Det går bra nu

Idag har varit en relativt seg dag. Klev ur sängen 06.50 imorse, då hade jag snoozat i 50 minuter men lyckades ändå hinna med att se ett halvt avsnitt Desperate Housewives innan jag vandrade iväg till bussen. Väl vid bussen började en gammal man på sisådär 50+ prata med mig och när jag sedan klev på bussen satte han sig på sätet bredvid mitt. Detta resulterade i att gubben pratade med min oavbrutet hela vägen till Norrtälje, dvs i cirkus 40 minuter. Han rackade bland annat ned på det svenska skolsystemet, att vi har obehöriga lärare, dålig diciplin och får betyg så pass sent som i 8an. Jag personligen anser inte att det är riktigt okey att föra sådana konversationer med en främling så tidigt på morgonen.

Väl i skolan fick jag inte överdrivet mycket gjort. Satt och pysslade med lite gamla uppgifter som skulle blivit gjorda för evigheter sedan, men jag tröttnade givetvis väldigt snabbt och begav mig därför ned på stan. Jag handlade två t-shirtar på HM och kände mig därmed väldigt nöjd, så jag påbörjade min vandring mot Flygfyren. På flygfyren slog jag mig ned på deras Café och avnjöt en bit cheescake samtidigt som jag lusläste Aftonbladet. När min ensamfika var avslutat var det dags att börja handla.

Jag kände mig sjukt vuxen då jag farde runt med min vagn bland gångarna och fyllde den med allt ifån sallad till blommor. Tyvärr fick jag också ett kvitto som matchade min vagn - 660 kronor. Hur som helst så var jag färdig lagom till det att Tobbe slutade jobbet, så han kom och hämtade upp mig. I bilen hem avnjöt vi en varsin glass, jag testade Calippos nya och den är ta mig tusan en ny favorit.

Imorgon är det mösspåtagning och Valborg. Hoppas innerligt på fint väder då vi ska grilla på balkongen. Nu ska jag bege mig upp för att kolla hur det går för Tobbe och Niklas. De testar tydligen något nytt spel, GTA 4 tror jag bestämt. Detta innebär att jag med stor sannolikhet kommer få gå och lägga mig ensam ikväll eftersom grabbarna lär sitta uppe halva natten och spela.

It's a beautiful day

Nu har jag tagit mig igenom måndagen.
När jag vaknade imorse kände jag mig relativt utvilad och det var ovanligt lätt att kliva ur sängen. Jag fick syn på ett sms från Tobbe där han bad mig att leta efter hans plånbok som var på vift, så jag hade därmed ett extra morgonprojekt. På bussen till skolan satt några jobbiga tjejer och spelade musik på sina mobiler. Somliga har tydligen inte förstått funktionen av hörlurar. Väl i skolan visade det sig vara nationellt prov i Engelska B. Jag skrev ett par sidor, men allting blev bara skit. Jag måste erkänna att det var riktigt länge sedan ett pov gick så dåligt som det här. Det är i alla fall så det känns. Men jag är inte den som bryr mig sådär överdrivet mycket, livet rasar inte samman på grund utav ett misslyckat prov.

Strax efter elva bestämde jag mig för att ta en sväng ned på stan. Jag kikade på lite olika spel i leksaksbutiken och avverkade sedan alla Norrtälje klädbutiker. Sjukt nog hittade jag inte ett endaste plagg som jag ville ha. Såvida man inte räknar med underkläder, jag hittade ett flertal set som jag skulle kunna tänka mig.

Jag tog 12.30 bussen hem vilket resulterade i att jag fick promenera de 5 kilometrarna hem. Det var en uppfriskade promenad och jag njöt av alla vitsippor och andra blommor som omgav mig. Tyvärr fick jag skavår lite här och var på fötterna eftersom det var första gången för i år som jag använde mina röda ballerinor.

Planerna för kvällen är att städa färdigt övervåningen hos Tobbe medan han snickrar vidare på balkongräcket. Därefter ska jag försöka ta mig i kragen och plugga lite. Sen ska man väl lyckas klämma in en film, en kopp te och lite mys.

Imorgon blir det till att handla mat inför Valborg. Jag ska återigen försöka mig på att göra potatisgratäng. Den senaste gratängen jag gjorde, var den första i mitt liv, och den blev förvånandsvärt god. Bortsett att jag missade vitlöken och råkade överdosera med vitpeppar. Måste även fundera ut en passande efterrätt, men jag har några idéer så det ska nog inte bli allt för svårt.

Nästa vecka ska jag äntligen klippa håret, det är sannerligen i behov av det. Nästa tisdag är dagen då jag tar farväl av mina slitna toppar, samma dag som jag blir ett år äldre.



Idag är en sån dag då jag är lycklig.

image311

Man måste ha humor


Jag och Tobbe vid Largen i fredags - Ett vackert par är vad vi är.




Lammet som jag var mamma åt under lördagen. En riktig liten snuttebebis.





Avslutningsvis två bilder på mig själv som visar upp mina bästa sidor.

image310image309


Sluta drömma om det ljuva livet

Nu har det visat sig att jag inte alls kommer komma hem ikväll, utan jag och Tobbe blir kvar hemma hos honom. Det var visserligen jag som bestämde att vi skulle stanna här eftersom att jag höll på med storstädning och inte ville avbryta den. Hur som helst kan jag då passa på att ge en liten sumering av helgen.

Fredag: Hela fredagen spenderade jag ute på min altan i solen. Jag läste ut en hel bok och när jag väl gick in och fick syn på mig själv i spegel såg jag till min stora förvåning att jag var knallröd om hela armarna, axlarna, pannan och näsan. Jag insåg då att det var dags att hitta på någon ny aktivitet, och turligt nog kom pappa hem precis då så jag passade på att hålla honom sällskap nere vid båten.

Tobbe kom hem till mig strax innan klockan fyra. Då hade han varit och klippt sig samt handlat målarfärg. Vi begav oss genast hem till honom för att ta tag i helgens projekt, nämligen bygga balkongräcke. Så fort vi kom hem till honom bör jag om till skrotkläder och sedan var det bara till att börja måla alla brädor. Jag lyckades stänka färg i Tobbes mun och lyckades även med att färga ned mina solglasögon. Efter några timmar hade jag tröttnat på att måla och smet därför in. När Tobbe slutligen var färdig, sisådär kring klockan åtta, bestämde vi oss för att gå ned till Largen för att mysa lite. Vi slog oss ned på bryggan och pratade, fotade och rökte. När man tittade på fotona på oss såg man varför vi passar så bra ihop. Vi ser ta mig tusan aldrig riktigt kloka ut. Efter en timme vid Largen började vi vandra hemmåt.

Väl hemma slog vi oss ned framför tvn för att titta på film. Kvällens rulle var Beck - Advokaten, som tyvärr visade sig vara relativt tråkig. När filmen var slut kröp vi till sängs och jag somnade med ett leende på läpparna då jag visste att jag äntligen skulle få en sovmorgon tillsammans med min älskling. Första gången på 2 veckor som vi fick vakna tillsammans, i veckorna har han alltid åkt till jobbet innan jag ens klivit ur sängen.


Lördag: När vi vaknade på lördagen var vi väldigt sugna på att hitta på någonting, åka och fika eller spendera dagen på en uteservering. Tyvärr visade det sig att våra planer skulle grusas rätt ordentligt. Så fort vi kom ned i köket fick vi syn på ett litet knyte som låg på hundens madrass. Jag trodde vid första anblicken att det var en kanin men det visade sig att det var ett lamm. Lammet hade blivit nedtrampat av de andra och var på tok för svag för att klara sig ute bland de andra. Tobbes föräldrar skulle bort på dop så jag och Tobbe fick därför till uppgift att ta hand om det lilla lammet.

Jag åtog mig uppgiften att mata lammet medans Tobbe fortsatte med projekt "bygga räcke". Lammet och jag kom fint överens och vi tittade på Desperate Housewives tillsammans. Frammåt eftermiddagen var jag och Tobbe tvugna att åka hem till mig en snabbis, men eftersom vi inte kunde lämna lammet ensamt så fick vi helt enkelt lov att ta med det. Vi bäddade ned det i en korg som jag sedan bar runt på. Mamma och pappa blev stormförtjusta i det lilla lammet.

När vi väl var tillbaks hemma hos Tobbe blev det mer fixande med räcket och efter middagen tog Tobbe en snabbdusch sedan var det dags att titta på Körslaget. Det var det första avsnittet som jag såg och jag måste säga att jag inte tycker att det var speciellt bra. Efter Körslaget tittade vi på en film sedan kröp vi till sängs.


Söndag: Idag har Tobbe fortsatt med balkong räcket och jag har påbörjat storstädning. Jag har än så länge avverkat badrummet, nu är det kliniskt rent. Dessutom har jag gett mig på köket och vardagsrummet, men inte avslutat det. Just nu sitter jag och försöker knåpa färdigt en uppgift i Svenska C, det går relativt bra.

Det är så enkelt

Okey, nu är det söndag och jag sitter hemma hos Tobbe och pluggar. Har lyckats knåpa ihop en av tre uppgifter i Svenska C, så jag gör sakta men säkert framsteg. Tobbe håller på att snickra ihop ett balkongräcke, jag är så klumpig och okunnig så jag deltar inte så mycket i det projektet.

Helgen har varit väldigt mysig, men mer om det skrivs senare ikväll då jag kommer hem till mig. En liten notis är dock att jag varit väldigt röd om såväl näsa som armar hela helgen efter mitt intensiv solande på altanen i fredags.

Det är så jag tycker

Nu har det gått ett par dagar sedan jag skrev någonting här, så jag uppdaterar lite kort om det som är någorlunda värt att nämnas.

Tisdag: Dagens spenderades hemma eftersom jag fortfarande var lite sjuk. Efter midsagen åkte jag och Tobbe hem till honom och besämde oss då för att ha en liten mys picknick nere vid Largen. Vi slog en pling till Niklas för att kolla om han ville göra oss sällskap och det ville han. Väl nere vid Largen gick pojkarna loss ordentligt, de klättrade i träd, kastade macka, gjorde en brasa, välte träd och en massa andra konstigheter. Jag själv nöjde mig med att tugga på en muffins och dricka te. När solen gått ned började vi vandra hemmåt och vi roade oss med att sparka fotboll med niklas tomma snusdosa.




Onsdag: På tisdagkvällen hade jag fått reda på av Niklas att det tydligen var nationellt prov i Svenska på onsdagen, så jag masade mig in till skolan och spenderade ett par timmar med att skriva lite om media och paparazzis och liknanade. När jag var färdig med det vandrade jag ned på stan och småhandlade lite. När jag var färdig hade jag köpt: 2 nagellack, en tvål, en eyeliner, ett läppglans, ett solpuder, hårfärg samt en saltvatten spray till håret. Jag var väldigt nöjd då jag hoppade på 14.30 bussen med mina små påsar. Tobbe jobbade över och kom hem kring klockan halv sju, så då var det genast dags för middag. Efter maten blev det en gemensam dusch som  följdes av lite mys och prat. När klockan v ar åtta var det dags för mitt favoritprogram "Rent hus". När programmet var slut hade jag en fruktansvärd huvudvärk och kröp till sängs.

Torsdag: Jag vaknade av att mitt alarm skrålade vi klockan 06.00. Jag var dödstrött och kände mig krasslig men var ändå så illa tvungen att masa mig in till skolan eftersom det var sista dagen att göra den muntliga delen av nationella provet. Hur som helst så när jag väl kom in till Norrtälje var det dags för stadsvandring. Vi som går turism skulle guida ettorna i Norrtälje och prata om saker man bör veta. Jag lyckades efter mycket om och men ta mig upp till Södra Bergen iförd klackskor, en sann bedrift. När rundturen var slut gick vi upp till Roden och jag började spåna på mitt pm. Jag knåpade ihop någonting som jag hoppades skulle funka och därefter var det dags för talet. Jag körde som vanligt totalt improviserat och malde på om allt och ingenting, men lyckligtvis hade Sara smygkollat på lärarens anteckningar och hon var nästan 100% säker på att det stod MVG vid mitt namn. Ibland har man flyt må jag säga. På kvällen skulle vi ha öppet hus på Roden, men turligt nog för mig har jag inga bussar att ta hem, så jag smet vid 18.30 för att hinna med den sista 620an som går 18.40. Ibland är det tur att man har usla kommunikationer.

Fredag: Idag är jag ledig från skolan och det är så jävla skönt. Sitter och tittar på Bridget Jones, hon är ta mig tusan en underbar kvinna. Har planer på att gå ner och kolla hur cykeln mår efter vintern och om den mår bra ska jag banne mig ut på en sväng. Ikväll ska jag och TGobbe umgås med varandra och bara mysa. Det var flera veckor sedan vi bara hade en riktig myshelg. Förra helgen jobbade jag, helgen innan hade vi Angie på besök, helgen där innan jobbade jag och ja längre tillbaks än så minns jag inte.

Im walkning on sunshine

Jag tog mig nyss en titt i spegeln och fick till min stora förvåning se att mina armar har antagit en rödlätt ton. Jag har alltså blivit solbränd. Visserligen har jag sutit ute i solen i säkert fyra timmar idag, men jag är inte så smart så att jag förstår att man faktiskt kan bli solbränd redan på våren. Detta faktum glädjer mig enormt eftersom jag överlag har väldigt lätt för att bli brun, så hoppas fan att det fina vädret håller i sig för då ska jag skaffa mig en fin basbränna. Som jag skrivit förut är jag solarierädd så jag har bara två alternativ, antingen bli brun av solen eller köra på brun utan sol, men det ger ofta ett mer oranget resultat vilket jag inte är så förtjust i. Fast det är givetvis bättre att vara lite orange än kritvit. Tror jag i alla fall.

Det finns inga moln på min himmel

Okey, det här dagen har varit helt underbar än så länge. Jag vaknade imorse och kände mig fortfarande sjuk, så jag bestämde mig för att klicka bort alarmet och sova vidare. Jag klev ur sängen strax innan tio och slog mig då ned framför tvn. Jag avnjöt min frukost som bestod av två hårdmackor med ost samt en kopp te. Jag ägnade en stund åt att plugga och fixade även lite på mitt projektarbete. Ju mer klockan blev desto mindre sjuk kände jag mig, så frammåt klockan ett gick jag och hämtade posten. Till min stora glädje visade det sig att min första beställning från Haléns hade kommit. Dessutom fick jag mitt löpnebesked, två fattiga dagar till sen så är den 25e äntligen kommen.

Från klockan ett har jag suttit ute på altanen och gått igenom all post, löst några korsord och dessutom läst både Aftonbladet och Expressen. Mitt humör är på topp och jag känner mig nästan frisk, bortsett att halsen är svullen, men det är den typ alltid. Nu har älskling slutat jobbet och är förhoppningsvis på väg hit. Ikväll beger vi oss hem till honom och jag tänker därför insistera på att vi ska ta en promenad ner till Largen.

Idag är jag lycklig!

Notes about freedom

Nu har jag kurerat mig själv med oräknerliga koppar te med honung men inte fasen blir det bättre för det. Halsen är fortfarande supersvullen och jag känner mig mer och mer febrig för varje minut som går. Men trots detta är jag på ett ganska bra humör, våren får mig att se ljusare på saker och ting. Känns som att sommaren närmar sig med stormsteg och jag längtar något enormt. Om bara en och en halv vecka kliver vi in i maj månad, helt sjukt. Måste fundera ut en aktivitet till Valborg. Jag sa att Tobbe, Niklas och Carro skulle fundera ut någonting i lördags, men jag tror inte riktigt att de lyssnade på mig. Efter Valborg stundar min födelsedag och därefter min och Tobbes två och ett halvt årsdag.

Blå, blå känslor

Om helgen som passerat finns inte mycket att skriva. Nätterna har gått åt till att jobba och dagarna till att vara trött. Men igår var söndagen äntligen kommen och jag kunde åka hem. Jag spenderade hela förmiddagen i soffan och hela eftermiddagen i en solstol på altanen. Någon gång kring klockan tre kom Tobbe hem till mig, vi gjorde te och slog oss ned i soffan tillsammans. Vi tittade på några avsnitt av "De tre vännerna och Jerry", men Tobbe blev rastlös och ville ut på en promenad. Vi gick ned till båtbryggan och Tobbe roade sig med att leka forsränning med en barkbåt. När vi kom tillbaks från vår lilla promenad var det dags för mat. Pappa stod och grillade hemburgare och det doftade sjukt somrigt. Vi satt på uteplatsen och åt, fast tyvärr var solen bakom träden så det var inte överdrivet varmt. Men mysigt ändå. Efter maten hoppade jag in i duschen, därefter blev det tv för hela slanten. Klockan åtta var höjdpunkten kommen, säsongsavslutningen av "Eric och Mackan - Hela och rena". Strax efter klockan tio kröp jag och Tobbe till sängs.



Idag är jag hemma från skolan. Är riktigt dunderförkyld och känner mig febrig. Har druckit en kopp te med honung i, jag som inte ens tycker om honung. Men det sägs att det ska hjälpa mot halsont så jag anser att det var värt ett försökt. Jag ska försöka samla tillräckligt med kraft för att orka plugga lite idag, men man vet ju aldrig hur det kommer gå. Idag får jag och Tobbe hem en ny film från den underbara sidan Lovefilm.se, så vi vet i alla fall vad vi ska göra ikväll. Som en sista slutkläm kan jag nämna att avsnitt tolv av Desperate Housewives finns att ladda ner nu. Lycka.


image295

Vi är verkligen ett oerhört vackert par.

Ljuvlig fredag

Nu är jag redo att bege mig ned på stan. Jag är nu både klädd och sminkad, bär mina vita jeans dagen till ära. En hel del moln har börjat dra in, men jag låter mig inte påverkas av det. Så länge solen skymtas med jämna mellanrum så är jag på gott humör. Nu ska jag stänga av tvn, svepa in mig i min sjal och sedan styr jag mina steg ned mot stan.

Livet från den ljusa sidan

Sedan mitt senaste inlägg har jag hunnit med att ta en någorlunda uppfriskande dusch, ätit ett äpple och smörjt in mitt uttorkade ansikte. Jag känner mig pigg och glad och längtar efter att ge mig ut i solen. Det jag har kvar att göra innan jag promenerar ner på stan är att sminka mig, klä på mig och städa upp lite. Jag har märkligt nog lyckats sprida ut min saker överallt i den här lilla lägenheten.

Känns väldigt märkligt att det är fredag idag, jag var helt inne på att det var det igår så jag är uppenbarligen helt fel i tiden. Jag längtar innerligt till nästa helg, dels för att jag är ledig då och dels för att om en vecka är det löning. Snart behöver jag inte vara fattig som en liten kyrkråtta längre. Och snart får jag hem mina kläder från Haléns. Just nu ser jag livet från den ljusa sidan.
 

image288

Snart är sommaren här igen.

I still believe

Idag är det då alltså fredag och jag är ledig från skolan. Sitter nedjsunken i storebrors soffa och försöker vakna ordenltigt. Kom hem från jobbet starx efter klockan tolv inatt, så det var skön att det inte blev en sån sen afton. Jag klev ur sängen för drygt en halvtimme sen och försöker nu samla tillräckligt med kraft för att orka masa mig in i duschen. Funderar även på att promenera upp till Flygfyren och handla frukost. Min käre storerbror har den tommaste kylen man kan tänka sig, finns verkligen ingenting i frukostväg här. Visserligen beror det på att han aldrig äter frukost hemma, utan gör det på sin firma. Men på helgerna då han är ledig, vad fasen gör han då?

Vid klockan ett ska jag promenera ned på stan för att möta upp Tobbe. Vi ska ta en fika och umgås lite, eftersom vi är så pinsamt beroeende av varandra så att vi inte ens klarar oss ynka tre dagar på egen hand. Hur som helst hoppas jag på att det fina vädret håller i sig så att vi kan sitta på någon uteservering. Hade även tänkt att möta upp pappa i Norrtälje i eftermiddag för at införskaffa en ny mobiltelefon, men som det ser ut nu har han inte tid med mig. Jag får väl leva med gamle skruttelefonen ett tag till antar jag.

This shoes are made for walking

Igår köpte jag ett par vita lackpumps och är därför väldigt nöjd. Skor och underkläder är mina två passioner. Visst är det roligt att handla kläder och smink, men jag får aldrig samma känsla av en tröja som av ett par skor. Vår och sommarskor är helt underbart, så många olika modeller och färger och material. Jag drömmer om ett par rosa pumps från Vagabond, men tyvärr är jag en fattig tös som inte har råd att punga ut med 650 spänn för ett par skor. Men snart är det löning så vi får väl se om jag gör slag i saken då. Fram till dess får jag nöja mig med de skor jag redan äger.

The best is yet to come

Imorse när jag vaknade kände jag mig sjukt, så efter en kort överlägging med mig själv bestämde jag mig för att stanna hemma från skolan. Jag sov fram till klockan tio, då masade jag mig ur sängen och slog mig ned i soffan där jag avnjöt min frukost framför ett avsnitt av Beverly Hills. Jag degade bort ett par timmar framför tvn där jag dessutom insåg att jag inte alls var speciellt sjuk, bara lite krasslig i halsen. När klockan var ett började jag promenera mot bussen, jag var nämligen tvungen att åka hem till mig, (Befann mig alltså hemma hos Tobbe). Vädret var helt underbart och det solen värmde ordentligt.

Nu är jag hemma hos mig och ska packa ihop saker till helgen eftersom jag skla spendera den hos storebror i Norrtälje. Klockan halv sju ikväll ska jag jobba, så fram till dess har jag tänkt att bara ta det lugnt. På fredag och lördag ska jag också jobba, men eftersom jag bara jobbar kväll och natt kommer jag förhoppningsvis kunna njuta av det vackra vädret som meterologerna förutspått till helgen. Imorgon ska jag möta upp pappa för att förhoppningsvis skaffa ny mobil och därefter ska jag och Tobbe ta en fika. Det här är första gången på evigheter som jag ska sova ensam tre nätter i rad, kommer kännas jäkligt konstigt, men jag tror det är ganska nyttigt ändå.

Om 19 dagar fyller jag 19 år. Ingen spännande ålder att fylla, men det är alltid kul att fira lite ändå. Plus att det återstår då bara ett år tills jag äntligen blir 20 och det är ju roligt.

Du är en sån

Just precis i detta nu sitter jag i skolan och har lunchrast. Har varit och ätit en fiskburgare, inte jättegott, men helt klart godkänt som skollunch. Om lite drygt en timme börjar min nästa och för dagen sista lektion, religion. Jag känner mig inte ett dugg sugen på att sitta här och uggla fram till dess, men jag har inte så mycket till val. Efter skolan ska jag i alla fall ut och fixa lite saker, bland annat handla tårtbottnar och hämta ut biljetterna som mamma ska få i present av mig och pappa. Funderar även på att köpa ett par skor, till mig själv alltså. Vet dock inte om min ekonomi tillåter det.

Så enkelt är det

För snart två timmar sedan ringde Tobbe mig. Då var han på väg hem från jobbet och undrade om jag var sugen på glass. Han ville att vi skulle sitta på min trappa och äta glass och dricka te när han kom hem och jag tyckte att det lät som en alldeles ypperlig idé. Så när han kom hem satt vi och hade det mysigt fram till mamma kom hem, då visade det sig att hon inte köpt hem grädde som hon lovat, så det blev till att åka ner till Ica och handla det. Det ligger nämligen till som så att jag ska baka en födelsedagstårta till min mor som fyller år imorgon. Jag känner att det får bli en hallontårta eftersom vi har så gott om hallon i frysen.

Vi gör som vi vill

För en liten stund sedan promenerade jag ut en säng och passade även på att hämta posten. När jag öppnade postlådan fick jag syn på någonting som gladde mig ytterligare, nämligen ett nytt nummer av Cosomopolitan. Jag har nu ögnat igenom tidningen lite hastigt, men jag känner mig inte redo att börja läsa, inte ännu. Ska ta mig igenom Aftonbladet och Expressen först och främst. Känns helt fantastiskt att det redan är tisdag, imorgon och på torsdag är det skola sen är den här veckan avklarad. 2 Skoldagar i veckan är precis lagom enligt mig.

God bless the Internet

Nu är jag åter en lycklig människa. Efter att jag gav upp pluggandet för ungefär en timme sedan insåg jag att det senaste avsnittet av Desperate Housewives var nedladdat, så lycklig som en lärka slog jag igång det i Media Player. I flera månader har jag fått vänta på nya avsnitt, så min glädje är inte direkt liten nu när det äntligen kommer finnas ett nytt avsnitt i veckan att tillgå. Ikväll visar de avsnitt fem från säsong fyra på kanal 5, jag ska ta mig tusan se det. Avsnittet jag nyligen såg var avsnitt elva från samma säsong, så USA ligger som vanligt lite före oss svenskar. Jag säger då bara God bless Internet och Piratebay.


image287

One day I'll fly away

Nu har jag ta mig tusan försökt plugga, men satan vad tråkigt det är. Jag har knåpat ihop ytterligare någon sida, men det känns inte som att jag kommer någon vart. Och egentligen vill jag inte komma någon vart. Jag är så sjukt trött på att plugga, skolan är väldigt uttjatat vid det här laget. Jag vill börja jobba, tjäna pengar och leva. Jag vet att många säger att man kommer sakna skolan, att man har hela sitt vuxna liv på sig att jobba, men för mig spelar det ingen roll, jag vill börja med någonting nytt, någonting som inte innefattar analyser, uppsatser eller prov. Fan, jag är riktigt negativ nu.

The best is yet to come

Idag är det en ljuvlig tisdag. Anledningen till det är givetvis att jag är ledig från skolan, alla lediga dagar är underbara dagar. Jag vaknade för någon timme sedan, sov riktigt dåligt från klockan fem och framåt, men jag var inte direkt sugen på att kliva ur sängen för det. Nu sitte ja nedsjunken i soffan, har precis ätit en smaskig frukost beståeende av två hårdmackor med ost, en skål Special K med lättmjölk och en kopp te såklart.

Idag borde jag verkligen plugga lite, även om jag känner mig väldigt otaggad. Finns en hel del saker jag borde få gjorda, bland annat borde jag spåna lite på talet i nationella provet i svenska, är helt oinspirerad. Dessutom borde jag ta tag i allt som ska göras i Svenska C, jag har verkligen kört fast där. Förutom plugg borde jag även baka en tårta till mina kära mor som fyller år imorgon. Tårtor är i alla fall roligt att göra.

För sent för kärlek

Nu har jag precis tagit en skön och välbehövlig dusch, så nu känner jag mig som en helt ny människa. En ren sådan. Tobbe sitter sedan ett par timmar tillbaks nedsjunken i soffan tillsammans med min far och tittar på fotboll, AIK - Hammarby. Enligt mina beräkningar borde matchen vara slut inom en relativt snar framtid, så om inte allt för lång tid borde jag få tillbaks min boyfriend. Jag, som alltid är trött, börjar redan bli sugen på att krypa till sängs, trots att jag har varit ledig idag och är ledig imorgon också. Jag är nästan pinsamt kvällstrött. Är ett riktigt under hur jag klarar av att hålla mig vaken då jag jobbar, jag är definitivt ingen nattuggla.

Nere i köket brinner ett ljus för stackars Engla. Jag förstår inte hur en människa kan vara så sjuk som han som mördade Engla, så jävla kall. Hoppas han får sitta inspärrad många, många år och jag hoppas innerligt att den jäveln åker på ordentligt med stryk i fängelset. Det har han gjort sig förtjänt av.

Allt är försent

Nu har jag beställt ytterligare lite mer kläder ifrån Halens. En topp och en klänning är vad denna beställning består av och jag längtar efter att få hem mina kläder. För tillfället väntar jag alltså spänt på 7 olika plagg som jag alla hoppas ska sitta tillräckligt bra för att vilja ha kvar dem. Som en liten notis kan jag även nämna att jag provade mina gamla vita jeans och turligt nog för mig kan jag fortfarande ha dem. Fast det är ta mig tusan på gränsen. Vår och sommar 2008 - Jag är taggad.

Dagens fynd:


image285image286


The best is yet to come

Nu har det slutat regna och solen skiner åter, vilket innebär att mitt humör är på topp igen. Jag har precis bränt en skiva till mamma som hon ska få då hon fyller år på onsdag. Förutom skivan ska hon få två biljetter till Diggiloo som ska ha en show i Norrtälje i början av Juli.

Tobbe har precis kommit hem från jobbet, så när han duschat tänker jag dra med honom ut på en promenad. Avskyr att inte ha någon hund, när Molle fanns kunde jag ta honom i kopplet och gå en promenad. Men att promenera helt solo känns bara konstigt och fel. Jag kommer bli fet och förslappad nu när jag alltid måste ha sällskap för att promenera. Det har snart gått två månader sedan Molle somnade in och jag saknar honom fortfarande, varje dag. Jag lyssnar omedvetet efter hans tassande och jag förväntar mig fortfarande att han ska komma och möta mig då jag öppnar ytterdörren.



No air

De senaste timmarna har jag spenderat ute på trappen. Jag har läst Aftonbladet och Expressen och bara njutit av det vackra vädret. Finns få saker som är så ångestframkallade som att sitta inomhus då solen skiner. Nu har solen dessvärre övergivit mig, istället faller nu stora regndroppar från himlen och det ser nästan ut som att det ska börja åska. Nåväl, jag fick några timmars sol, så jag är tacksam. Nu sitter jag dessutom och laddar ned avsnitt elva av Desperate Housewives, som jag väntat på att få se det.

I don't feel like talking

Sjukt läcker klänning. Synd bara att jag aldrig kommer vara tillräckligt glamourös för att någonsin kunna använda en så här snygg klänning.


image280

Allt är för sent

Idag är det måndag och jag är ledig från skolan, vilket känns sjukt skönt. Som en liten bonus är jag även ledig imorgon. Just nu sitter jag i soffan och tittar på Beverly Hills, kändes superskönt att inte bli väkt av någon jobbig klocka imorse.

Helgen som gått har varit relativt händelserik. Fredagen inleddes med ett besök på facket i Stockholm, skittråkigt och totalt värdelöst. När den biten äntligen var avklarad strosade jag runt lite i affärer och väntade på att Angie skulle sluta jobbet. Under de två timmarna jag spederade ensam i stora Stockholm rådade jag ut för inte mindre än tre idioter, helt galet. Nåväl, när Angie äntligen slutat jobbet begav vi oss hem till henne för att hon skulle packa ihop saker till helgen. Att Angie är långsam är någonting jag är väl medveten om, men att det kan ta tio minuter att packa strumpor trodde jag var smått omöjligt, men Angie lyckades.

När Angie packat färdigt påbörjade vi resan hem till landet. Vi satt på underbara 676an och åt glass och pratade om det mesta. Väl framme vid Ledinge stod Tobbe fint parkerad och väntade på oss. Vi åkte hem till Tobbe där han genast började med middagen. Klockan tickade på och strax efter nio hade vi ätit färdigt och var då redo för en promenad med Nelly.

När vi kom in efter promenaden hade klockan blivit halv elva. Jag slog genast igång en laddning tevatten och därefter slog vi oss ned i soffan för att tittade på filmen "Ogifta par". Jag somnade efter drygt en timme. När filmen var slut väckte Tobbe mig och jag flyttade mig då från soffan till sängen.

På lördagen vaknade jag och Tobbe ungefär samtidigt. Klockan var strax över nio och vid halvtio väckte vi Angie. Vi åt frukost och gjorde oss iordning, sedan bar det av mot Norrtälje. Väl framme i Norrtälje strosade vi runt i diverse affärer och Tobbe köpte ett par nya vårskor. Angie fick ta en sväng in på Systembolaget, därefter blev det en fika på Tösses. Vi satt på uteserveringen, trots att det var lite småkyligt. Men är det vår så är det.

Vi gjorde ett hastigt stopp vid Flygfyren för att inhandla godis och mat, sedan styrde vi bilen hem till mig. Jag pratade en stund med käre far och packade med lite prylar till kvällen, sedan åkte vi hem till Tobbe.

När vi var tillbaks hemma hos Tobbe tog jag mig an disken som fyllde upp diskbänken. Jag torkade och plaskade och fixade och efter en stund var disken avklarad och köksbänken blänkte. När jag kände mig färdig med köket hoppade jag in i duschen för att fräsha upp mig lite. När jag var färdig i duschen var det dags att börja fixa middag. Kvällens meny bestod av Tacos, så jag pch Tobbe tog oss an en varsin uppgift. Jag hackade grönsaker och han stekte köttfärs. Vi åt oss riktigt mätta, som vanligt då man äter tacos. Efter maten var det Tobbes tur att duscha, sedan Angies. Angie duschade längre än vad jag trodde var möjligt, kvinnan befann sig i badrummet i 45 minuter. Sjukt.

Klockan tickade på och någon gång kring nio kom Niklas och Carro. Vi slog oss ned i köket och började prata om både det ena och det andra. Jag satt och blandade drinkar och pojkarna drack som vanligt öl. Tiden rann iväg och kvällen var väldigt trevlig. In på småtimmarna, dvs någon gång kring klockan tre, inträffade en jobbig sak som resulterade i en nattlig promenad för oss alla. Hur som helst löste sig allting efter mycket om och men.

Kvällens mest dramatiska var då jag lyckades med bedriften att hyvla mig själv i tummen med en osthyvel. Klockan var strax över fyra och jag, Tobbe och Carro skulle göra toast. Tobbe bredde smör på mackorna och jag skulle hyvla ost. Tyvärr gick någonting väldigt snett och jag hyvlade bort både skinn och nagel, Så nu sitter jag här med en skinnflådd tumme som svider så fort jag kommer åt någonting.

Söndagen spenderades framför tvn där vi avverkade hela säsongen av Playa del Sol. På kvällen åkte jag och Tobbe hem till mig och tog en sväng förbis Ray's för att handla middag; pizza.

Don't you forget about me

Sjukt härliga sommarfärger!

image279


Is'nt it ironic

Nu har det gått en timme sedan jag slutade skolan och jag är sjukt jävla uttråkad. Det är inte en enda människa kvar på Roden eftersom ALLA elever slutar senast 14.20 på torsdagar. Idag kan jag säga som så att jag inte är 100% nöjd över att bo på landet eftersom saker och ting blir så komplicerade. I två jäkla timmar får jag vänta på min tandläkartid. Egentligen får jag skylla mig själv lite grann eftersom jag missade tiden som var i fredags, eller jag struntade snarare i den för att jag tyckte att det var vettigare att åka till skolan och göra ett prov. Jag tog tydligen fel beslut.

Jag sitter helt ensam i en datasal, hela korridoren är tyst och tom. Känns lite små creepy att vara i skolan nu. Alla lärare sitter i möte och disskuterar Gud vet vad. Normala människor skulle nog promenera ifrån skolan och gå ned på stan istället, men inte jag. Jag har nämligen en tendens att alltid göra av med pengar då jag vandrar runt i affärer och jag ska ta mig tusan inte göra av med ett öre idag. (Borsett de fem kronorna jag betalade för en kopp te i morse.)


Det är för sent

Just precis i detta nu sitter jag i skolan. Har egentligen slutat för dagen, men jag har tyvärr tid hos tandläkaren klockan 15.30, så det är ingen mening för mig att åka hem. Istället sitter jag alltså här, i en av skolans datasalar och läser Aftonbladet.

När jag kommer hem har jag först inga direkta planer. Ska packa ihop lite prylar sen vänta på att mamma kommer hem så att hon kan ge mig lite pengar. När det är avklarat ska jag och Tobbe bege oss hem till honom. Jag har redan nu bestämt mig för att viga kvällen åt städning då hela övervåningen ser förjävlig ut. Enda sedan vi mixtrade lite i hallen har det varit kaos på hela övervåningen, prylar och kläder precis överallt.

Igår städade jag mitt eget rum, vilket var ett bra tag sen. Jag dammtorkade och sorterade kläder och småfixade lite och efter drygt en och en halv timme var jag färdig. Med tanke på hur snabbt det gick att få ordning på mitt rum så kan det inte ha varit så speciellt rörigt trots allt. Fast det beror visserligen vad man definierar som stökigt, enligt min mamma är det stökigt om exempelvis en kaffekopp står brevid sängen.

I'm looking back on yesterday

Dagar som dessa, då vädret är helt åt helvete, tar jag alltid mina bilder till hjälp för att hålla humöret uppe. Just nu har jag precis gått igenom mappen med bilder från Wäringsö och jag känner hur det bubblar i blodet. På Wäringsö med Amanda är sommaren så somrig som den bara kan bli.


image278





SOMMAR

Spelar det någon roll?

Ja då har jag tagit mig igenom ytterligare en totalt ogivande dag i skolan. Hade först en riktigt, riktigt meningslös lektion i någonting som ska föreställa företagsekonomi, därefter hade jag en tröttsam lektion, därefter ett kort och förhållandevis roligt klassråd. Efter klassrådet var det dags för lunch sen var dagens sista lektion kommen, religion.

Jag är sjukt nöjd över att det redan är torsdag imorgon, två skoldagar kvar sen väntar fyra dagars ledighet. Imorgon blir det lite turism, lite svenska och lite samhällskunskap och på fredag bär det av till Facket för att lyssna på menlös information. Förutom det sjukt dryga vädret så är livet inte så illa idag faktiskt.


By the way så måste jag bara påpeka vilket jävla geni Håkan Hellström är. Hans låt "För sent för Edelweiss" är ett rent jävla mästerverk. Helt fantastisk låt, på alla tänkbara vis.


Sån är jag

Detta är jag:

- När jag var liten kallade min bror mig för "Bävertand" på grund av att jag hade väldigt stora och utståeende framtänder.
- Jag är extremt svag för sötsliskiga ballader, Lugna favoriter in my heart.
- Jag har alltid fördummat mig själv.
- Jag är blyg inför nya människor och får alltid ångest över att jag aldrig har något bra att säga.
- Skor och underkläder är mina två droger.
- Som liten var jag ett stort Spice Girls fan. Men vilken 10åring var inte det på den tiden?
- Jag har alltid varit värdelös på matte.
- Jag älskar att synas och höras, är en riktig uppmärksamhetsälskare.
- Som barn älskade jag gummistövlar mer än någonting annat. Hade alltid gummistövlar, oavsett om jag hade finklänninge eller var helt naken.
- Jag är förvånandsvärt duktig på att baka. Allt ifrån tårtor till småkakor.
- Jag har lyckats döda 3 datorer, alla på olika vis.
- Jag har antagligen Sveriges fulaste naglar. De är alltid spruckna, trasiga och kortkorta.
- Jag har extremt dålig balans, kan knappt gå balansgång på bommen i idrotten.
- Jag lärde mig inte cykla ordentligt förns jag var 7 år gammal. Beror antagligen på min dåliga balans.
- Jag har åkt snowboard i 8 år.
- Jag är en riktig husvagnstönt som dyrkar campinglivet.
- Mina fötter är olika stora, det skiljer nästan en hel storlek emellan dem.
- I årskurs nio spelade jag Snövit i vår skolpjäs. Jag var inte speciellt bra, men jag gick in för rollen och färgade därför håret svart.
- Från årskurs sex till nio hade jag träslöjd och var antagligen sämst i klassen. Det tog mig två år att göra en klocka, jävligt begåvat.
- Jag är född med dåliga tänder. Sedan jag var 7 år gammal har jag aldrig gått ifrån en tandläkarundersökning utan att ha minst ett hål i tänderna. Jag skyller detta på mamma eftersom hon har dåliga tänder.
- Jag har haft tandställning för att rätta till mina utståeende tänder. Rälsen hade jag i prick 10 månader.
- Av de fyra mobiltelefoner jag ägt har jag lyckats dränka en - på en vattenfylld diskbänk.
- Jag är värdlös på att ljuga.
- Jag har alltid varit en person som handlar först och tänker sen.
- Jag är pinsamt pedantisk.
- Hela mitt liv har jag bott på landet. Och jag älskar det.
- Jag hatar spindlar och småkryp. De ger mig rysningar i hela kroppen.
- Min absoluta favoritfilm är Lejonkungen, tätt följd utav Moulin Rouge.
- Hela första året på gymnasiet skolkade jag så gott som varje dag.
- Jag har aldrig brutit någonting eller legat på sjukhus.
- Den person som vet mest om mig är utan tvekan Amanda.
- Jag är både kvällstrött och morgontrött.
- I årskurs nio mimade/sjöng jag till Aron Carters låt - I want Candy. Det var inte speciellt bra, men jag gjorde det för vår klass skull.
- Jag är beroeende av te.
- Jag har sett en säl, i det fria alltså.
- Jag har dessutom upplevt/sett mareld.


image271

Så här snygg var jag alltså när jag uppträdde till Aron Carter.

Welcome to Wisteria Lane

Insåg precis att det bara är två dagar kvar tills de börjar sända de nya avsnitten av Desperate Housewives, i USA alltså. Det innebär att avsnitt elva borde finnas att ladda ned inom en väldigt, väldigt snart framtid. Dessutom börjar de visa forsättningen på säsong fyra här i Sverige nästa tisdag och även om jag redan sett de avsnitten så tåls de minsann att ses igen. Vilken kick jag fick av denna info.

Du räknar allt sorgligt

Fick för mig att tipsa om lite bra musik, eller bra musik enligt mig då alltså. Somliga kanske tycker att min musiksmak är helt åt helvete, men kanske finns det någon själ därute som faktiskt tycker om samma musik som jag. Kanske. Eventuellt.


Håkan Hellström - För sent för Edelweiss
En helt fantastisk låt. Jag är inget direkt fan av Hellström, gillar vissa av hans låtar, andra inte. Men den här är ta mig tusan underbar. Den ger mig samma känsla som "Nu kan du få mig så lätt" gjorde en gång i tiden.

Och du undrar vem som kysser henne nu
Och du undrar vem, vem om inte du
O läpparna du kallar dina
det gör ont att veta men lika ont att undra



Leona Lewis - Yesterday
Skön, vacker, underbar.

Leona Lewis - Better in time
Rysningar.


Allt som jag vill ha

Satt precis och funderade lite kring den kommande sommaren och vad den kan tänkas ha att erbjuda. Saker jag hoppas ska ske denna sommar är:

- Tältsemester med älskling, precis som förra året. Hoppas dock på bättre väder, plus att vi kanske ska testa en annan camping än Gräsö.
- Midsommarfest hemma hos mig. Gärna med en mer välorganiserad 5-kamp än förra året.
- Mysiga kvällar på min altan i sällskap av goda vänner och gärna vitt vin.
- Härliga dagar ute på havet med båten.
- En massa grillande.
- En vecka på Wäringsö med Amanda, precis som på den gamla goda tiden.
- Kvällsbad I Largen och Malmen.
- Picknickar, picknickar och än fler picknickar.
- Många, långa timmar på mysiga uteserveringar i solen.
- Fester, fester och fester.
- En mysig sommarplåga, gärna bättre än "Hej Monika" och "Boten Anna"
- Och självklart: riktigt, riktigt bra väder.

I still believe


Hittade precis den här gamla bilden på datorn, tagen någon gång 2005. En vacker kväll vid Largen, underbart.


image270

Jag är som en pensionär

Nu har jag precis kommit hem från skolan. Slutade egentligen någon gång kring elva eller så, men då blev det lunch sen lite småfix och avslutningsvis en lång fika tillsammans med Lisa och Sofie. Tiden flög iväg och helt plötsligt var klockan halv tre och därmed dags för mig att åka hem. Hade sådan tur att pappa jobbade i Norrtälje idag så jag kunde åka hem med honom.

Nu sitter jag då hemma i soffan och spanar runt på Internet. Dagens väder suger, det regnar, blåser och är askallt. Vad fan hände med det vackra vädret som dominerade hela förra veckan? Känner mig inte alls lika glad och positiv som då.

Ikväll är det i alla fall Plus på tv, med älskade Sverker Olofsson. Jag vet att det är lite pensionärs varning över det hela, men jag kan inte hjälpa det. Jag älskar Plus, det är ett helt underbart program. Dessutom är hela jag lite pensionär. Kvällstrött, stel, konservativ och gnällig. En sann gamling med andra ord. Som grädde på moset gillar jag att spela Bingolotto.

The best is yet to come

Jag skulle inte tacka nej till denna ljuvliga sommarskapelse.
Så enkel men så fin.


image269


En smak av vår

Jag har suttit och funderat lite om vad den här veckan kan ha att erbjuda, men i dagsläget känns det inte som att det är så överdrivet mycket. Ska försöka hitta en födelsedagspresent till min kära mor som fyller år nästa onsdag. Fundera på biljetter till någonting, någon show eller så. Pappa och jag ska disskutera det, för jag lär inte ha råd med både en biljett till henne och pappa, så pappa får nog betala sin själv.

Jag längtar mest till helgen då jag är ledig, ska bli sjukt skönt. Som att inte det vore nog är jag även ledig måndag och tisdag nästa vecka, hallelujah säger jag. Hoppas på fint väder, allting blir så mycket bättre då.


Du doftar kärlek

Helgen som gått har mest gått åt till att jobba och sova. Lördagen var dock en mysig dag. Jag och Tobbe vaknade upp i Stoffes lägenhet strax efter elva och någon gång kring halv tolv tog vi oss ur sängen. Vi masade oss då iväg mot Flygfyren för att köpa frukost. Vädret var helt underbart, solen sken och det var tillräckligt varmt för att gå runt i bara linne och kofta. Väl på Flygfyren handlade vi lite av varje, bland annat nybakade frallor.

När vi kom hem med vår frukost slog vi oss ned framför tvn och tittade på en Beckfilm, en vi inte sett förut. När filmen var klockan nästan två och då ville Tobbe gå ned på stan en sväng. Sagt och gjort. Vi promenerade runt i Norrtälje, kikade i affärer och åt glass i solen, sedan gick vi tillbaks "hem". Middagen bestod av kinamat som vi avnjöt i soffan framför matchen mellan Djurgården - Malmö. Vi kvart i sex var det bara för mig att ta min väska, sätta på mig skor och jacka och bege mig till jobbet.

Klockan fem på morgonen kom jag hem ifrån jobbet, trött som sjutton. Borstade tänderna och kröp genast ned brevid Tobbe som redan låg i sängen. Sov fram till klockan ett, då mamma ringde och väckte mig. Jag masade mig ur sängen och började städa iordning lägenheten och strax innan två satt vi i bilen på väg hem till mig. Vi hann med ett litet stopp vi McDonalds där vi avnöjt en varsin meny ute i bilen på parkeringen. Resten av söndagen spederades framför tvn.

Idag är det alltså måndag, en ny skolvecka har alltså startat. Vädret har varit skit hela dagen, men nu skiner dock solen vilket gör mig på bra humör. Har dessutom fått min studenttröja och jag är redan hela kär i den, finns få klädesplagg som är mysigare än nya hoodtröjor.

I will go down with this ship

Nu har jag varit hemma i ett par timmar och det jag gjort än så länge är ätit några mackor, tittat på film och duschat. Klockan börjar bli allt för mycket så snart blir det till att masa sig ned i badrummet för att sminka sig inför kvällen. Tog precis reda på vilken tid jag börjar, tydligen klockan sex. Hoppas på att vi stänger klockan ett ikväll, men sån tur har jag antagligen inte, lär nog bli tre. Håller tummarna för att det ska bli en lugn kväll.  

Det jag ska hinna med de närmsta timmarna är: sminka mig, packa saker eftersom jag ska bo hos Stoffe hela helgen, laga och äta middag, ta bort gammalt nagellack. En ganska kort lista, men med tanke på hur trött jag är kommer det nog ta en väldans tid.

Du gör allt så svårt

Okey, nu sitter jag i skolan och gör ingenting. Är egentligen ledig på fredagar men jag var fast besluten om att åka hit idag och göra ett prov i naturkunskap. Ett prov som jag skulle gjort redan i ettan men som jag, av någon anledning, inte orkade då så istället drog jag på mig ett ig. Men nu är jag alltså godkänd, förutsatt att jag klarade provet, men det borde jag gjort ganska preics.

Om sisådär 50 minuter går bussen hem och jag försöker komma på vad sjutton jag ska hitta på för att få tiden att gå. Att plugga är totalt uteslutet då jag är alldeles för trött, vill bara hem och sova ett par timmar så att jag orkar hålla mig vaken på jobbet ikväll/natt. Funderar på att eventuellt ta en sväng ned på stan, men då slutar det alltid med att jag köper någonting onödigt och jag borde verkligen inte göra av med mer pengar den här veckan.

Nåväl, det är i alla fall vackert väder ute.

You will always be my baby

Nu har jag precis kommit hem till mig. Har gjort en kopp te och slagit mig ned här. Pappa och Tobbe sitter som vanligt och tittar på sport tillsammans, dom är sjukligt sportfixerade. Men dom funkar i alla fall  väldigt, väldigt bra ihop och det är givetvis trevligt. Verkar som att det inte blir något "Du är vad du äter" för min del ikväll eftersom pappa paxat tvn för att se på hockey.

Som det ser ut just nu kommer Tobbe sova tillsammans med mig i Norrtälje imorgon, så jag är väldigt glad. Förstår inte hur han kan vara så sjukt snäll så att han spenderar en fredagkväll i min brors lägenhet bara för att få vara med mig fredagnatten och hela lördagen. Fast han har ioförsig det mesta han behöver hos Stoffe, tv, tv-spel och filmer, dessutom nära till Flygfyren, Statoil och allt annat han kan tänkas vilja besöka. Jag är inte det minsta bekymrad över att behöva jobba i helgen, bara motiverad.

The best is yet to come

Idag har jag varit hemma från skolan, mest på grund av allmän trötthet men också pågrund av mensvärk och halsont. Igår trodde jag att min halsont enbart berodde på allt skrikande kvällen innan, men när jag vaknade imorse och kände att halsen bara blivit värre var jag tvungen att inse fakta. Min jävla skit hals håller på att svika mig ännu en gång. Nåväl, imorgon är jag ledig från skolan, älskar ta mig tusan mitt schema. Tyvärr har jag tandläkartid klockan 08.45 så jag blir ändå så illa tvungen att masa mig in till Norrtälje. Jävla osis.

Som det känns nu kommer helgen bli väldigt lugn. Ska jobba fredag och lördag så det blir till att bo i brorsans lägenhet. En liten bonus är att han är bortrest hela helgen så jag får lägenhet helt för mig själv, slipper alltså sova på soffan. Just nu är jag väldigt nöjd, fett skönt. Måste dock kolla så att jag fortfarande har kvar min nyckel till lägenheten, men mitt flyt kan jag mycket väl tappat den i tisdags.

Ikväll är det "Du är vad du äter" på 3an, mycket underhållande program. Lär dock bli strid om tvn eftersom pappa vill se "Kustbevakarna". Undra just vem som kommer segra ikväll.. Jag vann i alla fall förra veckans fight.

Du är som ett blåbär

Insåg precis att det är onsdag idag vilket innebär att det är "Rent Hus" på tv ikväll, mitt nya favoritprogram. Sjukt äckligt hur vissa människor lever, men himla underhållande. De båda kvinnorna, speciellt den äldre av dem, är sjukt jävla roliga när de springer runt. De fäller sjukt sköna komentarer med jämna mellanrum, kul.

It's all about the 80's

Igår var det alltså studentfest på Toxic och det var riktigt, riktigt roligt. Lite synd att tiden gick så fort bara
.

Vid halv två på eftermidaggen skred jag och Amanda ut från Roden, Amanda hade då världens ångest över att hon skolkade från sin sista lektion. Vi promenerade ned på stan där vi efter en stund bestämde oss för att slå oss ned på Ett Glas för att ta något att dricka. Jag valde givetvis min nya favorit - Xider Spring Edition och Amanda valde någon udda öl. När klockan började närma sig halv tre började vi vandra mot busstationen, vi mötte även upp Cassandra som vi lyckades övertala att följa med på kvällens fest. Väl framme i Bergshamra skuttade jag och Amanda av bussen och började promenera de 5 kilometrarna hem till mig. Solen sken och en stund hade vi bara t-shirt på oss, det kändes så mycket vår. När vi kom hem till mig startade vi fyrhjulingen och åkte hem till Amanda så att hon kunde packa ihop kläder. Efter mycket vimsande var Amanda slutligen f'ärdigpackade och vi åkte återigen hem till mig där vi började göra oss färdiga för kvällen.

Vid halv sju hoppade vi in i bilen och åkte för att hämta upp Cassandra sedan vidare mot Ledinge. Väl framme vid Ledinge var jag kissnödig som sjutton och begav mig därför in bland buskarna för att kissa, det resulterade i att jag hade en halv gran i mitt totaltuperade hår och även smågrenar i min tights. Vid busskuren mötte vi Fredrik som också var på väg till stan, det var nämligen hans klass som höll i festen. På bussen delade jag och tjejerna på en flaska mouserande, vi skålade, pratade och skrattade och vips var vi framme i Stockholm. Vi tog en sväng på Pressbyrån sedan strosade vi ned mot tunnelbanan.

Någon gång efter åtta kom vi fram till Nivå där vi mötte upp Robin. Jag var på mitt allra bästa humör även om folk kollade väldigt snett på mig eftersom jag var extremt 80-tals klädd. Turligt nog kom Annie, Jonte, Carro och många andra som också var 80-tals klädda, så jag slapp då känna mig lika utstirrad. På Nivå var det hur som helst väldigt trevligt, vi rökte, drack och pratade. Starx efter klockan tio började de första ur vårat sällskap bege sig mot Toxic, men jag, Carro, Niklas och Robin valde att stanna på Nivå lite längre. Det visade sig vara ett väldigt smart drag eftersom cidern på Toxic kostade sisådär 69 kronor.

Någon gång strax innan elva kom jag, Carro, Niklas och Robin in på Toxic, då hade jag lyckats med bedriften att tappa mina cigaretter, min tändare, mammas sjal och mitt hårband. Förstår inte hur man lyckas med allt detta. Inne på Toxic vimlade det av 80-tals klädda människor som alla verkade vara på ett strålande humör. Jag dansade loss till den härliga musiken och skrek halsen av mig. Idag är min röst inte vad den brukar vara, men allting går att kurera med hjälp av te.

Klockan tickade på och helt plöstligt var det dags att återvända till Norrtälje. Cassandra somnade mot min axel och Amanda, seriös som hon är, pluggade samhällskunskap. När vi väl var framme i Norrtälje skrek min mage efter mat, så det fick bli en underbar mosmeny från Statoil. Underbara mamma hade ställt upp på att hämta oss, så hon fick stå ut med vårat prat och smaskande hela vägen hem.

När jag kom hem borstade jag tänderna och kröp sedan direkt i säng. Jag somnade nästan direkt, vilket är väldigt ovanligt för att vara jag. Vaknade dock vi halv sju då jag var totalt uttorkad så det blev en sväng ner i köket där jag svepte ett stort glas vatten. Därefter återvände jag till min sköna säng och sov fram till klockan ett. Så med andra ord har jag nu varit vaken i snart två timmar, jävligt duktigt.

Ett stort tack till Sam ekonomi som anordnade den fina festen och tack till alla kära vänner som var där. Jag hade en jävligt rolig kväll. Nu längtar jag till den 13e maj då det är dags för nästa studentfest, med då på Mobergs i Norrtälje.

I eftermiddag ska jag träffa käraste Tobias igen. Den stackaren var inte med ute igår, han gick verkligen miste om något.



LJUVA 80-TAL


image262




RSS 2.0