

Nu är sportlovet tyvärr slut och jag är tillbaks i skolan. Skulle egentligen kunna ligga hemma och sova nu eftersom jag inte har någon lektion förns klockan 12.50, men tyvärr hade jag inte varit klok nog att ta reda på om de nya individuella valen började idag, så jag förutsatte istället att de gjorde det. Jag hade tyvärr fel. Jag som alltså masade mig ur sängen i tron om att min första lektion skulle börja klockan 08.50 blev grundlurad. Av mig själv. Jag har redan nu bestämt mig för att den här dagen suger.


RSS 2.0